Öncellik le cok tesekkür ederim Ragip Bey beni aydinlatip bilgi verdiginiz icin bir de sizin dediginiz gibi durumu izah edip anlatmaya calisacagim Avukatima insallah bu durumu düzeltebiliriz.Is hayatiniz da basarilar size de. Iyi günler
Printable View
Sayin Ragip Bey, zaman ayirip beni aydinladip bilgi verdiginiz icin size cok tessekkür ederim yazdiklarinizi avukatimla paylasacagim umarim bu sorunumu ortadan kaldirabilirim.Size de is ve özel yasaminizda basarilar dilerim. Saygilar
09/03/07 tarihinde kesinlesmis bosanma kararim cikti ve ben yeniden evlenmek istiyorum ama yeniden evlenecegim kisiden hamileyim 17/01/07 den beri eski esimle ayri sehirlerde oturuyoruz bebegin eski esimden olmadigini kanitlarsam iddet muddeti ortadan kalkar mi?
Kalkar.
cevabiniz icin cok tesekkur ederim bu durumda hangi sureci izlemem gerek?
Mahkemeden iddet müddetinin (bekleme süresi) kaldırılmasını isteyeceksiniz. Bu süreyi mahkeme kaldıracaktır.
ama ben su an hamileyim bunun icin ne yapmam gerek?
iddet müddetinin kaldırılması için mahkemeye başvurdugunuzda sizden doktor raporu istenecektir bebeğinizin evleneceginiz eşinizden oldugunu ispatlamanız için.bunun sonucunda mahkeme iddet müddetini kaldırmaya karar verecektir.
Anne karnındaki bebeğin kimden olduğunu tespit edebilmek tıbbi ve teknik açıdan mümkün mü?
Ben İddet Suresini Kuranda bulamadım...:eek:
İstirham etsem yardımcı olurmusunuz....