pekı arzu halcı bey sizce mahkeme olmusmudur sıkayetci sahıs yaklasık 8 ay önce sikatci olmus da
Printable View
pekı arzu halcı bey sizce mahkeme olmusmudur sıkayetci sahıs yaklasık 8 ay önce sikatci olmus da
Şimdi burada karşı taraf iddiasını delillendirebiliyor. Size ait bir telefondan bu mesajların gönderildiği konusu sanırım tartışmasız. Bu durumda "telefonu taybetmiştim" savunması ile karşı tarafın bu delilini çürütemezsiniz. Artık mesajları kendinizin çekmediğini ispatlamak size düşüyor.
Madde metnini aynen alalım;
MADDE 123. - (1) Sırf huzur ve sükûnunu bozmak maksadıyla bir kimseye ısrarla; telefon edilmesi, gürültü yapılması ya da aynı maksatla hukuka aykırı başka bir davranışta bulunulması hâlinde, mağdurun şikâyeti üzerine faile üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir.
Bu madde kapsamında dava açılabilmesi ve ceza alabilmeniz için öncelikle mesajları göndermekteki amacınızın karşıdaki kişinin huzur ve sükununu bozmaya yönelik olması şarttır. Başka bir amaçla mesajlar gönderilmiş ise bu maddede tanımlanan suç oluşmayacaktır.
İkinci olarak da bu amaçla gönderilen mesajların ISRARLA gönderilmesi gerekmektedir. Yalnızca üç saat içerisinde çekilen dört mesajın "ısrarla" sayılıp sayılamayacağının taktirini davayı açacak veya takipsizlik verecek olan savcı yapacaktır. Keza hakim de üç saatte çekilen 4 mesajın "ısrarla" kabul edilip edilemeyeceğine karar verecektir.
pekı madde 123 göre bana 3 ay hapis cezası vermeye kalkılırsa bu ceza paraya dönüştürülürmü efendim .sonucta kamu görevlisisiym
Sabıkasız olduğunuz varsayımıyla söylüyorum;
Alt sınır olan üç ay verilir, duruşmada da efendi gibi olursanız otomatikman 1/6 oranında indirime tabi tutulur. Üç ayın altıda biri olan 15 gün gider geriye ikibuçuk ay kalır. Bu ikibuçuk ay hakkında HAGB kararı verelebilir. Paraya çevrilirse 1500 TL para cezası yapar ve ertelenmez, 10 ayda eşit taksitler halinde ödersiniz. Sizin için en iyisi HAGB tabi. Durun bakalım hemen dereyi görmeden paçayı sıvamayın:) Belki takipsizlik verilir dava açılmaz.
cok tesekkur ederim yardımınız için son bişey daha sorucam neden dava acılamdı sikatecı sikayetını yapalı 8 aydan fazla oldu elıme tebligatta gelmedı iyi geceler hoscakalın
Affınıza sığınarak bir hukukçu değilim ben lakin elektronikten ve güncel teknolojiden çok iyi anlarım,Teknik olarak bir telefona uzaktan müdahale etmek artık zor bir olay değil özellikle blutooth wireless vs gibi bağlantı özellikleri olan tüm telefonlara dışardan ulaşılabiliyor hemde düşündüğünüzden çok kolayca.Ayrıca sim kartlarda çok rahat kopyalanabiliyor ve piyasada kopya sim kartlar bol miktarda var. bu durumda sadece kayıtlarda arkadaşımızın kullandığı hat bilgisi var , mesajların bu kişi tarafından çekilip çekilmediğinin bir ispatı yok.
Bir örnekle açıklamak gerekirse ; çalıntı arabayla birisine çarpıp kaçan hırısız ile, arabanın sahibinin durumuna benziyor bizim örneğimiz , hat sahibi kişi belli ama o mesajları onun elleri mi çekmiş bunu ispatlamak mümkün değil. hukuk bu konuda nasıl çalışır ben bilemiyorum tabi. Sadece teknik olarak durumu anlatıp bilgilendirmek istedim . Teşekkürler.
Böyle durumlarda hukuk kendi mantığını kullanarak davayı sonuçlandırmaktadır. Yaşanmış güzel bir örnek ile bunu açıklamak mümkün.
Birkaç yıl önce İstanbul Atatürk Havalimanı'nda görev yapan bir gazete muhabiri kendi cep telefonunun numarasını gizleyerek bir uçak hakkında 155 polis imdat telefonuna asılsız bomba ihbarı yapar. Aramada bomba çıkmaz ve araştırma sonucu ihbarın yapıldığı telefon numarası gazeteciye ait olduğundan ifadesine başvurulur.
Gazeteci ifadesinde ihbar saatinde Havalimanındaki bir cafede oturduğunu bir ara cep telefonu ve bazı küçük şahsi eşyasını masanın üzerinde bırakarak tuvalete gittiğini, bu süre içerisinde ihbarı telefonunu kullanan başka bir kişinin yapmış olabileceğini ancak kendisinin yapmadığını belirtir.
Davanın sonunda gazetecinin mahkumiyetine karar verilir.
Görüldüğü gibi her zaman "ben yapmadım başkası olabilir" savunması işe yaramamaktadır.
merhaba bişye daha sorucamda yarın şikayetcı kısıyle görüsecem sanırım şikayerını geri ALACAK nasıl bir ddliekce yazılmalı soruturma dönemınde ben aksam dilekceyı yazıcam şikatecilerde imzalayıcak adliyeye gidicez sadece elımde suc tarıhı var birde sorusturma no var
merhaba bişye daha sorucamda yarın şikayetcı kısıyle görüsecem sanırım şikayerını geri ALACAK nasıl bir ddliekce yazılmalı soruturma dönemınde ben aksam dilekceyı yazıcam şikatecilerde imzalayıcak adliyeye gidicez sadece elımde suc tarıhı var birde sorusturma no var