Cevap: İşyerimden mazeretli olarak 15 gün çalışmadan istifa ettim ama maaşım ödenmiyor
Hızlı Yanıt kutunusu açmak için lütfen iletilerin sağ alt köşesindeki 'Hızlı Yanıt' tuşunu tıklayınz!
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
İşverenin size 29 günlük çalışam , SGK na 6 günlük prim borcu var demek istediniz sanırım.
Noterden ihtar gönderebilirsiniz, belirttiğiniz süre içinde ödenmezse ücretiniz iş mahkemesinde dava açmanız gerekir.
İşveren maaşı hiçbir şekilde vermeyeceğini söyledi. Ben direk Unkapanı'ndaki Çalışma Bakanlığına gitsem daha sağlıklı olmazmı?Ayrıca nasıl oluyorda işveren 29 günün tamamını kesebiliyor kanunen ben haksız olsam dahi 15 günü kesmesi gerekmezmi?
Cevap: İşyerimden mazeretli olarak 15 gün çalışmadan istifa ettim ama maaşım ödenmiyor
15 günü niye kesmesi gerekiyor?
İhbar öneli sebebiyle mi?
Hızlı Yanıt kutunusu açmak için lütfen iletilerin sağ alt köşesindeki 'Hızlı Yanıt' tuşunu tıklayınz!
Alıntı:
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
15 günü niye kesmesi gerekiyor?
İhbar öneli sebebiyle mi?
Bir türlü anlatamadım:) Özetliyorum tekrar.Ben bu işyerinde temmuz ve ağustos olarak 2 ay çalıştım.temmuz maaşımı tam aldım ama sigortam 31 gün çalışmama rağmen 24 gün yattı.ağustos ayında da toplam 29 gün çalıştım ve ayın 30'unda sabah istifa kağıdını yazarak işi terkettim bahsettiğim haklı sebeplerden dolayı.Sonra maaş günü geldiğinde işverenle görüştüm.Bana hiçbir ödeme yapmayacağını çünkü 15 gün çalışma zorunluluğum olduğu halde çıktığımı söyledi.Bir kaç tanıdığım bana Çalışma Bakanlığı'na gitmemi söyledi.Fakat sizin gibi bir profesyonelin tavsiyesiyle hareket etmeyi daha sağlıklı buluyorum.Vereceğiniz yanıt için şimdiden teşekkürler.
merhaba herhalde işveren arkadaşa istifayı yazdıktan sonra 15 gün daha çalışman lazımdı demiş kendisi istifa verdiği gün hemen ayrılmış sanırsam. ondan dolayı soruyor. ama haklı nedenleri var derhal fesih hakkını kullanabilirdi.
Ben de baştan beri (tüm iletilerimde) bunun ihbar öneli olup olmadığını soruyorum ama kendisi hep "hayır" diyor.
Tekrar sorayım:
Alıntı:
HakanKCK rumuzlu üyeden alıntı
15 gün çalışma zorunluluğum olduğu halde çıktığımı söyledi.
15 günlük çalışma zorunluluğunuzun sebebi nedir?
Sözleşmede böyle bir hüküm mü var?
Alıntı:
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
Ben de baştan beri (tüm iletilerimde) bunun ihbar öneli olup olmadığını soruyorum ama kendisi hep "hayır" diyor.
Tekrar sorayım:
15 günlük çalışma zorunluluğunuzun sebebi nedir?
Sözleşmede böyle bir hüküm mü var?
İş kanunlarında geçen bi madde.İstifa ettikten sonra 15 gün çalışma zorunluluğundan bahsediyorum.Sözleşme değimiz olayda işe girerken sadece 10-15 maddelik bir form doldurdum (İsim,TC ,Önceden çalıştığım yerler vb.)Onun dışında bir sözleşmeye imza atmadım.İşverenin maaşı vermemesinin sebebi de bahsettiğim bu 15 günmüş.Ben ise bahsettiğim haklı sebeplerden dolayı o 15 günün hiçbir günü çalışmadan yani istifayı verdiğim dakika işi bıraktım.Şimdi tam olarak ne yapmam gerekir haklarımı alabilmek için?
Not 1: İstifa dilekçemi elle boş müsvette kağıda yazdım ve tüm alacaklarımı da yazdım.
Not 2: Konu başlığında anlam kayması yapmışım sadece 15 gün çalışmışımda çıkmışım gibi anlaşılmış.Benim hatam.Şirkette 2 ay çalıştım ve 1.ayın eksik olan 6 günlük sigortası ile 2.ayın maaşını alamadım.
1-Beklemeyin
2- Ödenemeyen ücretiniz ve SGK priminiz için Bölge Çalışma Mücürlüğüne şikayette bulunabilirsiniz,
3-SGK na ödenmeyen 6 günlük sigorta priminiz için şikayette bulunabilirsiniz,
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
1-Beklemeyin
2- Ödenemeyen ücretiniz ve SGK priminiz için Bölge Çalışma Mücürlüğüne şikayette bulunabilirsiniz,
3-SGK na ödenmeyen 6 günlük sigorta priminiz için şikayette bulunabilirsiniz,
teşekkürler.son sorum şu, çalışma bakanlığına giderken herhangi bir belge getirmem gerekiyormu veya şirketle ilgili hangi bilgileri vermemi isteyecekler? hazırlıklı gitmek için sordum.