Cevap: Boşanma davam nasıl sonuçlanır?
Ayrıca 3 yıllık fiili ayrılıktan dolayı kocanızın açacağı boşanma davasına karşılık eşinizin bu süre içinde sadakat içinde kalmadığını ispat ederseniz, kocanızı ağır kusulu bulunur ve maddi-manevi tazminatları alırsınız. Ayrıca tedbir nafakaları boşanma ile beraber yoksulluk nafakasına dönecektir. Hakim bu nafakaları kendisi yükseltecektir. sizde yüksek talepte bulunun. Ayrıca beraber yaşadığı/olduğu kadına da tazminat davası açma hakkınız var. Ondan da tazminat alırsınız. Bu tazminatları sakın küçümsemeyin. Günümüzde hakimler kadın yararına çok iyi tazminat kararları veriyorlar. Bu tazminatlar sizin geleceğiniz için çok önemli. Haklarınızdan asla vazgeçmeyin. Hakkınızı arayın,isteyin.
maaşlı çalışıyor elden veriyor toplamda 250 tl nafaka bağladı.
Siz dava esnasında tedbir nafakasını yüksek talep etmediniz mi?
Arkadaşa katılıyorum bizzat tanık oluyorum kadınların özellikle evlilik birliğinden doğan sadakat yükümlerinin ihlali durumunda talep ettiği tazminatlar hakimce fazla diretilmeden hükme bağlanıyor.Özellikle eşinize Bk.md.42 ye dayanarak maddi manevi tazminat davası açarsanız ve eşinizin sadakat yükümünü ihlal eden davranışlarını hakimi vicdanen inandıracak somut delillerle ispatlarsanız kazanma ihtimaliniz yüksek görünüyor.Bu imkanınızı değerlendirin bence.
Eğer hakim kararıyla 169.mdye dayanılarak verilen tedbir nafakanız zamanında ve olması gereken şekilde ödenmiyorsa faiziyle birlikte icra yoluyla alabilirsiniz.Ve eğer eşiniz banka yoluyla maaş alıyorsa nafaka talebiniz eşinizin maaşından ilk olarak tahsil edilecek alacaklar arasındadır.Ancak elden nafaka alımında nafakanın zamanında ve uygun bir şekilde ödenmediğini objektif olarak nasıl ispatlayacaksınız elinizde iddianzı ortaya koyacak bir somut emare var mıdır?
ben hiç bişey söylemedim talep etmedim benim avukatım yoktu zaten hakim bunu uygun gördü herhalde. dahamı fazla olması gerekiyor du ?
Alıntı:
derya-nalan rumuzlu üyeden alıntı
ben hiç bişey söylemedim talep etmedim benim avukatım yoktu zaten hakim bunu uygun gördü herhalde. dahamı fazla olması gerekiyor du ?
Kocanız ne kadar maaş alıyor sorması ayıptır? Ona göre bu nafaka az mı çok anlayabiliriz.
sanıyorum 2.500-3000 tl. arası bir rakam olması gerekiyor.
Yani icra takibi başlatacağınız ödenmemiş olduğunu iddia ettiğiniz nafaka bedellerinin ödenmediğini ispat edecek bir belge yada eşinizle elden nafaka ödemesinde baştan itibaren bir resmi usul veya olgu olmak zorundadır.Eğer eşiniz nafaka bedelini banka yada posta kanalıyla ödemiş olsaydı dekont vb. belgeler icra takibi için resmi delil teşkil edecekti.Ancak siz elden aldığınız ve herhangi bir resmi belgeyle ispatlayamadığınız ve ödenmediğini ileri sürdüğünüz nafakalarınızı neye dayanarak ispat edceksiniz?Takdir edersinizki icra makamı da bu alacaklarınızın objektif olarak ödenmediğini gösteren bir resmi olgudan hareket eder yani sadece sizin subjektif olarak ödemedi şeklindeki ikrarınızla icra takibinin başlatılması MÜMKÜN DEĞİLDİR.
peki eşim ödediğini nasıl ispat edecek bu durum onun içinde geçerli olmuş olmuyormu. oda ispat edemeyecektir.