-
Hem kızlık soyadını hem de eşinin soyadını kullanan biri olarak ben de iki çift laf edeyim de ayıp olmasın dimi? :)
Bir bayanın iki soyisim kullanmak istemesi, körü körüne feminizm, alerji, takıntı gibi değerlendirilmemeli bence de. İki soyisim kullanan hemen hemen her bayan gibi ben de Sayın Esin K.'nın belirtmiş olduğu sebeplerden ve özellikle de meslek hayatıma onunla adım atmış olmamdan vazgeçemedim babamın soyadından.
Şimdi beylere bir soru sormak istiyorum, bakalım bu hususta kim daha takıntılı :) Önce eş olarak daha sonra da kızını evlendirmek üzere olan bir baba olarak düşünün kendinizi. Eşinizin kızlık soyadını kullanması sizi büyük olasılıkla rahatsız edecektir, etmezse bile içinizden ne gerek var canım diyeceksinizdir büyük ihtimalle.:) Peki kızınızın evlendikten sonra sizin soyadınızı taşımaya devam ettiğini düşünün, gurur duyacak ve duygulanacaksınız dimi :) Aksini iddia eden var mı? ;)
Bu arada, bir çözüm önerisi de benden. Bence yeni, farklı bir soyad seçilmesi ya da herkesin kendi soyadını kullanması daha çok karmaşaya sebep olacaktır. Ya mevcut düzenleme korunsun yani bayanlar iki soyisim kullanmaya devam etsinler ya da eşler birlikte karar vererek taraflardan sadece birinin soyadını kullansınlar, tabi çocukları da.Nasıl fikir? ;)
-
Sayın hukukçular, bağışlayın ama bu konuyu güncellemek istiyorum,çükü sorularıma pek açıklayıcı cevap almadığımı düşünüyorum.
-
Sayın İcap, hem burada hem de Kısa mesajlarınızda sorularınıza tam yanıt verdiğimizi düşünüyorum.
Ama yineleyelim.
Anneniz, duruşmada babanızın soyadını kullanmak istemediğini beyan ederse sorun en başta çözülmüş olur. Böyle bir beyanda bulunmazsa Mahkeme annenizin babanızın soyadını kullanabileceği yönünde hüküm verebilir.
Bu durumda ne olur diyorsunuz. Hiçbir şey olmaz. Anneniz boşanma davası sonuçlandıktan sonra yeni nüfus cüzdanı çıkarırken, nüfus memuruna eski eşinin soyadını kullanmak istemediğini beyan eder ve kullanmaz.
Sanırım yazabileceğim en açık şekilde yazdım.