HÜSEYİN BEY bilgileriniz için cok tesekkür ederim sanırım 1 ay 1 hafta gibi bir zaman gecmiş olmasına ragmen ilk işim p.tesi günü dava açmak olucak zaten maddi durumum o kadar müsait değildi oyüzden kendim dava açaçagım tekrar çok teşekkür ederim.
Printable View
HÜSEYİN BEY bilgileriniz için cok tesekkür ederim sanırım 1 ay 1 hafta gibi bir zaman gecmiş olmasına ragmen ilk işim p.tesi günü dava açmak olucak zaten maddi durumum o kadar müsait değildi oyüzden kendim dava açaçagım tekrar çok teşekkür ederim.
Anlaşmalı boşanma için eişinizle boşanma ve maddi şartlarda anlaşmış olmalısınız.Evliliginizi bir yıllık süreyi doldurması gerekli .
Maddi durumunuz yok ise adli yardımdan yararlanabilirsiniz.
Rica ederim . İyi günler
Sayın Bayan,
Öncelikle, eşinizle anlaşarak boşanabilmeniz için, en az 1 yıldır evli olmanız gerekiyor. Yani bu seçenek sizin için yok.
Ama bu boşanma davası açmanız için bir engel teşkil etmiyor.
Açacağınız davada eşinizden maddi ve manevi tazminat isteyebileceğiniz gibi, ziynet eşyalarınızın tarafınıza iadesini, iade edilemeyecek ise bedellerinin tarafınıza ödenmesini talep edebilirsiniz. (Ancak ziynet eşyalarının bedellerinin talebi, ek bir harca tabidir, bunu unutmayın)
Boşanma davasında tanıkların önemi büyüktür. Talebiniz halinde tanıklarınız dinlenecektir.
Ama herşeyden önce, üzerinizden paniği atmaya çalışın. Elbette son derece olumuz şeyler yaşamışsınız ama şunların farkında olun lütfen: Çok geç kalmadan yanlış bir evlilik yaptığınızı farketttiniz. Henüz bir çocuk sahibi değilsiniz ki en büyük sorumluluk budur. Henüz hukuken değilse de fiziken bu evliliği bitirdiniz. Aileniz sizin yanınızda. Bir işiniz var ve henüz çok gençsiniz. Lütfen bunları dikkate alın ve kendinize "ağlama kader" gibi isimler takmaktan ve kendinize acımaktan vazgeçin. Kendi başınıza davanızı açabilir ve yürütebilirsiniz. Yeter ki önce sakinleşin ve ayaklarınızın üzerine basın. Şu anda kendiniz için yapabileceğiniz en iyi şey budur.
eger durumunuz müsait degilse bulundugunuz yer barosu adli yardim komisyonundan kendinize bir avukat talep ediniz
Sayın Katılımcılar, Hepimizin bildiği gibi adli yardımın bir takım koşulları var ve "maddi durumum o kadar da iyi değil" diyen ve çalışan birisinin, bağlı olduğu muhtarlıktan "fakirlik belgesi" alması çok da mantıklı değil. Adli yardım önerisinin daha gerçekçi! durumlarda yapılmasını ve bilmeyenlerin bu konuda doğru yönlendirilmesini öneriyorum.
Adli Yardım Bürosu, hafta içi her gün hukuki yardıma ihtiyacı olup avukatlık hizmetinden yararlanmak için maddi olanağı bulunamayanlara, iki şubesi ve merkez bürosuyla hizmet sunmaktadır. Başvuru sırasında istenen belgeler;
Muhtardan alınacak fakirlik belgesi,
Muhtardan alınacak ikametgah belgesi,
Nüfus cüzdan fotokopisi,
Dava için gerekli belgelerin fotokopisi