-
Cevap: Nafaka
terke dayalı aile mahkemesinden ihtar gönderilmesi içinTMK 164 maddesine göre...eşlerden biri aile yükümlügünü yerine getirmemek maksadıyla digerini terk ettigi veya hakılı bir sebeb olmadan ortak konuma dönmedigi taktirde ayrılık en az 6AY sürmüş ve bu durumda devam etmekte olmalı
-
avukat olmadanda bu ihtarı çekebilrmiyim aile mahkemesine gitmem yeterlimi kimse olmadan cvp sayın dnz blk
-
Avukat olmadan çekebilirsiniz ama şöyle önemli bir nokta var. Eve dön ihtarı herkesin kolayca yapabileceği bir ihtar değil. Teferruatı olduğunu bu sitenin değerli hukukçularından okumuştum. Bana deseniz ben bile tam tekmil bilemem. 1 tane eksik şey yaparsanız ihtarınız geçersiz olur. Çocukla şahsi münasebet tesisi hakkında tedbir davasını ben avukat olmadan açabilir miyim deseydiniz, evet açarsınız teferruatı yok derdim.
Zaten size illa ki bu ihtarı çekin de demiyorum. Çekebilirsiniz diyorum. İnsiyatif tamamen size ait. Ama önce bir avukatla görüşüp daha sonra ne yapmak istediğinize karar verin derim. Eğer karar veremiyorsanız bu forumu geriye doğru biraz okuyun derim. Hem olayları hemde hukuki cevapları edinmiş olursunuz. Sonuçta bu bölüm boşanma ile ilgili. Sizi de ilgilendiren, bilgilendiren şeyler öğrenirsiniz.
Ben kesinlikle avukat tutmanızı öneririm. Nasıl ki kendi kendimizi bazı önemli hastalıklarda tedavi edemiyorsak, böyle önemli hukuki konularda da hakkımızı savunmak için avukata ihtiyaç duyarız. Bu siteden hukuki haklarımızı öğrenmek ayrıdır, mahkemede hukuk dile konuşmak, hakkı savunmak ayrıdır. Hak kaybına uğramamanız için avukat tutmanız sizin yararınızadır.