Cevap: YAŞ kararları ve 71 muhtırası, 12 Eylül darbesi ile 28 Şubat sürecinde 'idari' kararlarla TSK'dan atılanlara 'iade-i itibar yasası' M
Alıntı:
morenostrum rumuzlu üyeden alıntı
disiplinsizlik nedeniyle resen emekli edilen bir astsubayım(yaş kararlarıyla emekli edilmedim ) ben başvurdum milli savunma bakanlığına dün dilekçemi gnderdim dilekçe örneğini milli savunma bakanlığının sayfasında bulabilirsiniz. ayrıca benim gibi yani yaş kararlarıyla emekli edilmeyen bir sürü kişinin başvurduğunu biliyorum akıbeti ne olur tam olarak bilmiyorum ama yinede başvurunuzu yapmanınızı tavsiye ederim. bu konuyla ilgili facebookta tsk mağdurları diye bir grup var gelişmeleri ordan takip edebilirsiniz .
Son başvuru tarihi 23 Mayıs. Benim de aynı şekilde ilişiğim kesildi ama ilk kanaatim bizlerin yararlanamayacağı şeklinde. Eğer yararlanma şansımız varsa ne ala. 6 Nisan tarihinden itibaren internet sitesinden dilekçe sonuçları görülebiliyormuş. Eğer durumları bize benzeyen ve başvurmuş arkadaşlar sonuçlarını paylaşırlarsa bize de örnek teşkil eder. Saygılar
Cevap: YAŞ kararları ve 71 muhtırası, 12 Eylül darbesi ile 28 Şubat sürecinde 'idari' kararlarla TSK'dan atılanlara 'iade-i itibar yasası' M
Arkadaşlar, dilekçe sonuçlarına MSB sitesinden ulaşanlar paylaşırlarsa seviniriz
msb.gov.tr ana sayfada güncel duyurularda YARGI YOLUNA KAPALI İDARİ İŞLEMLER VEYA YÜKSEK ASKERÎ ŞÛRA (YAŞ) KARARLARI İLE TÜRK SİLÂHLI KUVVETLERİNDEN İLİŞİĞİ KESİLENLERE VEYA VEFATLARI HALİNDE KANUNİ MİRASÇILARINA AİT DUYURUYA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ. (22.03.2011) linkine tıklayın direk word dosyası vermektedir.
DUYURU
12 Mart 1971 tarihinden sonra yargı yoluna kapalı idari işlemler veya Yüksek Askerî Şûra (YAŞ) kararları ile Türk Silâhlı Kuvvetlerinden ilişiği kesilenlere ya da vefatları halinde kanuni mirasçılarına bir kısım özlük haklarının geri verilmesi ve yargı yolu açılması maksadıyla, 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununda yapılan değişiklik 22 Mart 2011 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanmış ve aynı gün başvuru esasları ve dilekçe örneği MSB resmî internet sitesinde duyurulmuştur.
Konuya ilişkin olarak dilekçeler MSB’ye ulaşmaya başlamıştır. Başvuruda bulunanlar, dilekçelerinin durumu hakkındaki bilgileri, 06 Nisan 2011 tarihinden itibaren http://www.msb.gov.tr adresindeki MSB resmî internet sitesinden T.C. Kimlik Numaraları ile birlikte takip edebileceklerdir.
Anılan yasa uyarınca, başvurular 23 Mayıs 2011 Pazartesi günü sona ereceğinden, bu tarihten sonraki başvurular dikkate alınmayacaktır.
Saygıyla duyurulur.
(Güncel duyurulardan girilmektedir.)
arkadaşlar yargı yoluna kapalı idari işlemlerden kasıt nedir bilen varsa açıklayabilir mi?
firar yoluyla resen disiplinsizlik nedeniyle ilişiği kesilen arkadaşlar dilekçe verdi mi verecekler mi?
Alıntı:
dicentLabrax rumuzlu üyeden alıntı
firar yoluyla resen disiplinsizlik nedeniyle ilişiği kesilen arkadaşlar dilekçe verdi mi verecekler mi?
firar yargı yolu kapalı bir ilişik kesilme şekli değildir.........çıkarılan yasa yaş ile atılmaları kapsıyor.
şansımı denedim :) magdurum
arkadaşlar yargı yoluna kapalı idari işlemler neleri kapsamaktadır.ben res'en emekliye sek edildim ama hangi yöntemle ilişiğimi kestiler bilmiyorum.Ben avukatım aracılığıyla başvuruda bulundum evraklarınız ulaşmış şu anda incelenmektedir,şonuçlanınca bu sayfadan bakabilirsiniz yazıyor.....
Bu kanuna göre başvuru sonu mayıs 2011 de biteceğinden 2011 yaş kararında disiplinsizlik ve ahlaki durum gerekçesiyle meslekten çıkarılacaklar ne olacak ? Yoksa bu nedenle ihraç olmayacakmı ? ( Orduda Hükmün açıklanmasının geriye bırakılması kararlarını Disiplinsizlik ve ahlaki durum diye ihraç ediyorlardı ama bu konu danıştay kararı ile meslekten çıkarılma yapılamayacağı hükmedilmişti :alala )
Şimdi bu konuda yani Hükmün açıklanmasının geriye bırakılması kararlarının ordu içindeki sonuçları ne olacak ,yani yine bu gerekçe ile ihraç yapabileceklermi?
Özellikle değerli hukukçu büyüklerimin konu hakkındaki fikirlerini bekliyorum şimdiden teşekkürler.