Cevap: Nisan 2010 tarihinde aldığım Uyarma cezasının yargıya taşınması
Teşekkürler muhtemelen dediğiniz gibi olacak, mahkeme ara kararında dava açılma tarihinde nerede görev yaptığımına dair belge istemiş. Şimdi merak ettiğim husus; çalıştığım ilin bağlı olduğu idare mahkemesine(Konya) tekrar başvuru yapmam gerekecek mi, yoksa Trabzon İdare Mahkemesinden, Konya İdare Mahkemesine dosyayı havale etme gibi bir durum var mı?
Sizin dava açmanıza gerek yok... Trabzon gönderir... Posta için yatırdığın para yetmezse, onu tamamlarsınız...
Trabzon mahkemesi karar vererek davamı reddetmiş ve 7 gün içinde itiraz edebileceğime dair bir yazı göndermişti. Bende karara itiraz etmedim. Üzerinden 7-8 ay geçtikten sonra mahkemeden başvurumun yetki yönünden reddedildiğine dair yazı geldi, Aksaray İdare Mahkemesine gönderilecekmiş. Sormak istediğim yada anlamadığım; bir davada 2 karar çıkabilir mi veya nasıl çıkar. Önce hükme bağlanmış dava reddedilmiş ardından yeni bir kararla yetkisizlik kararı verilmiş. Anlayabilmiş değilim...
Muhtemelen dava dilekçenizde YD talebinde bulunmuşsunuzdur ve Trabzon İdare Mahkemesi de davanızı değil YD talebinizi reddetmiştir. Yani bir davada iki farklı karar söz konusu değildir. Dava dosyanız Aksaray İdare Mahkemesi'ne gönderilmiş ve bundan sonra davanızla ilgili kararı Aksaray İdare Mahkemesi verecektir. Özetle dava hükme bağlanmamış ve yeni karar alınmamıştır.
Teşekkürler... Yazdığınız gibi yürütmenin durdurulması talebinde bulunmuştum, muhtemelen belirttiğiniz gibi mahkeme süreci devam edecek.
Cevap: Nisan 2010 tarihinde aldığım uyarma cezasının yargıya taşınması
Dava neticesinde, mahkeme masraflarının davalı idareden alınarak bana ödeneceğine hükmedildi. Mahkeme masraflarının ödemesi nasıl yapılıyor, davalı idare mahkemeye parayı yatırıp bana mı yönlendiriliyor ayrıca artan posta gideri avansını nasıl alabiliriz.
Yargılama giderlerinin tarafınıza ödenmesi için hesap numaranızı bildiren bir dilekçe yazmanız yeterli olur.
Artan posta ücreti mahkemeden alınabilir ama unutun gitsin daha iyi...
Hesap numarasını içeren dilekçeyi kararı veren mahkemeye mi yazıyorum, yoksa ödemeyi yapacak olan idareye mi