Asıl dava etmeniz gerekeni dava etmediniz mi? :)
Davaya dahil edilmesini diğer davalı talep etmiş haklı olarak.
Printable View
Asıl dava etmeniz gerekeni dava etmediniz mi? :)
Davaya dahil edilmesini diğer davalı talep etmiş haklı olarak.
siz yanlış ithalatçıyı dava etmişsiniz, umarım yanlış servise de yollamadınız ürünü
gerçi tüketici mahkemesinde haksızda olsanız vekalet ücreti yok tu yanılmıyorsam
sizin bir zararınız olmayacaktır (yargılama masrafları hariç) , dava süresi 1 seneye yakın sürer, bilirkişiye gidecek dosya vs vs.
Ben bana verilen garanti belgesindeki ithalatçı firmayı ve satın aldığım mağazayı dava ettim. Sorun olduğunu düşünmemekteyim bu konuda.
Bu başlığı takip eden arkadaşların bildiği gibi 24 Aralık 2010 tarihinde İstanbul 4. Tüketici Mahkemesinde ilk duruşmam var. Bildiğiniz gibi kendimi savunacak bir avukat tutamadım. Bu davada tek başımayım.
Benim merak ettiğim Tüketici Hakları davaları nasıl olur. Davacı taraf olarak bizim görüşlerimiz alınacak mı? Yoksa herşey dava dosyasında sunduğum belgeler üzerinden mi olacak? Orda hakim benden davayı neden açtığımı anlatmamı isteyecek mi? Hukukçu arkadaşlarımında duruşmaya nasıl hazırlanmalıyım. Biliyorsunuz davanın konusu 30 iş günü içersinde tamir edilmeyen ürünümün bedel iadesini istiyorum. Ve bu 30 iş gününüde cumartesi günlerini katarak hesapladım. Eğer hakim bunu nerden çıkarıyorsun derse. Aşağıdaki alıntının çıktısı işimi görür mü yoksa bende T.C. SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI'na kendi durumum için bir dilekçeyle başvurayım mı? Hiç bir tecrübesi olmayan birisi olarak duruşma günü için her türlü tavsiyenizi bekliyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
Alıntı:
T.C. SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI
Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü
Sayı : B 14 0 TRK 0 12 00 01/
Konu : Tüketici şikayeti
İlgi:22.04.2009 tarihli başvurunuz.
İlgide kayıtlı başvurunuz incelenmiş olup,aşağıdaki açıklamaların yapılması uygun görülmüştür.
Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 30 uncu maddesinde yer alan “Bu Kanunda hüküm bulunmayan hallerde genel hükümler uygulanır” hükmü ve 4857 sayılı İş Kanunu’nun 63. maddesindeki “ Genel bakımdan çalışma süresi en çok 45 saattir. Aksi kararlaştırılmamışsa bu süre, işyerlerinde haftanın çalışılan günlerine eşit olarak bölünerek uygulanır” ve 5 inci maddesindeki “…Çalışma süresinin haftalara tam olarak bölünemediği hallerde, çalışma süresi iş günü üzerinden ve her iş günü 7,5 saatlik iş süresi kabul olunmak suretiyle hesaplanır” hükümleri göz önüne alınmak suretiyle 45 / 7,5 = 6 gün olarak hesaplanmakta, dolayısıyla cumartesi günleri de işgününden sayılmaktadır.
Bilgilerinizi rica ederim.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Tüketicinin ve
Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü
Eskişehir Yolu 7.Km. 06520 ANKARA
Tel: 0-312-286 03 65 / 2324
Faks: 0-312-287 92 40, 285 88 40