Cevap: Bebeğime bakacak kimsem yok,istifa etsem tazminat alabilirmiyim?
Alıntı:
feyyar rumuzlu üyeden alıntı
Bayanlar adına çok sevindim,teşekkür ederiz İlknur hanım.Bizi aydınlattığınız için.Biz kaçırmışız,iyi inceleyememişiz.Ancak şunu rahatlıkla söyleyebilirim,benim gözümden kaçtığına göre;Bu kanun tam uygulanmıyor.Ya talep edilmiyor,yada işveren pek yanaşmıyor,yada pek gerek kalmıyor.Tabiki bunların olmaması,bu hakkın olmadığı anlamına gelmez.
Kanunun o maddesi oldukça iyi bi şekilde uygulanıyor.
Talep eden de oldukça fazla, uygulayan işveren de sn.feyyar.
Olay, durumumuzla ilgili haklarımızın-sorumluluklarımızın neler olduğunu araştırmamaktan kaynaklanıyor genellikle.
arkadaşlar 1 ay ücretsiz izin kullandım iznim bitti normalde yarın işbaşı yapmam gerekiyordu . özel bir bankada çalışıyorum şu an için beni yerleştirecek kadro açığı olan şube bulamamışlar en kısa zamanda şube ayarlayacaklarmış. ancak bu süreçte benden 1 aylık ücretsiz izin talep ettiğime dair yazılı bir talimat istediler .yarın işbaşı yapamayacak olmam insan kaynaklarının şube ayarlayamaması benim böyle bir talebim yok sizce talimatı vermelimiyim ? vermezsem herhangi ters bir durum ortaya çıkabilirmi? sanırım benden böyle bir talimat talep etme nedenleri şube ayarlayamadıklarından maaş ödemek istememeleri
benden talimat istemeleri yerine bankamın bana size şube ayarlayamadık izninizi uzatmak durumundayız diye talimat vermesi gerekmezmi? zorunlu olarak ücretsiz izin kullandırılıyor bu durumda ne yapmalıyım?
Alıntı:
boleyn rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar 1 ay ücretsiz izin kullandım iznim bitti normalde yarın işbaşı yapmam gerekiyordu . özel bir bankada çalışıyorum şu an için beni yerleştirecek kadro açığı olan şube bulamamışlar en kısa zamanda şube ayarlayacaklarmış. ancak bu süreçte benden 1 aylık ücretsiz izin talep ettiğime dair yazılı bir talimat istediler .yarın işbaşı yapamayacak olmam insan kaynaklarının şube ayarlayamaması benim böyle bir talebim yok sizce talimatı vermelimiyim ? vermezsem herhangi ters bir durum ortaya çıkabilirmi? sanırım benden böyle bir talimat talep etme nedenleri şube ayarlayamadıklarından maaş ödemek istememeleri
benden talimat istemeleri yerine bankamın bana size şube ayarlayamadık izninizi uzatmak durumundayız diye talimat vermesi gerekmezmi? zorunlu olarak ücretsiz izin kullandırılıyor bu durumda ne yapmalıyım?
bu durum başka konu başlığına girdiği için yeni konu olarak açtım bunu dikkate almayınız
Merhaba,
Bende doğum yaptım ve ücretli iznim bittikten sonra işyerimden 6 ay ücretsiz izin talep etmeme rağmen veremeyeceklerini söylediler.En fazla 1,5 ay izin veriyorlar.Özel bir şirkette çalışıyorum bu durumda ne yapılabilir ?