Cevap: Askeri Bir Mahalde Saldırı !
Alıntı:
Trf.Bilirkişi EmrahÖztürk rumuzlu üyeden alıntı
O kulağının üzerine iki rekat nafile namazı kılıp yatıver sen üstad.Aşağıda yazılanda çok açıktır ve nettir,tartışma götürmez bir gerçektir.Tartışmayı bitiricemiz başlatıcamız zaman sana haber verelim start-stop yaparsın olmazsa
http://threestooges.net/forums/Smile...ault/moody.gif
sayın üye saygısızlık yapmanın lüzümu yok bilmiyorsanız lütfen araştırınız yoksa bilmediğiniz konular hakkında kişileri yanıltıcı bilgi vermeyiniz.
konudaki bahsi geçen kişilerin ikiside askerdir. olay askeri mahalde geçmektedir.toplu erat söz konusudur. dolayısı ile konu askeri mahkemede görülecek bir konudur. bu durumda darp gören kişi direk mahkemeye gidemez.olayı anlatır bir şikayet dilekçesi hazırlayarak bir üst amire şikayet eder.bir üst amir işlem yapmaz ise sonraki üst amire şikayet edilir.sıralı amir silsilesi vasıtası ile olay amir tarafından mahkemeye taşınır.
siz hiç sivil bir mahkemede iki askerin üste fiili taarruzdan yargılandığına tanık oldunuz mu :)
Saygısızlık sizin değerlendirmeniz oysaki öyle birşey yok.İma,betimleme,benzetme yok.Mecazi bir söz.
Her duruşmayı takip edemiyorum netice itibarıyla o yüzden iki askerin sivil mahkemede yargılandıklarına tanık olmuyorum fakat,işledikleri askeri olmayan suçlar dolayısı ile yaklaşık 250 civarı rütbeli personelin -50 ila 100 civarında üst subayın- yargılandığına tanık olmak yeterli olurmu sizin için bilemiyorum..Muvazzafları hasdal askeri cezaevine,emeklileri silivriye yolluyorlar tek ayırım yapılan nokta bu.
Yani buradaki olay işlenen suçun askeri olup olmaması.
Olayın diğer bölümü ise konuyu başlatan üyenin olayı detaylarıyla anlatmasıyla ortaya çıkacaktır.http://www.sympato.ch/smileys/Censored.gif
merhabalar uzun zamandır siteye giremedim konuyu açan arkadaş benim fiili saldırının oluş sebebi benim sözleşmeli onu muazzaf olup sözleşmelileri aşağılık ve değersiz olduklarını belirten ithamlarda bulunması fiili saldırıyı gerçekletirmeden 1 saat önce sana bir kafa atarım ben muazzafım bana bir şey olmaz sen sözleşmelisin ordudan atılırsın dedikden 1 saat sonra saldırı bir sivil memur bir uzman çavuş 6 erin önünde vukuu buldu .
Bu olaydan sonra mahkmeye vermek istiyorum şeklinde amirlerime başvurdum olumsuz cevaplar aldım en son dilekçe yazarak bu sıkıntımı resmi evraklara geçirdim, ama bu amirlerimin hiç hoşuna gitmedi bana söylemedikleri hakaret kalmadı üstüne üstlük tehditlerde havalarda uçuşuyordu er ve erbaşların sana şahitlikmi yapacaklarını zannediyorsun onların am....korum..si...rim, izin ve istirahatlerini keserim, dilekçem birinci ve ikinci amirime kadar çıktı üçüncüye çıkmadı baskılara dayanamadım.
"" Dilekçem ; ...\...\2010 tarihinde adı önemlli değil....kişi tarafından yapılan fiili taarruz sonucunda hem fiziki hemde psikolojik olarak sağlığımı kaybetmiş durumdayım. Bu fiili saldırıyı yapan kişin halen tabur içersinde elinde tesbih sallayarak kabadayı gibi dolaşması beni ağır şekilde tahrik etmektedir. Bu şahıs hakkında gerekli adli işlemlerin başlatılarak mağduriyetimin giderilmesini arz ederim..""
"Dikekçeye cevap ;Dilekçeniz uygun değerlendirilmemiştir" Sözlü olarak ise tesbih çekerek tabur içinde kabadayı gezmesi onun bir huyu ona yapacak bir şey yok dediler.
Bu şahıs ile aynı iş yerinde çalışmaya devam etmeye zorda olsa devam ettim tahriklerine dayanarak en son geçen hafta dışarda bir yerde gördüm konuşmak için yanına gittim, mevzunun hali konuşma mecraasında çıktı kavgaya dönüştü yanında bir asker arkadaşı vardı onuda şahit tutarak benden şikayetçi oldu.
Mahkemeye vermek istemeyen amirim bu kez hemen mahkeme evraklarını hazırlamış sadece bu olaydan beni mahkemeye vermeye çalışacaktı, bu olayın anlaşılabilmesi için konunun öncesinin bilinmesi önem arz etmekdedir şeklinde ifademe başlıyarak olayın bu aşamaya gelene kadar yaptığım mücadeleler, baskılar tehditler yazdığım dilekçe, ağır tahrik altında bulunmam iş yerinde. Bu ifademi okuyan amirim çıldırdı beni kumpasa aldılar psikolik baskı yaparak ifadeni değiş sadece en sonki olayını yaz eskiden aramızda bir husumet vardı gittim dövdüm sana bir şey olmaz eski olayları ifadene yazma çıkar bende kesinlikle çıkarmıyacağım hakkında kedinlerine bildirdim. Şuan gerçek anlamda psikolojim bozuk iş yerinde beni dışlıyorlar ister istemez kimse yanıma gelmiyor yalnızlaştırıldım bu hafta psikiyatriye çıkacam. Lütfen bana yardım edin. İlginize tşk ederim.
yardımcı olalım ama nasıl? iletişime geçebilirsek elimizden geleni yaparız
Alıntı:
alp1978 rumuzlu üyeden alıntı
yardımcı olalım ama nasıl? iletişime geçebilirsek elimizden geleni yaparız
msn adresiniz varsa gönderebilirmisiniz.
konu sayım yeterli olmadığı için özelden mesaj yazamıyorum,buradan msn adresi vermek sakıncalı olur mu bilmiyorum siz yazabilirseniz sevinirim özelden
Alıntı:
alp1978 rumuzlu üyeden alıntı
konu sayım yeterli olmadığı için özelden mesaj yazamıyorum,buradan msn adresi vermek sakıncalı olur mu bilmiyorum siz yazabilirseniz sevinirim özelden
...................
bu durumda en kolay yapabileceğiniz iş şudur
başbakanlık bilgi edinme merkezinden baştan itibaren durumu anlatan bir mail yazarsınız.yanlız mailin sonunda özlük haklarımı nasıl savunabilirim gibi yada bu durumda ne yapabilirim gibi bir soru ile bitirinki yazınız bilgi edinme kapsamında olsun.
askeri yargıtayın bu konuda kararı var bimer ile yapılan mürecaatlar usulsüz müracaat değildir.çünkü sinsile içerinde bimer yoktur ve askeri bir kurum değildir.
siz yazınızı yazdığınız anda olay direk genel kurmay başkanlığına olayın incelelnmesi ve başbakanlığa bilgi verilmesi için iletilir.bu durumda kimse bişey saklayamaz.ayrıca sizin dilekçenize işlem yapmayanlar hakkında işlem yapılır.
ilgili link
http://www.basbakanlik.gov.tr/Forms/...tionEntry.aspx
Alıntı:
faysallar1 rumuzlu üyeden alıntı
bu durumda en kolay yapabileceğiniz iş şudur
başbakanlık bilgi edinme merkezinden baştan itibaren durumu anlatan bir mail yazarsınız.yanlız mailin sonunda özlük haklarımı nasıl savunabilirim gibi yada bu durumda ne yapabilirim gibi bir soru ile bitirinki yazınız bilgi edinme kapsamında olsun.
askeri yargıtayın bu konuda kararı var bimer ile yapılan mürecaatlar usulsüz müracaat değildir.çünkü sinsile içerinde bimer yoktur ve askeri bir kurum değildir.
siz yazınızı yazdığınız anda olay direk genel kurmay başkanlığına olayın incelelnmesi ve başbakanlığa bilgi verilmesi için iletilir.bu durumda kimse bişey saklayamaz.ayrıca sizin dilekçenize işlem yapmayanlar hakkında işlem yapılır.
ilgili link
http://www.basbakanlik.gov.tr/Forms/...tionEntry.aspx
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.