Cevap: Mutlu Başlangıç Hazin Son
Ayrıca şunu da önemle belirtmek isterim.
Elinize dava tebliğ aldıktan itibaren 10 günlük yetki itirazı süreniz var. Eğer bu süreyi geçirirseniz oradaki mahkemenin yetkisini tanımış olursunuz. Tekrar belirtiyorum, avukatla bu işlemi gerçekleştirin. Eksik birşeyler yaparsınız, yazarsınız. Sonra yetki itirazının kabul olmaz, dava orada görülür. Sonra bize dert yanmayın napcam ben şimdi diye.
Kızı kaçırmazdan önce de sizi uyarmıştık. Ama gittiniz evlendiniz. Ağzınız yandı. Biraz söz dinleyin. Ne yapın edin avukat tutun. Ve artık onları arayıp durmayın. Sonra da derler ki mahkemede, aradı bizi durmadan tehdit etti derler hakime. Bu forumda neler neler okuduk. Olmadık iftiralara maruz kalmayın.
Sayın Deniz bey beklenen evrak geldi.Konusu şiddetli geçimsizlik.Ben eşimi sürekli dövüyormuşum,sürekli iş degiştiriyormuşum,ters ilişkide bulunuyormuşum vs.300 tl nafaka 10.000 tl maddi 10.000 tl manevi tazminat filan yazıyordu sinirden okumak istemedim hemen size danışayım dedim.Çünkü aynen sizin dediginiz gibi oldu tehdit var demişler ve iftiranın daniskası...
1)Ben bunların hiçbirini yapmadım.
*Dövüyormuşum: Ben hiç tokat bile atmadım madem dövdüm neden şikayet etmedi.18 yaşında bir kız 155 nedir bilir neden aramadı.
*Sürekkli iş degiştiriyormuşum: Ben evlendim ertesi gün işe gittim.Beni zorla ailesi'de dahil olmak üzere baskı kurarak (İş yeri çok uzakta)işten çıkardılar ama hala çalıyorum başka işte.
*Ters ilişkide bulunuyormuşum: Benim eşimle dogru düzgün bir ilişkim bile olmadı ki ama sahsen 1 kez ter ilişki oldu onu nasıl kanıtlayacak 5 / 6 kez demiş.
2)Davayı buraya alsam yada almasam mahkemeye herhangibirimizin gitmedigi taktirde sonuç nasıl etkilenir.
Şimdi size sorum bu olaylarda ben şuçlu görmüyorum kendimi 1,5 aylık evliliğim oldu 2 ay olarak göstermişler ve beni o kadar gaddar biri olarak göstermişler ki kendim bile korktum.Benden nafaka ve o tazminatları alma gibi bir şansı varmı varsa nedeni.Benim bu makemeyi reddetme gibi bir şansım varmı veya şuçsuz oldugumu nasıl mahkeme başlamadan sunarım.Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
Size hala avukat tutmanızı önemle belirtiyorum. Daha büyük maddi zararlara uğramamanız ve hakkınızı savunmanız için.
Öncelikle yetki itirazında bulunun. Eğer yetki itirazında bulunmazsanız davanın orada görülmesini KABUL ETMİŞ sayılacaksınız.
Eğer mahkemeye gitmezseniz, savunma hakkınızı kullanmamış olursunuz, dolayısı ile karşı taraf kendi iddialarını şahitlerle ispatlamış, sizde karşı şahit sunmamakla onların iddialarını kabul etmiş sayılırsınız. Hakim de buna göre maddi-manevi tazminat kararı verebilir büyük ihtimal. Miktarı konusunda birşey diyemem. Bu hakimin kişisel kararı olacaktır. Ve sizin ekonomik araştırmanız sonucuna göre de bu tazminat kararını verecektir. Yani kısaca mahkemeye gitmemek, şahit sunmamak sizin ALEYHİNİZE.
Ben sizin yerinizde olsam karşı boşanma davası açmam. İddiaları rededer, karınızı sevdiğinizi, severek evlendiğinizi, eşinizin ailesi yüzünden bu davanın açıldığını, asla boşanmak istemediğinizi, yuvanızı bozmak istemediğinizi belirtin karşı dilekçe ile. İleriki duruşmalarda şahitlerinizde sizin severek evlendiğinizi, aranızda hiçbir sorunun olmadığını, görmediklerini söylerler. Ne olduğunu anlamadan gelinin gittiğini filan söylerler. Yani buna benzer şeyler. Eğer eşinizin evi terk etmesinden sonra eşinizle ya da eşinizin ailesi ile görüşenler varsa o şahitler mahkemeye çıkarsa daha iyi olur. Olan biten bildikleri şeyleri söylerler.
Davayı redettirirseniz, geçimsizliğinizin olmadığı kanaatine varır hakim. Davası red edilen taraf kusurlu taraftır. Kusurlu tarafında tazminat ve yoksulluk nafakası alma şansı yoktur.
Boşanma davasını red ettirmek için karınızı sevdiğinizi, iyi geçindiğinizi savunacaksınız.
Ama siz boşanmak istiyorum derseniz, duruşmalarda neler yaşanır bilemem. Her şeye hazırlıklı olun. Ve kesinlikle avukat tutun. Bu tebliğe de 10 gün içinde cevap verin. Yetki itirazında bulunun yani.
Sayın Deniz bey dediginiz gibi avukat tuttum ve bugün itibarı ile şöyle bir dosya hazırladık biraz uzun ama ben önemli birkaç noktasını yazacagım.
1)Evlilik tarihinden itibarentoplam 1,5 ay süren birlikteliğimizden davacının anlattıkları geçimsizlik olaylarının gerçekleşmesi hayatın olagan akışına aykırıdır.Livata ilişkisi iddiaları tamamen iftiradır.Bu iddiasını ispat edmesi için "livata hangi zamanda gerçekleşmiş oldugu(Eski - Yeni)" hususunda Adli Tıp Kurumundan rapar aldırtılmaını talep ediyorum.(Şansım yaver gitti benden önce zorla kaçırıldı dıye bir konu yazmıştım onun tutanaklarını ele geçirdim.)
2)böyle yoktan suçlamalarla,temelsiz iddialarla dava açılırsa,kişinin şeref ve onuru kırılır.Kimsenin,yargı organını araç durumuna sokmağa yeltenerek böyle birsonuç almaga hakkı yoktur.hukukun somut dayanakları bulunmaktadır.Delil bulunmayan konularda,Mahklemenin çalışmasını güçleştirecek biçimde çözümü mahkemeye bırakıp davalıyı karanlıkta tutmak yerine bir işlem sayılmaz.bu itibarla davacının tüm iddialarına karşı oldugumu belirtiyorum.
3) M.K nun 166. maddesindeki şartlar oluşmamıştır.Evlenme tarihinden itibaren bir yıl süre dolmadan açılan davanın reddi gerekir.
4) Agır kusurlu ve tamamen kusurlu olan davacının,nafaka ve tazminat istemeye asla hakkı yoktur.Bütün bu nedenler karşısında haksız ve mesnedsiz davanın reddine karar verilmesini talep ediyorum.
Sonuç ; Yukarıda arz ve izah ettigimiz sebeplerden ötürü;
1)İlk itirazımın kabul edilerek,davanın yetkili gösterdigim Düzce Asld Mahkemesi'nde açılmak üzere,yetki yönünden reddine,
2)İlk itirazım yerinde görülmedigi taktirde,esas hususlar dikkate alınarak davanın reddine.
Şimdi sizce bu dilekçenin sonuçu ne olur.Mahkeme buraya intikal edermi.BEn konyada mahkemeye katılmak istemiyorum diye bir ibraz belirtmedim mahkeme orada devam ederse katılmam mecburimi.
Size çok teşekkür ederim beni yanlız bırakmadıgınız için Allah razı olsun demekten başka şansım yok çok sagolun Deniz bey.
Bu yazdığınız dilekçe sizin mi yoksa avukatınızı mı hazırladığı dilekçedir?
Valla ben hazırlamadım avukat hazırladı.Benden bana gelen kagıdı istedi kagıtta numaralar varmış onu aldı bana sordu anlattım oda yazdı bunu verdii.Neden bir sorun mu var.
Şunuda belirtmek isterim bu dilekçeyi avukat yazdı ama avukat tutmadım maddiyatım yetmedi anlaşamadık.
Avukat yazmışsa bir diyeceğim yok. Ben avukat değilim sonuçta. Ne yazılacağını bilemem. Ondan sordum siz mi yazdınız yoksa avukat mı diye. Ama avukat tutmamanız iyi olmamış. siz diyorsunuz ki maddi durumum yetmedi. Peki avukatsız davayı yürütüp davayı kaybedip bir sürü tazminat ödemenize karar verirse hakim ne yapacaksınız? Neyse siz bilirsiniz. Uyarması bizden, uyup uymaması sizden. Siz kaçmadan öncede uyarmıştık.
Deniz bey maddiyat konusunda söyle anlaşamadık.Mahkemenin Konya Beyşehirde olması sebebiyle avukat oraya gitmenin zor oldugunu masrafların çogalacagını mahkemenin Düzceye alınmasını talep edelim buraya geldiginde masrafların azalacagını söyledi.Mahkeme Düzceye alınmamasına karşılık mahkemenin reddini talep etti.Şayet eger yine birşey olursa Konyadan avukat tutarsın dedi ve bana sadece sana savunmanı yapalım herşeyi reddet mahkeme senin aleyhine karar vermesin dedi bende onun dediklerini yaptım.Aksi taktirde Konyaya gidiş geliş için ve yolda harcanacak paralar için ayrı bir hesap çıkarmamız lazım dedi ve maddiyatım el vermedi.Sizce mahkeme Düzce iline gelirmi yada fes edilir mi ?