Cevap: 3 yıllık fiili ayrılığa dayalı boşanma
Alıntı:
sannad rumuzlu üyeden alıntı
+ben kararı temyiz etmez tazminatı ödersem taksitle ödeyebilir miyim?çünkü memurum+taksitlenirse para artar mı?
Hakkınızda verilen karar da tazminatın nevi nedir.. Maddi Tazminat mı ? Manevi Tazminat mı ? İlgili made aşağıdadır.
Madde 176.- Maddî tazminat ve yoksulluk nafakasının toptan veya durumun gereklerine göre irat biçiminde ödenmesine karar verilebilir.
Manevî tazminatın irat biçiminde ödenmesine karar verilemez. İrat biçiminde ödenmesine karar verilen maddî tazminat veya nafaka, alacaklı tarafın yeniden evlenmesi ya da taraflardan birinin ölümü hâlinde kendiliğinden kalkar; alacaklı tarafın evlenme olmaksızın fiilen evliymiş gibi yaşaması, yoksulluğunun ortadan kalkması ya da haysiyetsiz hayat sürmesi hâlinde mahkeme kararıyla kaldırılır.
Tarafların malî durumlarının değişmesi veya hakkaniyetin gerektirdiği hâllerde iradın artırılması veya azaltılmasına karar verilebilir.
Hâkim, istem hâlinde, irat biçiminde ödenmesine karar verilen maddî tazminat veya nafakanın gelecek yıllarda tarafların sosyal ve ekonomik durumlarına göre ne miktarda ödeneceğini karara bağlayabilir.
cevabınız için teşekkürler,avukatımla tel ile görüştüm,farklı yerlerdeyiz maddi mi manevi mi bilmiyorum.yarın öğrenirim.teşelkkürler.
karşı taraf maddi tazminat kazanmış.+benim tekrar bir sorum olacak;karşı tarafın kararı temyize gönderip göndermediğini öğrenebeilceğim bir yol var mı?bir siteden sorgulama ..v.b...
Alıntı:
sannad rumuzlu üyeden alıntı
karşı taraf maddi tazminat kazanmış.+benim tekrar bir sorum olacak;karşı tarafın kararı temyize gönderip göndermediğini öğrenebeilceğim bir yol var mı?bir siteden sorgulama ..v.b...
Davanızın görüldüğü mahkeme kaleminden öğrenebilirsiniz.
benide eşim memlekete geldikten sonra tekrar götürmedi babamın evinde kalıyorum ve birçok yalan beyanda bulunarak boşanma davası açmış hamileydim ve çocuğu aldıracağım diye gönderdiğim mesajı saklayıp mahkemeye sunmuş bişey çıkarmı. ayrıca ben boşanmak istemiyorum dava nasıl ilerler
lütfen birisi bişey yazsın
benide eşim memlekete geldikten sonra tekrar götürmedi babamın evinde kalıyorum ve birçok yalan beyanda bulunarak boşanma davası açmış hamileydim ve çocuğu aldıracağım diye gönderdiğim mesajı saklayıp mahkemeye sunmuş bişey çıkarmı. ayrıca ben boşanmak istemiyorum dava nasıl ilerler
siz istemiyosanız zatenn boşanmazsanızz hiç endişelenmeyin.bir tarafın isteğiyle zaten aile bütünlüğünü bozmuyolarr....+çocuğunuzu eğer aldırdıysanız babadan izinsiz bildiğim kadarıyla suç...
ama eşime çocuğu aldıracağım diye mesaj attığımda hiç sesini bile çıkarmadı zaten çocuğu aldırmadım ve adli tıp uzmanına gidebilirim diye mahkemeye sundum. ve çektiğim mesajdada nabzını ölçmek istedim dedim. zaten bunu tanıklarım mahkemede dile getirecek. bide anne ve babasını şahit tutmuş onlar şahit olabilirmi???