Cevap: İskanı olmayan binada sığınağın amacı dışında kullanılması şikayet durumunda ceza alır mı?
Alıntı:
Trf.Bilirkişi EmrahÖztürk rumuzlu üyeden alıntı
Üstad hukuk emeklisimisiniz.Yani bu sizin fikrinizmi yoksa hukuki geçerliliği olan bir mütala mı ?
Yani bundaki yasal dayanağınız nedir ?Yani iskanı olmayan binaya belediye su vemez,elektrik idareside elektrik vermez.
Yani bina yasadışı olmasa bunların verilmesi gekrekmez mi ?
Yada belediye ve elektrik idaresi bişey bilmiyorlar kafalarına göre işlem yapıyorlar !
Benim hukuk bilgimi sorgulamak yerine, bilgiye ihtiyacı olan insanlara doğru bilgi vermek daha doğru olur. Sizin ifadenize göre, iskânı alınmayan yapının sığınağı, bağımsız bölümü, ortak kullanım alanı, tapu kütük kaydı olmaz. Olsa da mevzuat dışındadır. Bu bilgiler yanlıştır ve insanları yanlış yönlendirir. Eğer konu hakkında yeterli bilginiz yoksa ya ilgili mevzuatı iyice okuyun ya da bilirkişilik yaptığınız trafik konularında başkaca forumlarda yazın.
İskân (yapı kullanım izni) bir sürecin son noktasıdır. Yapının temelinin atılmasından itibaren iskân alınmasına kadar geçen zaman içerisinde, siz bu yapıya yasadışı derseniz en hafif tabiriyle cahillik etmiş olursunuz. Ankara ili Eryaman mahallesinde (ki nüfusu 100.000 civarıdır) yapıların yaklaşık %87' si iskânsızdır, ancak tamamı su, elektrik, doğalgaz, telefon vb. aboneliklerini almışlardır. Etimesgut belediyesinden konu ile ilgili bilgi alabirsiniz. Tabii ki en kısa sürede iskân alınması gereklidir ancak bu izni henüz alamamış olmaları bu yapıların yasadışı olduğu anlamına da gelmemektedir.
Bu konu benim açımdan kapanmış olup başkaca cevap verilmeyecektir.
Cevap: İskanı olmayan binada sığınağın amacı dışında kullanılması şikayet durumunda ceza alır mı?
Arkadaşım biliyorsan yazacaksın bilmiyorsan demogoji yapmayacaksın.Neyi nasıl yapacağımı sana soracak halim yok.Klavyenin başındasın madem biliyosun yaz.Yok kanuna bak yok şuna bak yazıpta sanki birşeyler biliyormuş ama yazmaya tenezzül etmiyormuşsun izlemi yaratmanın seviyesizleşmenin alemi yok.Bildiklerin seni kültürlü yapmaz,bilmediklerimde ve bilmek zorunda olmadıklarım beni cahil yapmaz.
Bu kadar meraklıydın mesleğe Avukat olaydın işine yarasaydı diye düşünüyorum.
daireyi yeni aldım arkadaşlar.bina sıfır.elektirik ve dogalgaz aboneliklerimi yaptırdım ama su aboneliğini iskan olmadıgı için yapmadılar.zaten kaçak yapıya banka ne kredi verir nede kaçak binanın kat irtifaklı tapusu olur.
mütahit sığınağı kendi inşaat malzemelerini koydugu depo olarak kullanıyor.yani kapısı kitli ve anahtar bina sakinlarinden hiçbirinde yok.
Alıntı:
Trf.Bilirkişi EmrahÖztürk rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşım biliyorsan yazacaksın bilmiyorsan demogoji yapmayacaksın.Neyi nasıl yapacağımı sana soracak halim yok.Klavyenin başındasın madem biliyosun yaz.Yok kanuna bak yok şuna bak yazıpta sanki birşeyler biliyormuş ama yazmaya tenezzül etmiyormuşsun izlemi yaratmanın seviyesizleşmenin alemi yok.Bildiklerin seni kültürlü yapmaz,bilmediklerimde ve bilmek zorunda olmadıklarım beni cahil yapmaz.
Bu kadar meraklıydın mesleğe Avukat olaydın işine yarasaydı diye düşünüyorum.
Arkadaşım sen cidden bilirkişimisin nasıl biliyorsun merak ettim sığınak hiç bir zaman amacı dışında kullanılamaz sığınağa çivi bile koyamazsın yasak, zabıtaya şikayet et direk yöneticiye para cezası uygulanır