Cevap: Boşanmak istiyorum
çeyız senedi dedıgımız şey bır gelenk ic anadoluda.sımdı ceyız senedı kızım aılesınde.icerık ıse soylesıralanmıs 1- oturma grubu degrı 3000 tl gıbı boyle kalem kalem yazıldı.yanı coguda verilmedi. şişirilmis bır liste altında benım ımzan 2 şahıt ımzası ve köyün muhtarının ımzası var. sımdı olan butun esyalar evımde yanı ellerindeki liste il karsılastırmaları mumkunmu mahmeke bilir kişi heyetı ıle karsılastırma yapabılırmı. ben evde olanı bıtenı vermye hazırım ki cogunu bn aldım onların bana verdıgı oturma grubu ve mutfak esyaları zatn takıları harcadık nasıl olur sızce bu durumda tskkur edrımm.
Anladım da şimdi neden böyle birşeye imza attınız anlayamadım.Bana çok saçma geldi,çeyiz senedi olayı.Yani böyle yapmalarının sebebi boşanma felan olursa diyemi.Yoksa bayanı garanti altına almak için mi.Birşey diyemiyorum.Bence çeyiz senedinden birşey çıkmaz.İlk iletimde anlattığım gibi oldu olacağı o.Eğer evde olmayan,alınmayan,almadıkları veya almadığın eşya isimleri varsa o senette,tabiki bunu kullanacaklardır.Formalite gibi görünen ayrıntılar bakın zamanla ne işler açıyor başınıza.Devir kötü..Neme lazım babama güvenmem bu devirde.Geçmiş olsun.
Hem boşanma olsn diye hemde garamti altına almak için valla 1400 lıra ogretmen maasım var sırf o çeyızde yazanları isteselr 50000 tl eder . en ıyısı ben maasımı onlara vereyım baska bir işe bakarım artık taksıcılıkmı yaparım bilmm. bende işi yokusa surerim mahkmlr uzarda uzar. çekişmli devam edr yada kuzu kuzu gelırlr anlasırız her konuda ben ogluma nafaka hanıma 10000 tl tazmınat ve 10000 tl de ceyız ıcın vermeye hazırım daha ne olsun ki yetmezmı sızce bu kadar para felan. ne arabam var ne evim suan 10000 tlde cektıgımız kredıyı oduyorm ıhtıyac kredisi. yani tek maasım var baskada malım mulkum yok yani
ha bide ddıgım 20000 tl yıde kredı cekıp oduycem yoksa onada 1 kurus yok bırıkmıs yanı
Alıntı:
eagle50 rumuzlu üyeden alıntı
çeyız senedi dedıgımız şey bır gelenk ic anadoluda.sımdı ceyız senedı kızım aılesınde.icerık ıse soylesıralanmıs 1- oturma grubu degrı 3000 tl gıbı boyle kalem kalem yazıldı.yanı coguda verilmedi. şişirilmis bır liste altında benım ımzan 2 şahıt ımzası ve köyün muhtarının ımzası var. sımdı olan butun esyalar evımde yanı ellerindeki liste il karsılastırmaları mumkunmu mahmeke bilir kişi heyetı ıle karsılastırma yapabılırmı. ben evde olanı bıtenı vermye hazırım ki cogunu bn aldım onların bana verdıgı oturma grubu ve mutfak esyaları zatn takıları harcadık nasıl olur sızce bu durumda tskkur edrımm.
Aynı senetten ben de imzaladım.."..boşanma vukuunda yukarıda evsaf ve miktarı , bedeli yazan çeyiz ve eşyalar eşime aittir..".ibaresi vardır....evet .. eşimindi kendisi tasarruf etti , sattı ,yedi değiştirdi diyeceksin....hepsi bu..
hocam iyide çeyiz senedinde yazılan hıcbırsey dogru degılkı hepsı sırf ayrılmasınlar dıye abartılan seyler ben sunu desem olmazmı bunların cogu gelmedı gelın eve bakın karsılastırın dsem olmazmı. yanı sız bosanırkn ceyız senedınde yazılan hıcbır seyı vermedınız yanı oylemı anlayayım tam net anlatırmısınız nasıl yaptınız saygılarımla