Re: Mal Beyanında bulunmama suçu hk.
Merhaba hakkımda mal beyanında bulunmadığımdan dolayı dava açıldı. Benim sorum; şimdi mal beyanında bulunsam bana yararı olur mu? Dava Kahramanmaraş'ta açıldı ben Çanakkale'deyim mahkemeye katılmasam nasıl bi mazeret bildirmem gerekiyor? Cezanın ertelenmesi için ne yapmam gerekiyor? Erteleme süresi içinde borcumu ödersem dava düşer mi? Mahkemeden önce cezam verilebilir mi? Teşekür ederim.
Re: Mal Beyanında bulunmama suçu hk.
selam dostlar ben esnafım bir esnaf arkadaşa esnaf kefalet den kefil oldum.benle beraber 4 kişiyiz.ilk taksit ödendi.fakat 2.taksit ödenmedi.bizlere bildiri geldi.arkadaşlardan bazıları ödemeyiz dediler.ben mal beyanında bulundum.ama bana tekrar bildiri geldi.usulune uygun mal beyanında bulunmamamktan diye.ve 05/10/2007 tarihinde duruşmanız var diye.şimdi ben ne yapmam lazım.yardımlarınızdan dolayı teşekkürler.
Cevap: Mal Beyanında bulunmama suçu hk.
Bir soru da ben sormak istiyorum izninizle;
Kredi kartım çalındı ve bunu bankama bildirdim, ancak çalan şahıs 2000 tl. kullanmış, bu tarihe kadar sıfır bakiyem vardı. Banka bu borçtan dolayı mal beyanında bulunmamı talep etmiş. Ancak adresimi değiştirdiğimden dolayı tebliğ yapılmadı. Tebliğ yapılmadan Mal Beyanında Bulunmamaktan hapis cezası çıkar mı? Tebliğ tarihinden itibaren 1 hafta içinde mal beyanında bulunmam gerektiğini sanıyorum. Önce bana tebliğ yapılması gerekmez mi? Borcumu ödediğimde hapis cezası kalkar mı?