Cevap: Boşanma Davası ( Kayıp Eş )
Bilgisi olan varsa lütfen yardım etsin kayıp davalı eşimin adresi yoktu şehir olarak biliniyordu fakat açık adresi belli değildi. Kendisini kullandığı bir telefon numarasına ulaştım. Nereye başvurarak tebligat yapmak için cep nosundan sinyal tesbiti ve adres tesbiti yaptırabilirim? Tebligat gitse tebligattı almayabilir evde bulunmayabilir bir durum olunca apartman kapısına yapıştırılacak diye biliyorum muhtara almaya gitmezse halen ulaşılamamışmı olur. Ama kanıtlasam cep telefonu sinyalinin sürekli aynı adresten geldiğine lütfen yardımcı olun ne yapmam nereye başvurmam gerek? Şikayetcimi olmalıyım teligat almamak için kaçtığı için adres değiştirdiği yada adres vermediği için. Yakalatıp zorunlu tebligatı aldırabilirmiyim?
Sayın hukuki.net gönüllü yardım severler.
Az önce eve geldim. Kapımda boşanma davası devam eden eşimin adına PTT den bir evrak geldiği " 1. Asl Ceza. Mahk "diye dosya nosu yazılı muhtara bırakılmış bir evrak vardı. Aile mahkemesinde görülen dboşanma davam 01.02.2012 de duruşması var. Avukatımada ulaşamadım. Asliye Ceza Mahkemesi ile ne tür bağlantısı vardır? Avukat başka bir dava falan açmış olabilir mi? Yardımlarınız için teşekkürler.
Telaşlanmayın. pazartesi günü gidin adliyeye öğrenin. Nasılsa dosya numarası falan vardır. Şu anda o evrakta ne yazdığını hiç birimiz bilmiyoruz o nedenle yanıt veremeyiz..
Alıntı:
ezel1453 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın hukuki.net gönüllü yardım severler.
Az önce eve geldim. Kapımda boşanma davası devam eden eşimin adına PTT den bir evrak geldiği " 1. Asl Ceza. Mahk "diye dosya nosu yazılı muhtara bırakılmış bir evrak vardı. Aile mahkemesinde görülen dboşanma davam 01.02.2012 de duruşması var. Avukatımada ulaşamadım. Asliye Ceza Mahkemesi ile ne tür bağlantısı vardır? Avukat başka bir dava falan açmış olabilir mi? Yardımlarınız için teşekkürler.
Editörümüzün de dediği gibi aldığınız belge ile 1. asliye ceza mahkemesi kalemine gidip öğrenebilirsiniz.
Sizinle bir alakasının olduğunu düşünmüyorum. Eşinize gelen bu kağıt eşinize açılmış bir ceza davası da olabilir; şahitliği de isteniyor olabilir. Sizinle alakasının olduğunu düşünmüyorum. Kaleme gidip eşinizin hangi tarihten beri kayıpsa, durumu izah edin, bilgi edinmeye çalışın.
Bir yılı dolmamış evliliklerde özellikle bir taraf işi yokuşa sürerse boşamak çok çok zor.Üstelik sizin boşanma sebebi olarak gördüğünüz yazıların içeriğinde bir aldatma(başka erkeklerle sanal ortamda da olsa bariz bir flört) yoksa, sadece resim beğenme ve sıcak samimi konuşmalardan ibaret ise(kadınların boşanma davalarına 3-0 önde başladığıda herkez tarafından dile getiriliyor zaten) haksız duruma düşmeniz ihtimal dahilinde.Aldığınız 680 TL ninde(eğer eşiniz çalışmıyorsa) bir kısmını(örn:250TL sini) nafaka olarak her ay ödemenizde gene söz konusu olacak.Unutmayın her insan boşanma davalarında kendini haklı görür.Sosyal paylaşım sitesine üye olmayla ilgili verdiği sözü de inkar ederse bir şey kalmıyor elinizde.Forumda da boşama üzerine yazılan yazıları okursanız yazdklarımı daha iyi anlarsınız.Bu kadar basit bir olay karşısında(bir siteye üye olmak) güven sorunu yaşadığınız bir bayanla evlenerek çok büyük bir hata yapmışsınız.Şahısın bulunması, davanın sonuçlanması, itiraz, temyiz, nafaka ve tazminat davaları ihtimal yıllarca sürecek gibi gözüküyor.Hemen bitip tükenmeyin derim daha çok yol var önünüzde.Allah kolaylık versin.Geçmiş olsun.
Eyvallah. Bende biliyorum zor olacak. En son avukat delilleri istediğinde cep telefonuma gönderiği af dileme mesajları ve sosyal ağa gönderdiği. " Gelmiyorum mahkemeye falan ne halin varsa gör" v.b gibi birazda argo tarzda cevapları. Mahkeme gün ve saati hakkında güzel dille bilgi vermeme karşın azarlaması. İnternette şahsım adına utanç verici fotoğrafları. Ve daha boşanmadan başka bir erkek ile arkadaş arası nişan fotoğrafları ve gayt samimi vede alkollü "sözde" nişanlanmaları. Delil olarak sundum. 6. Mahkeme şubatta. Avukatımın söylediği sözde. Sanırım fazla takıntı ve haksızlığıa uğramışlığın verdiği sebeplerden dolayı olsa gerek gergin ve telşalı tavrımı. " Sen bak keyfine o nasıl bakıyorsa. Benim işim bu avukat olan benim ben ilgileneceğim sen hayatına devam edeceksin. Bir şey olursa ben ararım seni görüşürüz." :) diyerek belirtti. Benimde özellikle boşanma davalarından ne kadar kendimi % 100 haklıda görsem hala korkuyorum. Boşansam bile nafaka ödettirlermi. Hiç bir mahkemeye gelmediği ve asla gelmeyeceği halde ve delillerimin apaçık onu suçlu gösterdiği halde bütün mahkeme masrafları ve avukat masrafları benim üstüme kalırmı gibi. Bilmiyorum yanılıyormuyum. Yada hukukun bi açığımı? Böyle bir durumda ben bedel ödemek zorunda kalsam gerçekten çok saçma olacak. Zaten mahkemenin uzaması ayrı bi konu. Sonra TV lerde çıkan kadına şiddet haberleri artık bana normal geliyor. Ben herşeyi öğrenip yakalayıp yüzüne bunları tektek saymama rağmen saçının teline bile dokunmadan onu hayatımdan çıkarırken kalkıpta dava sonucunun eksileri bana dokunursa gerçekten çok yazık. Bu arada gerçekten bıkmadan usanmadan yardımcı olmanız konusunda sonsuz teşekkür ediyorum.
1. Asliye Ceza Mahkemesine gittim. Durumu izah ettim. Dediler sana söyleyemeyiz seninle alakası yok. Muhtara git söyle burda yok gelmeyecek de muhtarda geri göndersin kağıdı dediler. Bende ayar olduğumdan dolayı. Madem beni ilgilendirmez muhtardaki kağıtta ilgilendirmez size kolay gelsin dedim çıktım. Özellikle gitmeden telefon ettim. Telefondaki bayan tabi durum hakkında bilgi alır öğrenirsiniz demesine rağmen oraya gittiğimde seni ilgilendirmez öğrenemezsin demeleri ayar etti. Neyse adres benim ev adresim kağıdın geldiği adreste benim adres. Bi sorun teşkil edermi gidip muhtara bildirmemek? Bildiğim kadarı ile kapıya asılan kağıt 11.11.2011 14:22 diye tarih saat yazılıydı. Muhtarda belli bir süre durup geri iade ediliyor diye biliyorum. Yoksa gidip muhtara söyleyeyim mi? Benim açımdan sorun çıkarırı mı?
"ayar" olmak ne demek anlayamadım. Madem sizin adınıza gelmemiş, madem sizi ilgilendirmez demişler sizde boşverin o halde.
Bir avukatınız olsaydı adliye'dekiler avukata bilgi verirlerdi. Öğrenirdi o dosyanın ne olduğunu.