Hastane tarafından adli vaka olarak değerlendirildi. Bir ihmalimiz olduğunu düşünmüyorum.
Printable View
Hastane tarafından adli vaka olarak değerlendirildi. Bir ihmalimiz olduğunu düşünmüyorum.
Bir dakika içinde gerçekleşen bir olay. Sonuçta 24 saatin her dakikası yanında olamıyorsunuz. Ben çocuğumu saatlerce bir başına evde bırakıp gitmiş değilim. Bir dakikalığına yanında değildim sadece ve bu olay oldu. Hastane tarafından emniyete bildirildi zaten. bizim bir kusurumuz yok.
Yalaaaaaaan!!!
İtiraf edin komşuyla lak lak ediyordunuz değilmi çocuk üzerine koca 70 ekran tv yi devirirken?
Baksanıza ama beşer dakika arayla beş mesaj yazmış şüpheli üye :)
Ya vicdan azabı ya temize çıkma çabası.
Sayın üye gelirken mağdur çocuğu da getirsin dinleyelim çözeriz olayı :)
Meraba Ben bir paket pirinç aldım ve aldığım pirinç'in içinden öcek çıktı sanırsam bite benzeyen bir böcek dedim acaba yanıldımmı 5 paket daha aldım ve içerisinden yine bite benzer bir böcek çıktı şimdi ben bu firmaya tazminat davası açabilirmiyim? satan markette türkiye çapında çokça şubeleri bulunan bir marketler zinciri hangisine dava açabilirim veya her ikisinede tazminat davası açabilirmiyim.? bir paket pirinçten ortalama 20 veya 40 taneye yakın canlı olarak böcekler çıkıyor bende çok şaşkınım bunlar kapalı paketlerde nasıl yaşam sürüyor konuya acil cevap verirsenniz sevinirim saygılardava açabilirsemde maddi olarak ne kadarlık bir dava açabilirim.?
Meraba Ben bir paket pirinç aldım ve aldığım pirinç'in içinden öcek çıktı sanırsam bite benzeyen bir böcek dedim acaba yanıldımmı 5 paket daha aldım ve içerisinden yine bite benzer bir böcek çıktı şimdi ben bu firmaya tazminat davası açabilirmiyim? satan markette türkiye çapında çokça şubeleri bulunan bir marketler zinciri hangisine dava açabilirim veya her ikisinede tazminat davası açabilirmiyim.? bir paket pirinçten ortalama 20 veya 40 taneye yakın canlı olarak böcekler çıkıyor bende çok şaşkınım bunlar kapalı paketlerde nasıl yaşam sürüyor konuya acil cevap verirsenniz sevinirim saygılardava açabilirsemde maddi olarak ne kadarlık bir dava açabilirim.?
Maddi olarak ne kadar zarar gördüyseniz o kadar dava açabilirsiniz manevi olarak harcını ödeyebilecek kadar. Hem üreticiye hem satıcıya dava açabilirsiniz.
Kapalı paketlerde nasıl yaşam sürebildiklerine dair sorunuzu entomolojistler yanıtlayabilir.
Dava açabilirsiniz. Lakin kazansanız bile ne yazık ki çok bir tazminat alamazsınız ve dolayısıyla bu tazminat caydırıcı nitelikte olmaz.. Ülkemizde ne yazık ki verilen tazminatlar caydırıcı nitelikte değil nitekim yargıtayda bir kararında manevi tazminatın çok büyük rakamlar olamaması gerektiğini söylemişti. Size ABD'den bir örnek vereceğim gerçektende insanı hayretler içinde bırakan bir olay..
16yıl evvel 79 yaşında bir kadın McDonaldstan kahve alıyor. Süttozu ve şeker koymak için bacağının üzerine koyuyor kahvesini. Kahve yanlışlıkla devriliyor. Kadının bacaklarında 3.dereceden yanıklar oluşuyor. 8 gün hastanede yatıp 2 yılda tedavi görüyor. Tam hatırlamıyorum şu 2 sebepten biri yüzünden tazminat davası açmış olacak. Kahvenin olması gereken sıcaklık derecesinden daha yüksek bir derece olması ya da kahvenin üzerinde sıcak olduğuyla ilgili bir ibarenin bulunmaması. McDonald's ı mahkemeye veren kadın 2.500.000$ gibi bir tazminat talep ediyor.. Mahkeme bu rakamı çok astronomik bulmasına rağmen tazminatın 450.000$ olacağı yönünde bir karar veriyor..
"Devrilebileceği yazmıyordu" diye açılmamış ama.
Televizyonda da elektrikle v.s. ile ilgili tüm tedbirler alınmış ve gerekli uyarılar üzerinde yapılmıştır.
Ağırlık merkezlerinin geometrik merkezleriyle çakışık olacağı şeklinde bir kural ise, -elektronik cihazlar için en azından- yok. Dolayısı ile üreticinin burada bir kusuru olduğunu düşünmüyorum.