Seri numarası alınmış para ile rüşvet vermenin vicdanen sakıncası yok :DD birde güvenlik güçleri paraların seri numarasını kontrol ederse :ok
Printable View
Taşralıların şehirli olanlara göre rüşvet vermeye daha eğilimli oldukları hayatımda duyduğum en dayanaksız iddialardan biri olarak zihnimde yerini aldı.
zaten o bahsettiğiniz hukukun ve yasa koyucuların mantığı yüzünden ülkenin hukuk mekanizması yerlerde geziyor. Adliye koridorları boks ringine dönmüş durumda.
Gerçekçi olmakta fayda var!
Rüşvet alan bir şahsın kamera kaydı olayın açığa kavuşması adına %100 lük bir kanıttır. Delil amaçlı Kaydı yasaklayan zihniyette nasıl bir mantık aramamızı bekliyorsunuz?
zihninde ne yer aldı bilmiyorum ama Okuduğunu anlamamışsın. yada yanlış anlamışsın.
Taşralının rüşvet vermeye daha meğilli olduğu yorumunu sen uydurdun.Ben böyle bişey demedim
Benim demek istediğim taşralı insanların gerek eğitimsizlik gerek bilgi eksikliğinden daha kolay kandırılabildiği şeklindedir. Ek ödeme , yada zavazingo ödemesi adı altında aslında rüşvet isterler ve taşralı vatandaşımız bunu yasal bir ödeme zannederek verir hemen. Rüşvet verdiğinin farkında bile olmaz.
Şehirde yaşayanlar bu konuda biraz daha bilinçli.
Lütfen başkasının yorumlarını çarpıtarak yorumlamayalım !!!
Yanlış bence sislem içerisinde, hayatın olağan akışında, rüşvet olgusu bazı memurların gözünde maaş haline gelmiştir olaya memurun gözünden bakarsak onu sislem bu noktaya getirmiştir o halde sislemin cezasını memura yüklemek hakkaniyet olamaz bu tip bir zihniyet konuyu kısır döngüye çevirmekten ileri gidemez bu durum memurun suçunuda yok etmez
Bence yapılması gereken kişileri ağır şekilde cezalandırmaktansa ( zira kişiyi mesleğinden etmek kişi ile birlikte ailesini ve bakmakla yükümlü olduğu kişileride madur etmekte) cesaretlendiren yasa dışı yollara iten nedenleri ortadan kaldırmalı diye düşünüyorum Bu tip sonuçsuz tartışmalardansa konunun esas sorumlusu sislemi tartışmak insanları bilinçlendireceği gibi ufkumuzuda genişletebilir.
masa başında görev yapan bir memurun rızasız ama delil amaçlı görüntü kaydının yapılması ile İşkence gibi insanlık suçunu bir tutamayız. Çok uç olduğu kadar kıyaslanamayacak iki örnek.
Çevrenizden göreceğiniz üzere artık bu kayıtlar inanılmaz kolaylaştı ve yaygınlaştı.
10 yaşında çocuğun elinde kameralı cep telefonu var artık , derste öğretmenini, sınıfı çekip video paylaşım sitelerine koyuyorlar.
Eğer kayıt suç ise sokakta dükkanların güvenlik kameraları ister istemez yoldan geçen her vatandaşı çekiyor. Devletin köşe bucak yerleştirdiği Mobesa kameraları beni sizi hergün çekiyor. Hatta işçilerinin çalışıp çalışmadığını izlemek için işveren bile kamera yerleştiriyor.
Bunca rahatlıkla kayıt yapan varken, delil amaçlı rüşvet ispatı için yapılan çekim çok masum kalıyor.
O zaman size şunlar sorayım:
1- Eğer Memur yetmeyen maaşını rüşvet takviyesiyle yeter hale getiriyosa burada sorgulanması gereken Memur değil Sistemdir. Bu konuda hemfikirim.
Peki Memur Türkiye şartlarına göre oldukça iyi bir maaş alıyorsa yetirmenin yanında kenara birikim koyabiliysa altında arabası kendi evi varsa , bunlara rağmen
rüşvet alıyorsa . Başka bir deyimle aç gözlülük yapıyorsa , yinede Sistemimi sorgulayacaz yoksa açgözlü Memuru mu?
2 -"kişiyi mesleğinden etmek kişi ile birlikte ailesini ve bakmakla yükümlü olduğu kişileride madur etmekte" demişsiniz. Sizinle bu konudada hemfikirm .
ama akşama haberleri izleyin İstanbul -Avcılarda içinde insanların oturduğu evler yıkılıyor , direnen ev sahipleri Devletin Polisi ve Zabıtası tarafından dövülerek dışarı atılıyor. Yasal gerekçe ise Evlerinin yasak yere inşa edilmesi yada ruhsatsız olması. Önümüz kış ve bu insanlar nerde barınacak , ufacık çocukların gözünün önünde evleri dozerle yıkılıyor,kimsenin gözünün yaşına bakmadan Devlet baba yuva yıkıyor. Peki Devlet baba sizin gibi düşünüyor mu? " Evin babası yani aile reisi bu evi buraya yapmış yada yaptırmış karısı ve çocukları ruhsat, izin belgesin, tapu nedir bilmezler dünyadan haberleri yok , Aile reisinin hatası yüzünden ailesini mağdur etmeyelim"
demiyor . Gözünün yaşına bakmadan çatır çatır yıkıyor paldur küldür dışarı atıyor.
Devlet vatandaşıın gözünün yaşına bakmıyorsa , ben neden devlet memurunun gözünün yaşına bakayım ? Sorma hakkı doğuyor!