sehir içi otobüste önümdeki koltukta oturan vatandaşımız yanındaki arkadaşına depremi anlatıyor.
-Simillahi racim çekiyorum durmuyor haaa!:D
Printable View
sehir içi otobüste önümdeki koltukta oturan vatandaşımız yanındaki arkadaşına depremi anlatıyor.
-Simillahi racim çekiyorum durmuyor haaa!:D
AB'ye uyum süreci, kapsamında çeşitli illerde düzenlenen seminerlerde şehir içi taşımacılığı yapan minibüs şoförlerine trafik derslerinin yanısıra, davranış biçimleri, ruh hali ve halkla ilişkiler konularında da eğitim verilmeye başlanmış. Verilen eğitiminler sayesinde yolcularla şoförler arasında yaşanan sorunların çözüleceğine inanılıyor.Artık karşımızda trazş olan,kişisel bakımına özen gösteren,daha nazik şöförler olacak.
İşim gereği masamla yağışık bir hayat sürmek zorunda kalmam nedeniyle hiç bir yürüyüş yapma fırsatını kaçırmamaya çalışıyorum bu nedenle mümkün olduğunca az toplu taşıma araçlarını kullanıyorum ama yinede gözlemlediğim kadarıyla tam olarak bir ingiliz lordu gibi
olamasalarda minibüs şöförleri eskiye oranla çok büyük mesafe kat etmiş durumdalar
Çocukluğumun minibüs şöförlerini hatırlıyorum,önündeki yada arkasındaki minibüs söförleriyle yolcu kapma kavgasına giren,camdan dışarı sarkıttığı kol bileğinde her an sallanmaya hazır tesbih bulunduran,ayakkabısının arkasına basmak suretiyle terlik haline getiren,fiyakalı vites değiştirişi,muaviniyle aralarında geçen ilginç dialogları istisnasız her minibüste farklı farklı şekillerde yazılmış ama doğrusu bir türlü bulunamamış MAŞALLAH yazısı ,bol acılı arabesk dinleyen şöförün o ruh haliyle sağa sola serpiştirdiği.Gülü bir gün seni hergün,şöförsün dediler kız vermediler,acele eden ecele gider tarzı sözleri,havlu püskül,dantel,güpür,peluş oyuncaklar irili ufaklı dudak kalp resimli çıkartmaları bulunan minibüsleri
Çocukluğumun Minibüs şöförleri belki biraz kabaydı ama kimseye yanlış yapmaz,yanlış yapanı da affetmezdi.
Eşim anlattı. doğu illerimizden birine ataması çıkan hanım öğretmeni yeni okulundaki arkadaşları uyarmış bu güzergahın şöförleri biraz kabadır.her an terslenebilirsin haberin olsun.Akşam eve dönüşünde terslenme ihtimalini düşünen öğretmenimiz elinden geldiğince nazik olmaya çalışarak
Beyefendi Mümkünse şu köşede indirmenizi rica edebilirmiyim.
Şöför kızgın,çıkışmış.
De, indirek bacım ne yalvariysen.
Bugün yaşanan dolmuş vakası..Şöför, para veriyorsun kızıyor vermiyorsun yine kızıyor.telefonu çalıyor ona kızıyor bu sefer.Kazasız belasız geldik dedi nihayet arkadaş.
Bir gün arkadasla öyle sersem sersem yürüyoruz. Bir anda yanimizdan son
sürat
bir münibüs geçti. Biz 'Freni patladi' filan demeye kalmadan,minibüs
kafadan elektrik diregine bindirdi.
Hemen kostuk, yardim edelim diye.
Minibüse ulastigimizda manzara suydu. Yolcularin kiminin
kasi açilmis, kiminin dudagi patlamis...
Dagilmis vaziyetteler yani. Ama bir tuhaflik var. Çünkü o hallerine ragmen,
gözlerinden yaslar gelecek sekilde gülüyorlar.
Biz ne yapacagimizi sasirdik. 'Ne oldu?' diye sorduk.
Bir iki tanesi, güçlükle 'So-för, so-för...' diyebiliyor ama yine gülmeye
basliyorlar.
Bu sarsici manzaranin aslini ögrenebilmek için 2-3 dakika geçmesi gerekti.
Meger soför, tükürürken minibüsten düsmüs. Hani, bizim
soförlere özgü, giderken kapiyi açip disari tükürme hareketi vardir ya.
Baba, dengeyi tutturamamis, tükürükle
beraber, gümbürt asagi
düsmüs.
Minibüs
de kontrolden çikip direge bindirmis...''
Ölüme ramak kala bile gülebilen insanlar.:)) Ay ne diyeyim ki koptum,,:)))