Bunu bu şekilde yazmadım siz yazmışsınız topu bana geri atıyorsunuz !
Evet bu konuda bir sıkıntı yok.Sonuç itibarıyla emekli maaşı bağlanmıyor maaş bağlanıyor ve miktarda düşme oluyor.Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
İyi anlıyorum.Aynı şeyi söylüyoruz ama ben eksik yazmışım o yüzden anlaşamadık.Eksiklik olan bölüm ise devlet memuru ile evlenen ve babadan sosyal güvenceside olan kız çocuğu ölüm halinde hem babadan yetim hemde eş durumdan dul maaşı alabiliyor.Aynı kurumdan iki maaş alamazken ayrı kurumlardan maaş alma imkanı halen mevcut.Burada yorgunluktan dolayı benim eksik yazmam söz konusu yoksa aynı şeyden bahsetmişiz.Aşağıda yazdığım durum ise aynı kurumdan iki maaş alınamaması durumudur
Evet maaş miktarında kesinti oluyor.
Yani kısaca devlet güvencesi değilmi bu.Bir ayrılık olduğunda yetim aylığı (maaşı) devlet tarafından bağlanmıyormu ? Gökten zembillemi geliyor ?
Bu şartların başında eş durumunda maaş bağlı olmamasıdır.Eskiden olsa bu durumda dul ve yetim aylığı ayrı ayrı bağlanılabiliyorken (aynı kurumdan) yapılan düzenleme ile maaş miktarı en çok hangisi ise yani (aynı kurumdan en çok miktarı örn:eş durumundan ayda 600 TL. alıyorken yetim durumundan 1200 alıyor ise en yükseği bağlanıyor) dul maaşı yada yetim maaşından hangisinin miktarı yüksek ise o maaş bağlanıyor.Başvuru yapıldı ve belirttiğim sebepten ötürü (aynı kurumdan iki maaş alamamak ) red edildi sosyal güvenlik kurumu tarafından
Site kullanım kurallarını ve forum kurallarını okuyarak anlayabilen normal zeka seviyesine sahip olan insanlar için bir sorun teşkil edebileceğini zannetmiyorum.Yani normal zeka kapasitesine sahip insanlar burada fikir beyan edildiğini gerektiği zaman ise bu fikirlerin hukuki kararlar ile desteklendiğini fakat en sağlıklı yöntemin yüzyüze bir profesyonelden yardım almak olduğunu idrak edemiyorlar ise kendi tasarrufları düşüncesindeyim.
Kesinlikle o anlama gelmiyor.Geldiğinide iddia etmiyorum/etmedim zaten her hangi bir yorumumda.
Bu konuyu başlatan yahut diğer konuları başlatan üyeler (ben dahil olmak üzere) burasının danışmanlık sitesi olmadığını sadece ve en fazla kafalarımızda fikir oluşturulabilmesi için fikir alışverişi yapılan bir site olduğunun bilincinde hareket etmezler ise düşecekleri olumsuz durumlardan kendileri sorumludurlar.Sadece buradaki bir bilgi ile üstelik barolar adli yardımı tüm hukuki problemler için gerekli şartlar dahilinde veriyorlar iken profesyonel yardım almadan hareket etmek tek kelime ile cahaletin vardığı son noktadır kanısındayım.
Emin olun araştırıyorum.Ve bunu diğer hukuk siteleri yahut internet üzerinden yapmıyorum.Bilgisine ve tecrübesine güvendiğim,aynı zamanda yakın tanıdığım ve birlikte iş yaptığım avukat ağabey'imden birebir bilgi alıyorum bilmediğim yahut bildiğim ama eksik bildiğim konular olduğu zaman.En azından ezber konuşmuyorum.İki satır kanun okuyup/ezberleyip 3 mesajda kimseye avukatlık taslamıyorum.Kimseyi karalamıyorum.
Trafik sorunları ile ilgilide tüm herşeyi bildiğimi iddia etmiyorum.Diğer hukuki konularda da tamamne bilgiye sahip olmayabilirim.Ama emin olun bir arzuhalciden daha makbul olduğunu düşünüyorum yorumlarımın.