Cevap: Oğlum Uyuşturcu Ticaretinden Dolayı yargılanıyor
aslında bazı insanlar mahkemenin ertelenmesini isterler. sebebi şu
erken hüküm verilirse yani 2. veya 3. duruşmada direk ceza verilir. ve cezanın infazı başlar. ama eger tutukluluk süresi uzarsa işte o zaman karar duruşmasında tahliye şansı artar. tahliye olursa en azından işini gücünü yoluna koyar ve öylece kalan cezasını daha sonra çekmeye gider. umarım çok ceza almaz. daha önceki mesajımda da belirttiğim gibi eğer birini söylemiş o kişide kabul etmişse ceza yarı yarıya iner.
kendim bizzat yaşadıgım için emin konuşuyorum
9. Mahkemede yapıldı. mahkeme tekrar tecil edildi. yaklaşık 40 gün sonra 10. mahkeme görülecek. bu mahkemenin karar mahkemesi olabileceği söyleniyor. Avukat arkadaşlar ile yaptığımız istişare neticesinde normalde bu mahkemede beraatlerin olacağından bahsedildi ama 9. mahkemede dosyada eksiklik var diye savcılğa tekrar suç duyurusunda bulunulmuş. dosyadaki eksikteki kasıt ise teknik takip neticesi İstanbul ilinde ikamet eden uyuşturucunun teslim edileceği yer diye oğlumunda emniyet ifadesinde bahsettiği kişi İstanbul da yakalandığında oğlumun yakalttığı uyuşturucu haricinde 2 ay önce kendisine oğluma uyuşturucuyu temin eden Van lı arkadaşın Vandan 3 kğ uyuşturucu getirdiğini bunun 1 kilosunu x şahsına 1 kilosunu z şahsına diğer bir kilosunuda perakende olarak kendisinin sattığını söylemiş. hakim 2 yıl önceki ilk emniyet ifadesine göre savcılığa tekrar suç duyurusunda bulunmuş. o ilk ifadede Van lının temin ettiğini kendisinin de sattığını söylemiş idi. ama mahkeme dosyada herkesin hakkında o ilk ifadeye göre suç duyurusunda bulundu. avukatlar esas yakalatılan uyuşturucudan dolayı beraat olabileceğini ama tekrardan suç duyurusunda bulunulduğu için diğer dosya için tutukluluk hali devamına karar çıkabileceğini ve tutuklulukların devam edebileceğini söylediler. Bu konu hakkında bilgisi olanların yorumlarına ihtiyacım vardır. yorum yapan arkadaşlara şimdiden teşekürler...
Tüm arkadaşlara Selamlar. Bir hafta önce Siverek Mahkemelerince 20. celse sonunda mahkeme kararı açıklandı. daha öncekilerde olayı buradan anlatmış idim. Dosya ya bakan tüm avukatların ortak fikri Siverek Mahkemesinin çok ağır ceza uyguladıkları yönünde idi ve oğlum 8 yıl ceza aldı. Etkin pişmanlık, iyi hal vesaire hiç göz önüne alınmadı. oğlum ve iki kişi daha 8 yıl diğer tutuklu 3 kişi daha öncede bu işi yapmışlardır kanısı ile 14 yıl ceza aldılar. Temyiz hakkımızı kullandık. Oğlumun ve diğer tutuklularında bunların kabahati yok biz yaptık diyenler harici 3 kişide aynı cezadan nasiplerini aldılar. Oğlumun avukatı oğlum ilk yakalandığı uyuşturucu kimden aldığını ve nereye götüreceğini samimi bir şekilde itiraf etmesini göz önünde bulundurulmasını ve alacağı cezadan indirim yapılmasını talep etti oda reddedildi. Daha öncede yorumlarımda yazmıştım. Siverek çok ağır cezai müeyyediler uyguluyor demiştim. Şimdi Temyizin sonucu ne zaman gelir diyorum. 1,5 yıl sürer deniliyor. Allah aşkına bu yavaşlık niye. Benim oğlumu geçtim. bekar çoluk çocuğu yok. cezasını çeksin diycemde sadece telefon görüşmesi olan üzerine buda vardı bizle beraberdi denilmeyen kişide 8 yıl ceza aldı. Bu nasıl bir yorum Allah için. Bu mahkemenin aldığı karar haklı bir karar değil diye şikayet edeceğimiz kurumunda vereceği cevabın çıkması 1,5 yıl sürüyormuş bu nasıl bir çile nasıl bir çelişki. Bu Dosyada Firari olarak adı geçen Siverek Mahkemelerinin Gaddarlığını duyup gitmeyen bir kişinin dosyasının ayrılmasına karar verilip dosyayı kapattılar. İnternetten okuduğum bir Yargıtay kararı Dikkatimi çekmişti. O kararda Tesadüfi dinlenilen telefon kayıtları delil niteliği taşımaz deniliyordu. (İstenilirse Buradan o kararı gönderebilirim.) Operasyon ilk başladığında Emniyet Telefonlarını dinlemek için mahkemeden izin alıyor. o telefonu dinlenilmek için izin alınan kişiler arasında bu bahsettiğim firari kişinin telefonu yok. bu kişi bunlar dinlenilirken bunların arasına düşüyor. Bu kişiye bu yargıtay kararını emsal gösterip bu üzerinde firari yükünü atmasını tavsiye etmeme rağmen o kişiyle ilgili avukatlarında dediği mahkemeye çıkmalı ki yüzde yüz ceza verirler diyorlar. Ceza verirler demeleri de yaptığı telefon görüşmelerinin içeriği değil mahkemelerinin adaletsizliğinden dolayı. Neden diyeceksiniz. O kişinin oğlum ile yaptığı telefon görüşmesinde Şu koyun paralarının hesabını tuttuğun defteri getir. demesi koyunun uyuşturucu olarak kodlandığı sebebiyledir ki koyunun gerçek koyun ve onların hesabının defteri olduğuna dair veteriner evrağı, nakliye evrağı, PTT dekontları mahkemeye gönderildi vede oğlum o görüşmenin gerçekte koyun ticareti olduğunu emniyet savcı vede mahkeme huzurunda ikrar etmesine rağmen reddedildi. Şimdi o kişinin telefon görüşmeleri TESADÜFİ elde edildiğinden dolayı geçersizdir diye alınan bir Yargıtay kararı ile yerel mahkemeye gidemeyeceği önce yerel mahkemece içeri atılması sonrasında hakkını araması gerektiği söyleniyor. Allah için insan ömrü bu kadarmı ucuz ki hakkını ömründen vererek ödeyeceksin. Oğlumda dahil bu ve bu tarz insanları zehirleyecek cehaletleri yapanlar cezalarını çeksinler ama kötünün yanında da üç beş gariban ateşe atılmasın. Yargıtaydan dosyaların daha çabuk neticelenmesi için izlenecek bir yol varmıdır. Saygılarımla...