Cevap: Yeni Satın Alınan Konutta Oturan AVUKATI Tahliye Etmek.
Benim anlamadığım bir husus daha var,
Şimdi dedik ki ihtarnameden sonra 6 ay tahliye davası açmak için beklememiz lazım ama bir yandan da 2 ay kira gecikirse tahliye davası açılabileceği söyleniyor.
Bu arkadaş 4 aydır kira ödemediğine göre ben neden 6 ay beklemek zorundayım anlamadım?
Alıntı:
munir rumuzlu üyeden alıntı
Benim anlamadığım bir husus daha var,
Şimdi dedik ki ihtarnameden sonra 6 ay tahliye davası açmak için beklememiz lazım ama bir yandan da 2 ay kira gecikirse tahliye davası açılabileceği söyleniyor.
Bu arkadaş 4 aydır kira ödemediğine göre ben neden 6 ay beklemek zorundayım anlamadım?
Üstad sen elektrik suyu kapattınmı ?
Ne durumdasın şu anda ?
Hala attıramadınmı şu vatandaşı ?
Hukuksuz hukukçu maalesef gayrimenkulüm den çıkmıyor, açtığım sulh hukuk davası da benim bilgisizliğim ve beceriksizliğim yüzünden düştü ve 2 senedir kira alamadığım gibi, birde avukatın avukatına vekalet ücreti ödedik..... Ya sabır, ya sabır.... Benim yerimde başkası olsa çoktan katil olmuştu.. Tabi adamda biliyor nasılsa bu adam engelli... bana bir şey yapamaz... yüklendikçe yükleniyor...
Baktım olmuyor, beceremiyorum, bir avukata verdim, velhasıl kelam, icra takibi başlattık, ama başlatsak ne yazar, arkadaş vergiden çalmak için uyduruktan 200 liralık kira sözleşmesi düzenlemiş eski ev sahibi ile... ki muhtemelen zaman kazanmak için ona da itiraz edecek, asliye hukukta bir dava daha açacağız ama inanınki insan bıkınca bıkıyor, dışarıdan baksanız takım elbise kravat, hayırlı vatan evladı.... Dışı seni içi beni yakar misali..
İşin kötüsü yüz yüze bu durumu paylaştığımız ve durumu öğrenen avukatlar, bu avukatın adını duyunca Allah sana sabır versin diyor... Maalesef ki mesleki becerilerini başkalarını mağdur etmek için kullanan bu tip avukatlar mesleğin onurunu zedeliyor... Baroya şikayet dilekçesi yazdım, dosyayı incelemek için 100 lira para istediler... dedim baro bundan beter, baronun bir şey yapacağı olsa zaten para istemez... bıraktım peşini...
İlerleyen aylarda bir gelişme olursa yine buradan paylaşacağım ki başkalarına ders olsun...
Meslektaşımızın neden böyle yaptığını, neden ısrarla başkasına ait mülkü tahliye etmek istememesini veyahut yeni bir kira sözleşmesi imzalamadığını anlayamıyorum. %99,99 avukat bu gibi durumlarda malsahibine gerekli özeni gösterir. Çünkü HAK kelimesi biz avukatlar için çok önemlidir. Dedikleriniz doğruysa hiç yakıştıramadım. Fakat işin sonunda er geç adalet tecelli eder. 200'den de olsa tıpış tıpış öder. Baroya şikayetinize gelince, 100 TL başvuru harcı normaldir. Bugün dava açtığınızda veya elektrik suya başvurduğunuzda da bu tip ödemeler talep edilir. Ben olsam onu da verir sonuç ne olursa olsun onu baroya rezil ederdim. Aynen de şöyle yazın; Avukatlık mesleği etik değerleri ile bağdaşmayacak şekilde, evimde çok düşük bedelle oturmakta...
Konunun üzerinden uzun zaman geçti ama son gelişmeleri paylaşmak istedim;
Öncelikle avukatım aracılığıyla tahliye ve kira alacağına ilişkin icra takibi başlattık, haliyle karşı taraf (avukatın avukatı) itiraz etti. Bizde itirazın kaldırılması için icra mahkemesinde dava açtık mahkeme ŞAKA gibi bir karar vererek DELİL yok diye davayı reddetti oysa benim tek bir delilim var TAPU karşı taraf ise hiçbir delil sunamadığı gibi sadece davanın reddini talep etti ve mahkeme onların talebini uygun gördü.
Sonrasında biz davayı yargıtaya taşıdık ve aslında en başında olması gerektiği gibi yargıtay kiracının yükümlülüklerini yerine getirmediğinin şüpheye yer bırakmayacak kadar AÇIK olduğunu ve davanın kabul edilmesini, kiracının tahliyesinin ve biriken kira bedellerinin ödenmesine HÜKMETTİ.
Konutu boşaltmamakta ısrar eden avukat yine avukatı aracılığıyla yargıtaya itiraz etti, yargıtay itirazı reddedip dosyayı yeniden yerel mahkemeye gönderdi.
Sonuç olarak 2 gün önce görülen davada yerel mahkeme yargıtaya uyup tahliye ve tazminata hükmetti.
15.01.2011 tarihinden beri devam eden hukuk mücadelemin sonunda bir kaç hafta içerisinde icra memurları kanalıyla konutumun tahliye edilmesini ümid ediyoruz, bilmukabele yine son gelişmeleri paylaşarak başkalarına örnek olmayı düşünüyorum.
GEÇ GELEN ADALET, ADALET OLMASA DA, SİZ YİNE DE HAKKINIZI SONUNA KADAR ARAYIN.
Her ne kadar avukat olsam da bir avukatın bu şekilde davranmasını tasvip etmiyorum. Tahliye harcı yatırıp tahliye için mahaline gidilecek. İcra memuru boşaltması için makul bir süre (7-15 gün gibi) verecek. Eğer o tarihte de boşaltmazsa kamyon, hamal, polis vs. eşliğinde eşyaları boşaltılacak.
Yalnız yazılarınızda bilgi eksikliği var. Yeni iktisaptan değil, kira bedellerini ödememekten dava açmışsınız. Yeni iktisapta tapu bir delil iken kira bedelini ödememek nedeniyle tahliye davalarında ispat külfeti davalının. Yani ödediğini ispatlamalı. Bu konularda karışıklık var... Ancak elinizde tahliye hakkında mahkeme kararı olduğuna göre sorun yok...