Cevap: Tüketici hekem heyeti karar sonras
sayın arkadaşlar
-evet dediğiniz gibi 22 temmuzda tshh de yapılan toplantı sonucu dava red edildi. bende 23 temmuzda davanın akıbetini öğrenmek için tshh ye gittim.
-bana istemimin red edildiğini söylediler. bende onlardan karşı tarafın yazdığı savunmaya bakmak istediğimi söyledim. saolsun oradaki çalışan yardımcı oldu. savunmaya baktığımda tarihlerde 7 günlük oynama olduğunu gördüm ve oradaki çalışana bu durumu ilettim.
- çalışan bana heyet üyelerinin tatile çıktığını ve 15 gün sonra ilk toplantının yapılacağını belirtti. ayrıca karar henüz resmi olarak imzalanmadığı için dosyayı tekrar heyete bildireceğini belirtti.
-ramazan bayramından sonra tshh ye gittim. bana istemimin kabul edildiğini belirttiler. kararın hazırlanıp imzalandıktan sonra postaya verileceğini belirttiler.
-aradan 3 ay geçmesine rağmen karar hala elime ulaşabilmiş değil. bende tshh yi aradım ve kararın hala elime ulaşmadığını belirttim. oradaki çalışanda bana karar metninin bi benzerini verdi. ama metinde hiç bir üyenin imzası yoktu. bu durum sorun olur mu dedim? hayır olmaz çünkü üzerinde "aslı gibidir." ibaresi yer alıyor dedi.
-bende bu kağıdı karşı tarafa elden teslim ettim. bir örneğini onlara verdim ve teslim ettiğime dair kağıt aldım. ardan 15 gün geçti ve mağazaya gittim.
- mağaza müdürü bana elimdeki kağıdın hiç bir geçerliliğinin olmadığını belirtti. gerekçe olarakta hiç bir üyenin imzasının olmamasıydı.
-bende üzerinde "aslı gibidir." yazdığını ve yazı işleri müdürünün imzasının olduğunu söyledim ama adam kabul etmedi.
bu durumda elimdeki kağıdın geçerliliği var mı?
kararın onlara posta yoluyla mı ulaşması mı lazım yoksa ben elden bildirsem yeterli mi?
Merhaba;
2009 Aralık ayında İphone 3GS marka telefonu 1.752,01 TL fatura bedeli ile Turkcell'den aldım. Cihazın arka kapağında şarj ve kulaklık girişinde çatlak meydana geldi. Servise gönderdim ve benden 495 TL kapak değişim ücreti istendi. Nette yaptığım araştırma da birçok tüketicinin bu sorun ile karşılaştığı ve cihaz değişiminin bazılarına yapıldığını gördüm. Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuruda bulundum ve karar para iadesi olarak çıktı. 18.05.2011 tarihinde firmaya tebligat yapılmış fakat onlar herhangi bir işlem yapmamışlar. Ben cihazı aldığım firmayı şikayet etmiştim ama onlar bana biz ürünü Genpa'ya göndereceğiz dedi. Bende şikayet edilen taraf sizsiniz dedim ama bir cevap alamadım. Bana THH kararının belli bir miktar ile sınırlı olduğunu söyledi. Ama forumda okuduğum kadarıyla ilamsız icra takibi başlatabiliyorum sanırım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. 6 aydır bir telefon ile uğraşıyorum. Şimdiden teşekkürler . . .
İyi çalışmalar . . .
Arkadaşlar bende mal ve hizmet satın alamadım tüketeci hakem heyetine başvurdum..heyet tutarın tüketiciye iadesine karar verdi firma daha sonra tüketeci mahkemesine itiraz etti..çünkü bana dava kağıdı geldi dava asliye mahkemesinde görülecek benim kağıtta davalı olarak ismim geçiyor...Benim sormak istediğim şu ben bu mahkemeye ve davaya gitmek istemiyorum çünkü bu tutarları bana banka kredi kartıma iade etmiş yani mahkemeye gitmesem ne olur..benim firmadan alacağım kalmamış durumda oluyor yani bi yol gösterin ne yapsamda bu mahkeme bitse birde karşı tarafın Avukatlık ücretini falan ödememek için ne yapmalıyım.
Merhaba,
ahmet2677 rumuzlu üyenin sorusunu cevaplıyorum:
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti nezdinde şikayet konusu ettiğiniz uygulama düzeltildi ve herhangi bir çekince olmadan talep ettiğiniz tutar size iade edildi ise, yine de duruşmaya katılmalı ve bu konu da dahil olmak üzere savunmanızı yapmalısınız. Siz davalı konumunda iseniz ve dava dilekçesi size tebliğ edilmişse, bundan sonra duruşmalara katılmasanız bile dava yokluğunuzda görülür ve karara bağlanır. Duruşmalara katılmamakla siz kendi savunma hakkınızı kısıtlamış olursunuz. Saygılarımla,
Hakem heyetine verdigim sikayete uretici firma savunma vermediler ancak buna ragmen itirazda bulunacaklarini soyluyorlar bu neticede sonucumu bekliyeyimmi yoksa icra yoluyla parami tahsismi etmeliyim.