cevabınız için teşekkür ederim. bende öyle düşünmüştüm. zaten taslakta "elektrik kullanımına bağlı borçlar" şeklinde bir ibare var. kaçak elektrik sanırım bu ibarenin içinde kendisine yer bulamaz...
Printable View
cevabınız için teşekkür ederim. bende öyle düşünmüştüm. zaten taslakta "elektrik kullanımına bağlı borçlar" şeklinde bir ibare var. kaçak elektrik sanırım bu ibarenin içinde kendisine yer bulamaz...
Elektrik kullanımının kaçak veya kanuni kullanım ayrımı yoksa , kaçak elektrik nedeniyle elektrik idaresinin yaptığı kıyas sonucunda ortaya çıkan miktar da yasa kapsamına girer düşüncesindeyim.Cezai yönü ayırıp, kaçak kullanılan elektriğin alacak verecek kısmı bu ayrım yoksa yararlanır.Sonuçta bir kullanım söz konusu.Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olur.:)
taslak şöyle;
(10) a) Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketinin (TEDAŞ) veya bu Şirketin hissedarı olduğu elektrik dağıtım şirketlerinin elektrik tüketiminden kaynaklanan alacaklarından ve 4/12/1984 tarihli ve 3096 sayılı Türkiye Elektrik Kurumu Dışındaki Kuruluşların Elektrik Üretimi, İletimi, Dağıtımı ve Ticareti ile Görevlendirilmesi Hakkında Kanun kapsamında mevcut sözleşmeleri uyarınca faaliyet göstermekte olan dağıtım şirketlerinin Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan lisans almadan önceki faaliyet dönemlerine ilişkin elektrik tüketiminden kaynaklanan alacaklarından, vadesi 31/7/2010 tarihi itibarıyla geldiği halde bu Kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla ödenmemiş olanların asıllarının tamamı ile bu alacaklara ilişkin fer’iler yerine, bu Kanunun yayımlandığı tarihe kadar söz konusu alacakların asıllarına TEFE/ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarın; bu Kanunun yayımlandığı tarihi izleyen ikinci ayın sonuna kadar abonesi bulunulan dağıtım şirketine başvuruda bulunulması ve ödenmesi gereken tutarın, ilk taksit bu Kanunun yayımlandığı tarihi izleyen üçüncü aydan başlamak üzere bu Kanunda öngörülen süre ve şekilde ödenmesi şartıyla fer’ilerin tamamının tahsilinden vazgeçilir.
burada asıl önemli olan bence fer'i borçların kapsamı....