Cevap: Yargıtay Zamanaşımını Atlar mı?
Alıntı:
guruh rumuzlu üyeden alıntı
ı 7 ay 15 gün karşılığı adli para cezası ile cezalandırılmasına,.
Bence mahkeme bu cümleyi sehven yazmış, başka bir karar örneği düzeltilerek sizin karar yazılmış ve adli para cezası ile cezalandırılmasına kısmı silinip hapis cezası ile cezalandırılmasına yazılacakken atlanmış bu. Savcılık kararın tashihi talebinde bulunabilir belki bu haliyle çelişkili çünkü. Hakkınızda verilen cezanın paraya çevrilmesi mümkün değil üstelik paraya çevrildiği halde hapis cezası verilmiş gibi bazı haklardan yoksun bırakılmışsınız.
Mahkemeye gidip müracaat edin desem kararı düzeltip hapis yazabilirler. Bu haliyle bekleyin dediğim gibi savcılık tashih talep etmezse para cezası için tebliğname gelir öder yırtarsınız belki :)
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Bence mahkeme bu cümleyi sehven yazmış, başka bir karar örneği düzeltilerek sizin karar yazılmış ve adli para cezası ile cezalandırılmasına kısmı silinip hapis cezası ile cezalandırılmasına yazılacakken atlanmış bu. Savcılık kararın tashihi talebinde bulunabilir belki bu haliyle çelişkili çünkü. Hakkınızda verilen cezanın paraya çevrilmesi mümkün değil üstelik paraya çevrildiği halde hapis cezası verilmiş gibi bazı haklardan yoksun bırakılmışsınız.
Mahkemeye gidip müracaat edin desem kararı düzeltip hapis yazabilirler. Bu haliyle bekleyin dediğim gibi savcılık tashih talep etmezse para cezası için tebliğname gelir öder yırtarsınız belki :)
teşekkür ederim engin bey.yargıtaydan onama kararı geldikten sonra iki kişi birbirinden davacı olmadıklarını şikayetlerinden vazgeçtiklerini ve yargılama sırasındada şikayetlerinden vazgeçtikleri halde hakimin yönlendirerek <şikayetçi olmazsan ceza sana kalır> şikayetçi olunması konusunda baskı uyguladığını söyleyerek mahkemenin yenilenmesi talebinde bulunulmuş.savcılık kabul etmemiş.ben aslında kavgayı ayırdım bu olayda sadece.ama daha önce sabıkam olduğu için hakim başka şucu işleyecek kimse olmadığı için diyerek suçu bana yüklemiş.hala karar gelmedi bana geldiğinde ne yapmalıyım buna göre?ilgi,alakanızdan dolayı çok teşekkür ederim.saygılar
engin bey mrb.bi sorum daha olacak cevaplarsanız çok memnun olurum.mahkeme infaz için ilam göndermiş ama 2 ayı geçti hala elime bişey gelmedi.aynı davadan ceza alan arkadaş neredeyse cezasını tamamlayacak.mahkeme domaniç/kütahyada görülmüştü.ben antepte yaşıyorum.bu durumda ne yapmalıyım?karar elime geçmeden tutuklama emri falan çıkarmı?teşekkür ederim şimdiden.saygılar.
Kararınızda maddi hatalar var sizin o yüzden ne şekilde infaza verilir bilemem mahkeme kalemine gidip sormak bilgi edinmek gerekir.
teşekkür ederim saygılar.