arkadaşım yeni üyeyim avukatlara soru soramıyorum yardımcı olurmusunuz bana
Printable View
arkadaşım yeni üyeyim avukatlara soru soramıyorum yardımcı olurmusunuz bana
Hukukda o şekilde ver gitsin alıp gideyim malesef yok. Evet kendi aralarında bu şekilde anlaşma olması çok güzel ama adil olunca tabiki. Onun haricinde; Medeni kanunda düzenlenen mal rejimleri sistemine göre evlenmeden önceki malvarlıkları kişinin şahsına aittir. Mal rejimi sistemi evlilik birliği içindeki malları kapsar.
Saygılar,
Yürürlükteki mal rejimi mevzuatı aile yapımıza herhangi bir artı getirmedi...bir nevi kavga sebebi oldu....hukukta iyi niyet ve yoruma bırakılan işler ancak dosya yükü getiriyor...dinden yola çıkarak ve mantıklı geldiği için; kadın ; mihir gibi ,alacağını boşanma sonrası değil de evlenirken baştan belgelemeli...bu şekilde hakimler fazla yorulmaz....hak adalet vicdan meseleleri dinden inançtan gelen yaptırımlar....ve maalesef;bazen bu iş öbür tarafa havale etmekle kalıyor...bir sürü canlar yanıyor, psikolojiler bozuluyor...
ben boşandım ve sadece şunu istiyorum erkek veya bayan olsun anlaşamayan insanlardan ne olursa olsun nekadar evli kalınırsa kalınsın hakkı olanı verin sadece
ki bazı erkekler azda geçse hakkı çokta geçse erkeğe 5 kuruş vermeden kapının önüne koyuyorlar ki kul hakkını düşünmeden
kardeşim bende kısa bir süre evlilik yaşadım bu evlilikte birlikte eşya aldık birkısmı benim birkısmı eşimin kartından çekildi eşyalarımızın parası ama 70gün sonra ayrılınca ben kartıma düşeni ödedim ve eşyalardan birtane bile vermedi bana ve şuan onun kulladğı eşyaların parasını ortak ödedik ve gülerek çıktı mahkemeden ben kazandım sanada beş kuruş vermedim der gib