Sanırım sayfalarca kitap okutmak zorunda kaldım, özür dilerim İlknur hanım. Sorumu geri aldım,gereksiz yere sizi yordum. Özür dilerim.
Printable View
Sanırım sayfalarca kitap okutmak zorunda kaldım, özür dilerim İlknur hanım. Sorumu geri aldım,gereksiz yere sizi yordum. Özür dilerim.
merhaba,
Bu başlık hala aktif mi bilemedim ama benim sorum da tedbir nafakası hakkında.
2009 yılında eşimin açtığı boşanma davası reddedildi. O dönemdeki nafaka 350 TL idi.
Sonrasında nafaka davası açtım ve 2010 yılında 750 TL olarak belirlendi. (Eşim başka şehirde yaşıyor)
Bu tutarı arttırmak için tekrar dava açabiliyor muyum? Prosedürü nedir? belli şartları var mı? Şahit göstermem gerekir mi? (o dönem için yüksek bir rakam denmişti açıkçası o yüzden kabul olmaz gibi bir fikre kapılıyorum)
Teşekkür ederim.
Açtığınız Dava Tedbir değil Yoksulluk nafakası idi yanılıyor muyum.
Yoksulluk Nafakası arttırımı için Dava açabilirsiniz Burada önemli etken Karşı tarafın Mali durumuyla etkilidir.Yoksulluk Nafakası Yükümlüsü gelir durumunun düştüğünü evlendiğini veya işlerinin bozulduğunu ileri sürer ise aldığınız Nafaka miktarında düşüş de olabilir.Hakimin Delilleri toplayıp taktirine kalmıştır.
Merhaba. Tedbir Nafakası kararı verildikten sonra eşim bunu ödemedi.Avukatına muvekkiliniz eşimin nafakamı her ay düzenli ödeyeceği hesap numaram budur diye mesaj da gönderdim Bu konuda son çare ne yapabilirim