Henüz bir yanıt almış değilim.
Printable View
Henüz bir yanıt almış değilim.
Alkollü araç kullanan elbette asılmamalıü ancak bunu alışkanlık haline getirmiş kişilere de ehliyet verilmemeli.
Alkollü araç kullanarak çevredeki insanların can güvenliğinin tehlikeye attığını farketmeyen, dahası psikoljik tedavisi devam etmekte olan veya yapılan hastane kontrolları sonrasında almış olduğunuz cezai ehliyetsizlik raporu gibi ( ne zaman ne yapabileceği kestirilemeyen kişi) raporu olan kişilerin ehliyetine, sağlığına kavuştuğunu ıspatlayıncaya kadar el konulmasının ve dahası aynı konuyu defalarca farklı başlıklar altında tekrarlayarak konu bütünlüğünün dağılmasına ve forum kirliliğine neden olan üyelerin kısa süreli siteden uzaklaştırılmasının çok doğal bir gereklilik olduğunun farkındasınız sanırım.
Forum kurallarına saygım var.2 gün kısa bir süre.Ama psikiyatrislerin ve kanun koyucuların bu konuda size katılmayacağını düşünüyorum.Malesef toplumda akıl hastasının ehliyetine el konulması doğal karşılansada uzman heyet raporunda yazılan ve artık topluma zararı kalkmıştır şeklinde ifade ile hastanın serbest kalması ile ehliyetine el konulmaması esas sorun.Siz hiç bir psikiyatrisin ya sen delisin (şizofren) o halde dur senin ehliyetinede el konulsun dediğini duydunuz mu?Türkiyede 600 000 şizofren ve iki katı kadar manik depresyon hastası var.Hangibirinin ehliyetine el konuluyor. Maniklerin yüzde 30 u ünlü sanatcılar.
Benim ilk sorum zaten bu konu ile ilgili idi. Konu ile ilgili uzman aradım. Ama malesef bazı kişilerin ne avukat nede psikiyatris olmadan yorum yapması beni üzdü.Üstelik o kadar dava örneklerini sitede yayınladım.Mağdur kişilere bir yardımım olsun diye.Amacımada ulaştım sayılır google da ilk sıralarda bu konu.
alkol ve araç kullanma çok kötü
Cezasıda çok ağır.Birde ülkemizde yeterince ceza verilmiyor gibi görüşler var. Zaten ehliyete 2 sene el koyuyorlar üstüne bir 2 sene daha hapisle yargılanıyorsun.Bu psikoloji ile ne iş yapabiliyorsun nede yaşamak istiyorsun.Dava sonucunu beklemekten başka tek yaptığın nette umut aramak.Ekonomiden bir mühendisin 4-5 sene mahrum bırakılması trafik polislerinin elinde malesef.