Hiç bir kart veya kredi borçusunun borcunu ödememek ve kaçmak isteyeceğini sanmıyorum , burada asıl sorun biraz önce bir sayın milletvekilimizinde TV de söylediği gibi fahiş temerrüt faizleri dir. Ben defalarca bocumu taksile ödemek için alacaklı bankalara çeşitli kademelerde maktuplar yazdım e-mailler gönderdim telefonla görüştüm ama hiç birisi bana 1700 YTL olan borcu nasıl bir yıl içinde 7500 YTL yaptıklarını anlatamadı ve taksit kabul etmedi.Bu böyledir, gidin istediğiniz yere şikayet edin dediler . Ayrıca hiçbirisi bu borcu tasitlendirmeye yanaşmadı , ayrıca peşin olarak kapattığım bir kart borcuna ana para 3700 YTL ( icra takibi başlangıcı ) iken 2250 YTL avukatlık parası , dosya parası, masraflar falan diyerek para talep ettiler aksi halde dosyanızı kapatmayıp tekrar faiz işletiriz dediler.
Sizce yıllık enflasyon %7 veya en çok %10 iken temerrüt faizinin %150 lere varması haklımıdır ?
İnsanları böyelece kıskaca alıp bunlar böyledir, hiç borçlarını ödemezlar sonra af beklerler demek hak mıdır?
Sonra bu sorun 10-100 yada 1000 kişiyi ilgilendirmiyor milyonları ilgilendiriyor. Bu kadar insanın hepsi mi suçlu ?
Bankalar kasti olarak kendilerine borçlu insanlar yaratıyorlar.
Kaldı ki Bugünkü İİK dolandırıcıların ekmeğine yağ sürüyor, bunu burada tartışmak istemiyorum zira daha önce bu forumda yazmıştım.
Neyse ki tüketici kuruluşlarının baskıları ve sayın ATO başkanının yardımları ile yeni bir düzenlemeye gerek duyulmuş ve sorun çözülme aşamasına gelmiştir.
Saygılar sevgiler.