Cevap: Kira sözleşmesi hakkında
ugur sarac
Cevap: İşyeri sahibim işyerinin gerçek sahibi değil
-Engin bey ilginize teşekkür ederim.avukatımı sizin önerileriniz doğrultusunda yönlendireceğim.kendisine durumu izah ettim.gecikmeli de olsa kontratın geçerli olmadığını kontratı düzenleyenlerin bu işyerine kontrat düzenleme yetkileri olmadığını öne sürerek dava açacağız.
-mahkeme;'' bu işyerine benden sonra 2 kiracı girdi ve ben onlardan sonra , yeni sözlü anlaşmayla tekrar kiracı oldum''. iddiamı neden ciddiye alıp şahitlerimi dinlemedi.en azından söz konusu kira kontratına dayalı bir yargılama olmazdı. tekrar ilginize teşekürler
Av.Feyz Pazarbaşı
Yönetici Kayıt Tarihi:Feb 2003
Nerede:istanbul, şişli, Türkiye.
İletiler:1.413
İşyeri sahibim işyerinin gerçek sahibi değil
Kirayaverenin malsahibi olması zorunlu değildir. İzinsiz/vekaletsiz kiraya veren kişi hukuki ve cezai olarak ancak malsahibine karşı sorumludur. Mahkeme bu gerekçelerle talebinizi kabul etmemiş olsa gerek. Ayrıca belirttiğiniz hususları ispatlayacağınız yer İcra hakimliği değildir. İcra Tetkik mercii hakimlikleri dar yetkili mahkemeler olup, daha ziyade belge üzerinden karar verirler. Bu durumda genel mahkemelerde dava açmanız tavsiye edilir.
Tamda bahsettiğimiz konular hakkında.Sonuçta kontratta bayağı etkiliymiş.Çok enteresan ama mahkeme kaybedilmiş,gerçek dükkan sahipleri ortada,dolandırıcı ortada.Konu karışık hakikaten elastiki oldu.