Yukarıdaki madde öyle demiyor.:)Alıntı:
hırsızlık memuriyete engel suçlar kapsamında değil
Printable View
Yukarıdaki madde öyle demiyor.:)Alıntı:
hırsızlık memuriyete engel suçlar kapsamında değil
Peki çalınmaya teşebbüs edilen malın ücreti ödense ve yakalanan kişi serbest bırakılsa bile firma yine de şikayetçi olabilir mi?Yani bu olasılık var mı?
hangi madde öyle demiyor? memuriyete engel suçlar belli zaten. dediğim gibi, rüşvet, zimmet, irtikap ile 5237 sayılı kanunun 53/1 maddesine göre verilen cezadır.
ayrıca,
bahsedildiği gibi çalınan eşyanın para cezası ödenmesi ve serbest bırakılsa bile güvenlik kameralarının kaydına göre suç duyurusunda bulunulabilir. yapılması gereken savcılığa başvurup hakkında herhangi bir kayıt olup olmadığının sorgulanmasıdır.
Dava açarsa yukarıda sonyaka1919 arkadaşımızın dediği gibi sorun olur. Hırsızlık yüz kızartıcı bir suç olduğu için memurda olamaz diye biliyorum memur olma şartlarını gözden geçirebilirsiniz.
fakat şunu kendimden emin bir şekilde söyleyebilirim ki marketler bu husus da çalınan eşyanın parasını aldıktan sonra serbest bırakıyor iyice korkutuyor bir daha yapılmaması konusunda güzelce uyarıyor. Hatta bir ikide tokat atıyor. Cezai işlem yapmıyorlar.
2. kez giderse her halde o zaman verirler ama vereceklerini hiç zannetmiyorum ( yakın bir dostum Büyük bir alışveriş merkezinde bu işi yapıyor, genelde korkutup dövüp salıyorlarmış) İnş arkadaşınız akıllanmıştır.
Benim tavsiyem sizde arkadaşınızı biraz korkutun korksun ki bir daha yapmasın.
Ben üzerime düşeni yaptım ayrıca akıllanmışa benziyor.Teşekkür ederiz zümrüt-ü anka :)
bu arada, düzeltme de bulunayım
hırsızlık memuriyete engel suçlar kapsamındaymış. özür dileyerek düzeltiyorum.