Cevap: 3 Aylık Evliyim ve Eşim Evi Terk Etti, Üstüne de Darp Edildim
Darp Konusu ile ilgili Asliye Ceza Mahkemesinde Yaralama Suçu ile Dava Açılmış...Mahkemdeki Dosya İçinde verilen ifadeleri okudum.Eşimin ifadesine başvurmuşlar..Eşim ; yol üstünde karşılaşıldığı sırada görüşme ısrarım yüzünden kavga çıktığını , kendisini çok sevdiğimi söylediğimi ama korkusundan kardeşiyle birlikte dolaştığını ancak savunma amaçlı hadisenin oluştuğunu ifade etmiş...Kardeşi kendisine küfrettiğimi , kavgayı önce benim başlattığımı , kendisinin de yumruk yediğini ama darp raporu almak istemediğini yazmış.Dayısı ise tarafıma telefon ettiğini doğrulamış ancak görüşme sırasında küfür etmediğini bildirmiş.Dava iki suçtan açılmış.Yaralama ve dayısının hakareti...
Sayın Bilir kişiye sorum şu :
savcı iddanemesini hazırlamış...küfür falan etmemiştim.bunla ilgili 18 yaşından küçük bir tanığım var...bu cocuk tanıklık yapabilirmi... telefondaki küfür konusu ise telefonun megafonundan apacık duyuldu...bu durumda ne yapmam gerekiyor.
Engin tecrübenize ihtiyacım var....
Delil Verilmezse , Tanık Dinletilebilirmi....
Çekişmeli boşanma davam sürüyor.. ilk duruşmaya girdik...Tedbir nafakası istediler..Bende çalışıyorum , eşimde çalışıyor..Har ikimizde SGK kaydı olan işyerlerindeyiz.Benim maaşım biraz daha fazla ama arada belki 500 TL lik fark vardır. Bu durumda dava açalı 6 ay oldu , tedbir nafakası bağlanırmı ? Bağlanırsa 6 aylık toplu olarak vericem ? bir de delil listesini mahkeme kararı olduğu halde 10 günlük süre içinde vermediler.Bu durumda önümüzdeki duruşmaya Tanık çıkarabilirler mi ? ...Herkese iyi günler ....
Cevap: Delil Verilmezse , Tanık Dinletilebilirmi....
Kesin mehil verilmemişse evet dinletebilirler.
Kuvvetli şahitlerin olması lazım karşı tarafın eger yalan sölediğini düşünüyor iseniz, şahitlerde en yakınınız olmasın tabi , ayrıca evi terkettigi içni eve dön çaresi yapabilir eğer dönmez ise sizinde yasal haklarınız dogması lazımdı ama yapmadınız sanırım, benim anlamadığım eşinize şiddet yapmamışınız, herşey güzeldi diyorsunuz durup durukenmi gitti, evden kovmakla bir evlilik bitmez başka nedeni olması lazım arkadaşım, karını evden kovdun diyemi boşanma davası açıyor sana enteresan
İlk duruşma yapıldı ve delillerin verilmesi ile ilgili aynen şöyle yazıldı.:
1-Davalıya , 2.cevabını bildirmek üzere 10 gün süre verilmesine ,
2-Davacı vekiline 2.cevap dilekçesinin tebliğinden itibaren tüm delillerini ve varsa tanıklarının isim ve adreslerini bildirmek üzere 10 gün süre verilmesine , davacı delil listesi ibraz edildiğinde bir suretinin davacı vekiline tebliğine , karar verildi.09.12.2010
yukarıdaki yazılı karar dogrultusunda ben cevabımı 17.12.2010 tarihinde verdim.. sonra gidip dosya kontrolü yaptım ve cevap evrakımın üstüne iadeli taahütlü posta bildirim koçanını gördüm.koçanın üstünde 06.01.2011 tarihli tebliğ kasesı vardı. 10 gün koysak üzerine 16 01 2010 tarihi yapar.bu sürede delil ve tanık listesi vermemişler...bu durumda tanık getirebilceklermi acaba...
Bu arada darp konusu için Asliye Ceza Mahkemesinde eşimin kardeşine Yaralama suçu ile dava açmışlar.bu esnada eşimin bilgisi için ifadesini almışlar...bu ifade de , eşim beni kolumdan tutup dışarı attı diye yazdırmış....(ne zavallılık yarabbim) oysa ki boşanma davası suçlama evrakında ise ,'' müvekkilim , davalı tarafından evden kovulmuş , ve geldiğimde sen ve bütün eşyalarınla s...... olup git demiş ve müvekkilin tüm ısrarlarına rağmen davalı evden hızlıca çıkıp gitmiştir '' cümlesini kullanmış. bu durum çelişkili ve yalan iki ifade kullanımı anlamına geliyor... bu durum duruşmada kendimi ifade açısından tarafıma avantaj sağlarmı acaba...yardımcı olursanız cok sevınıcem...
Sayın denizblk ,
Bu arada darp konusu için Asliye Ceza Mahkemesinde eşimin kardeşine Yaralama suçu ile dava açmışlar.bu esnada eşimin bilgisi için ifadesini almışlar...bu ifade de , eşim beni kolumdan tutup dışarı attı diye yazdırmış oysa ki boşanma davası suçlama evrakında ise ,'' müvekkilim , davalı tarafından evden kovulmuş , ve geldiğimde sen ve bütün eşyalarınla s...... olup git demiş ve müvekkilin tüm ısrarlarına rağmen davalı evden hızlıca çıkıp gitmiştir '' cümlesini kullanmış. bu durum çelişkili ifade kullanımı anlamına geliyor... bu durum duruşmada kendimi ifade açısından tarafıma avantaj sağlarmı acaba...
birde elimde , eşimin msn üzerinden gönderdiği hakaret metni ile asliye ceza davası haline dönüştürülmüş bir yaralama dosyası mevcut.sonuç itibariyle münakasa ederken yanımızda kimse yoktu.onların tanıkları kızın anlattıklarını benım tanıklarımsa benım anlattıklarımla gelıp tanıklık yapacaklar. kızın darp raporuda yok ama tanıkları emınım kı gelıp sagı solu mordu dıcekler. bu durumda sorum su , davanın reddını talep ettım ve evlılıgım 1 yıldan az iken bu durum yasandı...
davayı kazanma olasılıgım sızce nedır...
yardımcı olursanız cok sevınıcem... .
Davanızın nasıl sonuçlanacağını ben bilemem. Duruşmalardaki ifadeler davaya etki edecektir. Her iki tarafın tanıkları da görmedikleri şeyi anlatacaklarsa görgüye dayalı olmayan tanıklık olacaktır her iki tarafın tanıklığı. Görgüye dayalı olmayan tanıklık da hakimi etkilemez diye düşünüyorum. Ama karşı tarafın tanıkları hakime ne anlatacak o sebeple bilemem.
AĞIR CEZA MAHKEMESİNDE yargılanacak bir SUÇ işlememek için .....
Karşı tarafın ısrarla istediği 9000 TL yi , 2.Duruşmaya girmeden evvel , 150 bin tl tazminat ve 1000 tl yi geri almaları karşılığında teslim ediyorum....
Eşimi görmek isteyişim esnasında Darp edilmem , bu durum karşılığında , Aile efratlarının küfürlü ve tehditli telefonlarının Asliye Ceza Mahkemesinde Dava konusu olması , tüm iyi niyetli girişimlerime karşılık , eşimin net ve somut bir iddiası olmadan , avukatı aracılığı ile tüm tahrik ediciliği altında ezilmemek adına , 20 ay sürecek bir davada hükmedilecek Tedbir Nafakasının toplamı kadar meblayı meselenin başında vererek , kendimi ve karşı ailenin tüm bireylerinin yaşam hakkını korumak adına bir adım daha atmış bulunmaktayım...
Boşanma Davalarında Tazminat ve nafaka gibi parasal konularla baskı altına alınan tüm ERKEK taraflarına ÖRNEK olması temennisi SABIR ve SÜKUNET DİLEYEREK tüm okuyuculara saygılarımı sunarım....
Evliliğimi satın aldım.....
Kız tarafının istediği 9000 tl hazırlanan protokolle verdim ve protokolü hakime teslim ettim... nafaka vs derdinden kurtuldum.İnsallah ilk durusmada da aksilik çıkmaz ve kurtulmuş olurum. eğer diretseydim tedbir nafakası bağlayacaklardı. dava 20 ay sürse 20 x 250 tl den = 5000 Tl yapacaktı. evde kalan altınları isteseydi 3000 tl de bunun için vericektim... peki 20 ay boyunca 3 aylık evliliğini para pazarlıklarına alet etmiş bir zihniyeti taşımaya değermi...Herkese örnek ve ibret olsun....