Cevap: Kıyı kenar problemi
Tam olarak kimin tarafından yapıldığını bilmiyorum , nasıl öğrenebilirim ? bu bir şeyi değiştiri mi ? Eğer bu arkadaşlar davayı kaznırsa kıyı kenar şeridi tekrar belirlenebilirmi ?
çünkü inanın kanunda belirlenen tanıma hiç mi hiç uymuyor
Kıyı Kenar Çizgisi: (Değişik: 30.3.1994 - 21890 R.G.) Deniz, tabii ve suni göl ve akarsuların alçak basık kıyı özelliği gösteren kesimlerinde kıyı çizgisinden sonraki kara yönünde su hareketlerinin oluşturduğu, kumsal ve kıyı kumullarından oluşan kumluk, çakıllık, kayalık, taşlık, sazlık, bataklık ve benzeri alanların doğal sınırı
tamamen bildiğimiz kumsallardan bahsediliyor , 1km genişliğinde kıyı olurmu? olsabile bu alanların hepsi nasıl devlete ait olur, burada elimizin kolumuzun bağlı kalması çok zoruma gidiyor
AİHM sinin yukarıdaki kararından sonra ilgili idarece tapu iptal davası açıldıgında(yön 10/son) ilgili mahkemece AİHM kararı dogrultusunda tazminat talebi halinde kanımca karar verir..kısaca zararınız söz konusu olmaz ayrıca kıyı kenar cizgisinden sonra 100 metrelik sahil şeridi söz konusu ,..km yönündeki görüşünüze katılıyorum,eee devlet..ama artık insanlar haklarını aramasını biliyor ,AİHM bunun başlıca kaynagı..
İlginiz ve desteğiniz için çok teşekkür ederim, kanımca şu anda herhangi bir yatırıma girişmeden , yan parseldeki komşunun açmış olduğu davanın sonuçlanmasını beklememde fayda var gibi , herhalde karar benim içinde emsal teşkil edecektir
NOT: Şimdi aklıma geldi belediyeden baktığımızda arsa hem kıyı kenarın içinde hemda tarım arzazi gözüküyor , buda bana oldukça saçma geldi
AİHM dogrultusunda türk yargıtayıda hazinenin açtıgı tapu iptal davasına karşılık açılan /veya açılan tazminat davalarını kabul ederek mülkiyet sahibleri lehine karar vermekte 1HD..(1)MÜLKİYET HAKKINDAN YOKSUN BIRAKILAN KİŞİLERİN MAKUL KABUL EDİLEBİLİR HAK DENGESİNİ SAĞLIYACAK BİR ORAN KURULARAK ADİL BİR TAZMİNATA DERKEN ,4hd(2)..dava tarihindeki gerçek zararın istenebilecegi uygun bir indirim yapılması şeklinde görüş belirlemiştir...yanı kısaca açılacak davalarda yerin tam gerçek degeri tazminat olarak ödenmemekte
(1)1Hd sının 2008/8822-11033;1Hd 2008/13853 2010/492 ve diger kararlarıda böyle
(2)4HD 2008/11535-402;4HD 2008 4562-2009/1390;4HD 2008/11362-2009/6064
Anladım, hay böyle ... diyecem ama suçlu olacam gene, yine adalate güvenmeye devam edip , şunu sorayım bu sapanca gölünün çok ufak bir kısmı Kocaeli hududunda kalıyor burada kıyı kenar şeridi 900mt den geçerken Sakaryada kalan gölün büyük kısmında bu şerit 10mt bile değil.Yani hiç bir şekilde bu kıyı kenar tekrar düzenlenmez mi? Valiliğe falan maduriyetimizi bildirsek ?