Blokları yakıt yönünden bağımsızlaştırmadada oy birliği gerekir ayrıca yeni yatırım maliyeti olacaktır.
sorunuzun cevabı hayırdır.
Printable View
Sitemiz merkezi kömür ile ısıtılmakta bu yazın dogalgaz gelmekte... kömür olarak çok maddi anlamda yük getiriyordu... merkezi doğalgazda olsa dönüşüm için 70 bin tl masraf gidiyor... daire başına düşen miktar ile üzerine cüzi para konulduğunda kendi ısıtma sistemini kullanacak... merkezi doğalgaz da olsa yine dairelerimize mutfak ve sıcak su için doğalgaz çekilecek bi okadar yine ekstradan maddi yük getirecek.....
30 dairelik sitede toplantıya gelenler 20 yi geçmez biz blok olarak 10 daire kesin katılacağız.. sıkıntımız bu toplantıya 20 kişi katıldı diyelim 5/4 ü 16 kişi ediyor 16 kişi kabul etse blokların bağımsızlaştırılması olayını kabul edilmiş olur mu yoksa 30 kişi üzerinden mi değerlendirip 24 kişinin imzasını toplamak lazım... il dışında ikamet edenler var bu yüzden...
Bireysel ısınmaya geçmek için oy birliği gerekir. 30 evet oyu lazım. Bireysel ısınmaya geçişte 4/5 olmaz. Şehir dışındakilerden vekalet isteyin.
Ayrıca bloklar bağımsızlaşmaz sadece yakıt konusunda bağımsız olursunuz.
Sadece yeni yatırım kararı için yani merkezi doğalgaza geçmek için 4/5 gerekir. Sizde buna evet demeyeceğinizi söyleyerek koz olarak kullanabilirsiniz.
- - - Updated - - -
Bu kararları yönetici veremez.
Aynı dertten muzdaribiz. 5 bloklu toplam 43 daireli bir sitedeyiz. sitemiz KMK'da yapılan değişikliklerden önce yapıldığı için yönetim planı da güncel değil. Kısaca açıklayayım; yeni KMK'ya göre bizimkiler gibi ortak alanları bulunan ve bloklar halinde inşa edilmiş yapılar resmi zeminde "TOPLU YAPI" şeklinde adlandırılıyor. Sitenin adı değişince yönetim şeklinin de değişmesi gerekiyor. (KMK'nın "Toplu Yapılara İlişkin Özel Hükümler" bölümünü geçici maddeleriyle birlikte incelerseniz yeterince aydınlanırsınız.) Bu değişim için ise öncelikle toplantınızda yönetim planı değişikliğinin gündeme yazılması gerekiyor. Bu talebinizi bir dilekçeye dökerek şimdiden yöneticinize verin ki ilerde mahkemeye gidecek olursanız "ben yönetim planımızın güncellenmesini istemiştim ancak site yönetimi gündeme almadı" deme hakkınız olur. Gündeme alındı ve toplantıda oylama yapıldı diyelim:
GEÇİCİ MADDE 3- Bu Kanunun yürürlüğe girmesinden önce kurulan toplu yapılara ait yönetim plânları, yürürlük tarihinden itibaren en geç altı ay içinde bu Kanun hükümlerine uyarlanır. Yönetim plânında bu yönde değişiklik yapılması için mevcut kat malikleri kurulunun salt çoğunluğu yeterlidir. Mevcut toplu yapı yönetimleri, yönetim plânı değişip buna göre yönetici seçilene kadar geçici yönetim olarak görevini sürdürür. Toplu yapı yöneticisi seçimi, en geç yönetim plânının değişimini takip eden üç ay içinde yapılır.
Bu maddeyi işletebilmek için, toplantıda genel kurula kat mülkiyeti konusunda uzman bir avukat tarafından hazırlanmış ve KMK'nın değişen hükümlerine uygun bir yönetim planı sunulması gerekir. sonrasında oylama yapılır ve oy çokluğu sağlanırsa yeni yönetim planı onay veren genel kurul üyeleri tarafından imzalanır ve tapuya tescil ettirilir. 3 ay içinde de blok yönetimleri ve toplu yapı yönetimleri belirlenip yeni yönetim şekli fiilen başlar.
Yukarıdaki senaryo tamamen yasal zorunluluklar barındırmasına rağmen %50 de olsa bir oylama gerektiğini söylüyor. Yani tüm çabalarımıza rağmen oy çokluğunu yakalayamazsak evi satıp kombili bir daireye geçmekten başka şansımız yok. Yılda 2100 lira ödeyip üşümeye razı bir sitede yaşıyor olabiliriz. Şu an dışarısı 19 derece, petekler soğuk elektirk sobası yakıyorum. Allah olmayana akılfikir, olana sabır versin...
Iyi gunler, Yaklasik 3 yillik bir sitede oturuyorum, diger blokta oturan site yoneticisi 1. yil sonunda yonetimlerin ayrilmasi konusunda, olagan genel kurulda oy coklugu ile karar aldirdi. Site yonetim plani, site yonetimi tek olarak gosteriyor ama buna ragmen son 1.5 yildir 2 ayri aprtman yonetimi var ve butun sarfiyatlar ortak ,her ay butun harcamalar toplaniyor ve ikiye bolunuyor. bu ayrilma hukuken yanlis. Simdi o blokta oturan sakinler bu yoneticiyi degistirdi ve simdi oy coklugu ile tekrar birlesmek istiyorlar.
bu konuda hukuksuz olarak gerceklesmis ayrilma, tekrar nasil site yonetimi olarak birlesir? her iki apartmanin isletme ve karar defteri var.
tesekkurler,
saygilar,
Apartmanlarda yeterli oy yeter sayısı ile alınmayan kararlar yok hükmündedir. Apartmanın kuruluşundan bu yana olan karar defteri hangi yönetimde ise o bütün malikleri toplantıya çağırsın yeni yönetici ve yeni bütçe hazırlanıp oylayın. bundan sonrada aynı yönetim üzerinden kararlar alabilir ve aynı işletme defterini kullanabilirsiniz.
Malesef toplu yapı siteler ile iki ayrı kapısı olan ikiz yapılarda bu sorun oluyor. Tapuda ayrı blok tanımlaması yok ise buralar site olarak değerlendirilmesi yanlış bir uygulama olduğunu düşünüyorum.
acaba yönetim planın tapu dairesinden mi yoksa belediye imar iskan müdürlüğünden mi alabiliriz
Tapu müdürlüğünden Ücretini ödeyip suret alabilirsiniz.