Tüm belgeler ve duruşma tutanakları http://www.adaletbumu.com sitesinde.
Adalete inancı olanlara ithaf olunur.
Printable View
Tüm belgeler ve duruşma tutanakları http://www.adaletbumu.com sitesinde.
Adalete inancı olanlara ithaf olunur.
Sn.Klacin geçmiş olsun demekten başka söylenecek söz yok..Bende yakın bir durum yaşadım;
- Hakkımda hakaretten savcılığa suç duyurusu yapılmış yanlış tebligat adresi ile
- Doğrudan kamu davası açıldı doğru tebligat adresi ile
- Mahkemede beyan verdik...beyanımızı bayan tutanağa özet yapmış...ben hakareti itiraf etmişim şeklinde...tutanak istenmiş yarın gel denmiş
- Devamla 'Türk Milleti Adına' çıkan karar 3 ay mahkumiyet...tebligatı yapılmamış...temyiz i kaçırmam için...
- Ben bitti zannederken 100.000 TL lik tazminat davası açılmış doğru adrese...(burada verilen davacı dilekçesi 1. - 'Katliam' yapmışım tanımı 3 sayfa... davacı dilekçesi 2. 'Katliam' yapan sanığın aylık geliri 10.000 TL ve gayrimenkul zengini..)
Artık sistem bu şekilde çalışıyor...birilerine! yakayı kaptırdın mı ve bayan oldunmu sistemde bir sorun yok...
Sayın serdarbaysan; Çok uzun teknik detaylara girmenin yeri burası değil; ancak Sayın Klacin'in bahsettiği olayda görüntü kayıtları alınamaz. Bu mesajı; ilmiği okuyanların yanlış bilgilenmemesi için yazıyorum. Eğer tartışmak isterseniz lütfen bunu forumda değil, Özel mesaj ile ya da mail ile yapın. Hukuk forumunda teknik konuların olması hoş olmuyor.
Merhaba,
Çok üzücü bir olay, dediğiniz gibi siz yapmadığınız halde yapmış gibi gözükme insana çok koyar.
Geçmiş olsun :utangac
Yerel mahkemeler hatalı karar verebilir. Sizin dosyayı yargıtaya gönderecektiniz. Boşuna adaletsizlik filan demeyin. Bu cezaya kendiniz razı oldunuz. Bu dava dosyası yargıtayda kesinleşse aihm'e bile dava konusu olabilirdi. Yerel mahkeme hakiminin kararına göre böyle bir yola gitmeniz bence ziyadesiyle yanlış.
Yerel mahkemelerin kişilerin onurları üzerinde hata yapmaları gayet doğal ! Ama kişilerin bunu dile getirmeleri nasıl oluyor da yanlış kabul ediliyor. Bu mantığı anlamakta zorlanıyorum. Temyiz edemiyorum çünkü hükmün açıklanmasının geri bırakılmasından ötürü böyle bir hakkım yok. Bir üst mahkemeye itiraz ettim o da ancak usul yönünden bakabiliyormuş.
Böyle bir garabeti üzerimde taşıdığım için canım yanıyor.
Yerel mahkemelerin hata yapması doğal dedim, çünkü her yerel mahkemede insanlar çalışıyor kimse kusursuz değil, yargıtay bu sorunu düzeltmek için var. Hükmün açıklanması geri bırakılırken avuatınız size seçenekleri sunmuştur siz de birini seçmişsinizdir.
Ayrıca benim bildiğim kadarıyla, kaldığınız otelde, resmi kurumda veya diğer işler sebebiyle illa ki güvenlik kamerası olan bir yerde geçmiş 1 dakikada olsa bulunmuşsunuzdur. Hiç yoktan atm'den para filan çekmişsinizdir Tekirdağ'da. Bir güvenlik kamerası görüntüsü sizi aklamaya ziyadesiyle yeterdi. Ama görünen o ki artık çok geç.
Bunu anlamama gerçekten yardımcı olun.
1- Yargıya sunduğum imzalı belgeler hukkçuların deyimi ile maddi deliller neden dikkate alınmıyor?
2- Benim tanıklarım gayet net bir biçimde iddi edilen suç mahallinde olmadığımı ifade ediyorlar. Bu iafedeler neden daha güçsüz dayanaklar?
3- Sadece karşı tarafın tanıkları nasıl oluyorda maddi deiller ve benim tanıklarım karşısında bu kadar kabul görür durumda?
En üzüldüğü nokta da şudur ki. Kaygı duyulması gereken asıl nokta benim ceza almış olmam değildir.
Bu kararla iftira atan kişilere cesaret verilmiştir.
Yalancı tanıklık yapanlara yargıyı aldatmanın kolaylığı gösterilmiştir.
Bu konu başlığını okuyan hukukçular hala benden görüntü kaydı gibi delil sağlamam gerektiği yerine, bu durum karşısında kaygı duymalılar diye düşünüyorum.
Baştan sona kadar okudum,ancak pekde birşey anladığımı sanmıyorum,ancak karşı tarafta ne ilginç adalet hukuk vardır naraları atıyorlardır.Kusura bakmayın yorumlarım biraz keskindir ve nettir benim bilen bilir bu sitede.Bunları okuyunca sayın Başbakanın TİM genel kurulunda,gelin kaportası yamulmuş,hurda olmuş bu araçtan inelim ve 0 km araçla yolumuza devam edelim,Anayasamızı,yasalarımızı daha çok insanlarımızın rahat etmesi için hep bir araya gelelim dediği konuşmasını hatırladım.