Cevap: İkinci eş ( gayri resmi ) kocasının Bağ-Kur'undan yararlanmak isterse?
Alıntı:
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
İnsan haklarının ihlal edildiği hiçbir hukuk sistemine saygı duymamı hukukçu olarak benden herhalde beklemiyorsunuzdur.
"1200 yıllık hukuk sistemimiz" tabirinizde ise takıldığım iki nokta oldu?
1- 1200 rakamı. Sanırım bu rakam Türklerin İslam oluşuna tekabül ettiriliyor. Dikkat çektiğiniz hukuk Türk atalarımızın hukuku değil de İsam Hukuku anlaşılan.
2- "Hukuk sistemimiz" bizim?
Siz hangi hukuk sisteminden bahsediyorsunuz açıkça anlaşılıyor da benim bahsettiğim sistem sanırım hiç anlaşılmamış.
Sayın Raşit Tavus,
ben TÜRKİYE CUMHURİYETİ Hukukundan bahsediyorum. Siz başka bir hukuka mı tabisiniz yoksa?
Bir erkeğin resmi nikahlı eşi varken, cinsel ilişkiye girdiği diğer kadınlara biz "metres" diyoruz. Bu kadınlardan olan çocuklar da evlilik dışı doğan çocuklardır.
Bir kadının resmi nikahlı eşi varken, cinsel ilişkiye girdiği diğer erkeklere "imamlı nikahlı eşi" diyebileceksek, üstteki söylemimden vazgeçerim. Sanırım ADALET bunu gerektirir.
Bu arada, 1200 yıl öteye değil de 1400 yıl öteye gitmiş olsaydınız, Arabistan'da İslamiyet doğarken ve putperest Arap erkeklerinin meşru çok eşliliği daha bir meşruiyet kazanırken Şaman Türklerdeki tek eşliliği dile getirseydiniz, belki daha da ADİL olurdu.
Öncelikle belirteyim, Tarihini Bilmeyen Milletlerin Geleceği Karanlıktır... M. K. Atatürk.
Bu toplumda 1200 yıl boyunca çok eşlilik hukuki bir düzenlemeydi ve 1200 yıl boyunca uygulandı. Bu sistem değiştikten sonra 1200 yıllık eski hukukumuzu silip atamazsınız. Ben M.K. Atatürk'ün 1923 ile 1926 tarihleri arasında uyguladı hukuktan bahsediyorum. Sanırım hukuk tarihimiz hakkında gerekli bilgileriniz yok. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Hukuku gökten zembille inmedi, batıdan iktibas edildi. Bu çağdaş, laik ve liberal bir hukuk devletinin gereği olarak yapılan bir adımdı. Burada imam nikahı yakın tarihe kadar ülkemizde asırlarca meşru olan bir hukuk kuralıydı. Ve eski hukukumuzda meşru olan bir kuralı günümüzde gördüğümüzde bunu inkar etme, yok sayma şansımız yok.
Nasıl cevap vereceğinizi merak ettiğim kısma, tahmin ettiğim gibi cevap verememişsiniz. Şimdi metres hayatının bir ceza-i müeyyidesi yokken evlenmeden dini nikah yaptırmanın neden suç olduğunu bana açıklayabilir misiniz? Açıklayamazsınız, çünkü metres hayatı ile dini nikah aynı olsaydı bu sefer ya dini nikaha müeyyide olmazdı ya da metres hayatına müeyyide olurdu. Şu an ülkemizde tabi olduğumuz kanunlara göre iki durum arasında farklılık var. Birisi suç, diğeri değil. İkisini aynı kefeye koyamazsınız. Kişilerin suç olan davranışlarıyla yapmakta serbest oldukları davranışlar bir değildir. Kanun koyucu ikisini bir tutmamışken ne sizin ne de benim dini nikahlı kişilere metres hayatı yaşıyor deme hakkım var.
Ayrıca diğer sorumu da çarpıtmışsınız. Türkiye'de eşcinsel birlikteliği olan kişiler var, Türk hukukuna göre bunların birliktelikleri batıldır, evlilik yapamazlar. Her ne kadar hukukumuz inkar etse de bu kişiler bugün -rahatça olmasa da- kendi hayatlarını, cinsel münasebetlerini pekala devam ettiriyorlar. Ve 21. yüzyılın gereği olarak buna müsaade eden hukuk sistemleri var. Foruma eşcinsel bir birlitelik yaşadığını söyleyen ve evlenmek istediğini ifade eden birisi konu açsa şöyle mi cevap vereceksiniz: "Türk hukukumuzda eşcinseller kendi cinsiyetlerinde olanlarla evlemezler. Sizler birer i....niz" şeklinde bu insanlara hakaret-küfür mü edeceksiniz. Yoksa Hollanda hukukunuz müsaade ettiği bu birlikteliği saygıyla karşılayıp insanların cinsel tercihlerine saygı mı duyacaksınız.
Ayrıca şu anda yaptığınız, hukuki kılıf altında ideolojinizi yansıtmanız. Ve bence bu bir hukukçuya yakışan bir şey değil.
Anlamadığım Hukuk sistemi Dini nikahlı eşin veya metresin çocuğunu nüfusa geçirilmesine izin veriyor ama... İmam nikahlı eşin veya metresin durumuna müdahale etmiyor..
Çocukları sahiplenebiliyor.. ama eş ortada kalıyor peki imam nihaklı eş ne yapacak onun hakları yok mu? Eşinin sağlık sigortasından yararlanamaz mı hukuken...
Yada kendince dava açma hakkı yok mu mirastan pay alma, sağlık sigortasından faydalanma, belli bir miktar maddi yardım.... Sonuçta iki insana ait çocuklar var ortada
Çocukların kimliğinde babasının ve ( biyolojik annesinin) imam nikahlı eşinin isimleri geçiyor.
HİÇBİR HAK TALEP ETME HAKKI YOK MU BU İMAM NİKAHLI VE ÇOCUKLU KADINLARIN?
KADININ ADI YOK MU
Sayın Raşit Tavus,
Sizinle aynı terminolojiyi kullanmadığımızı görüyorum.
Çarpıtmalarınız ve iftiralarınıza yanıt verme, ve dahi anlamazdan gelip çarpıtmaya çalıştığınız kısımları yeniden, üstelik farklı terminolojiler kullanırken anlamayacağınızı bile bile yeniden anlatma niyetinde de değilim.
Sizin mülga kanunlarınız size, benim mer'i kanunlarım bana.
Sayın Ramazan Demir,
Şu anki Türkiye Cumhuriyeti kanunları (mer'i kanunlarımız) resmi nikahı olmayan eşe miras payı, vefat eden kişinin sigortasından yararlanma hakkı v.s. hakları vermemektedir.