Cevap: Laptop'un garanti kapsamı dışındaki sorun için dava açtım
Alıntı:
Yusuf12345 rumuzlu üyeden alıntı
Gerekçeyi aynen yazıyorum;
Davacı üründeki arızanın 30 işgünlük süresi içinde giderilmediğini iddia etmiştir. Ürünle ilgili tamir ve teslim kayıtları incelendiğinde; ürünün 5.06.2007 tarihinde satın alındığı, ürünün 2 yıllık garanti süresinden 1 gün sonra 06.06.2009 tarihinde servise verildiği, yönetmelikte belirlenen 30 iş günü olan azami tamir süresinin uygulanamayacağı, yine bilirkişi ek raporunda üründe bir üretim hatası olmadığı, bu hali ile davalıya atfı kabil bir kusur bulunmadığının kabulü ile davanın reddine karar verilmiş olup aşağıdaki hüküm kurulmuştur.
HÜKÜM: Yukarıda açıklanan gerekçelerle;
1-Davanın REDDİNE,
2-4077 sayılı yasa gereğince davacı tüketici harçtan muaf olduğundan harç alınmasına yol olmadığına,
3-Davacının yaptığı giderlerin üzerine bırakılmasına,
4-Davalı tarafından yatırılan 50.00-TL.ek bilirkişi ücretinin davacıdan alınarak davalıya verilmesine,
5-Davalı kendisini vekil ile temsil ettirdiğinden Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi gereğince davalı yararına ölçümlenen 612.78.-TL.vekalet ücretinin davacıdan alınarak davalıya verilmesine,
Dair verilen karar tebliğinden itibaren 15 gün içinde Yargıtay temyiz yolu açık olmak üzere açıkça okunup usulen tefhim kılındı.
Kararı temyize götürmüştüm. Aradan neredeyse 1 yıl geçti ve bugün öğrendim ki itirazım reddedilmiş.(daha posta elime ulaşmadı). Bu nasıl hukuktur, yoksa ben mi dik kafalıyım anlayamadım. Servis istasyonu ürünü 30 iş günü içerisinde onaramadığı halde yargıtay kararı aynen onadı.Sizce bu karar doğru mu, değilse itiraz yolu ve süresi nedir? İtiraza açık ise artık avukat yardımı alacağım.
Gerekçeli kararda gerekçe göremedim ki :)
"yönetmelikte belirlenen 30 iş günü olan azami tamir süresinin uygulanamayacağı" demiş.
Neden uygulanamıyor?
Hangi gerekçeyle?
Yönetmelikte açıkça ürünün sanayi bakanlığınca belirlenen ömür süresi içinde 30 iş gününde tamir edileceği yazılı. Sizin olayınızda malın ömür süresi geçmiş değil ki.
Garanti bitiminden 1 gün sonra vermişsiniz. Garanti ile ilgisi yok olayın.
Durumu ben de anlamadım. Kaçırdığımız bir yer mi var acaba?
Tüketici mahkemesinden çıkan karar metni;
http://www.imagebam.com/image/8b7b89154568993
http://www.imagebam.com/image/f44fe0154568589
Bu karar üzerine, dediğim gibi, temyize başvurdum ve oradan da onama kararı çıktı. Umarım yardımcı olacak, yol gösterecek birileri çıkar. (Temyizden çıkan kararın itiraz merciyi neresidir, nasıl itiraz edilir? Karara göre itiraz etmem doğal mı?)