Cevap: Boşanma evi terk durumu
Beklemişsiniz bu vakte kadar, biraz daha bekleyip EVE DÖN İHTARI çekmeyi bekleyin madem. Ama önce bulunduğunuz ildeki bir avukatla durumu görüşün derim. Görüşeceğiniz avukata danışmanlık ücreti verip kendisinin hukuki fikrini sorun. Danışmanlık ücreti çok birşey değil. Gözünüzü korkutmanıza gerek yok. Yarın gidin bir avukatla görüşüp avukat görüşü alın muhakkak.
Bu süre zarfında siz aramayın madem. Çünkü telefonla konuşmalarınızı ileride boşanma davası açılacak olursa, söylemediğiniz şeyleri söylediğiniz iddia ederler. Sizin yerinize başkaları arasın onları diyeceğim ama telefonları da kapalıymış.
Bu arada çok şahitim var diyorsunuz ama iş mahkemeye gelip şahit olmaya gelince yan çizen çok olur. Bahaneler de hazır. Yuvanızın yıkılmasına sebep olmak istemeyiz derler. Ama o şahitler böyle yaparak haklının yanında durmadıkları için, haksız tarafın ekmeğine yağ sürmüş ve haskız olan tarafın haklı olmasına sebep olmuş olurlar. Maalesef böyle durumlar çok oluyor. O sebeple size şahitlik edecek kişilerle bu durumu iyice netleştirin. Sonra caymasınlar. Yoksa mağdur olursunuz.
Ayrıca eşinize "anlaşmalı boşanalım" ya da "sana eve dön ihtarı çekicem, çekiyorum,çektim" gibi mesajlarda atmayın. Ne yapacağınızı önceden bildirmeyin.
avukatla gorustum zaten ama beni aydınlatacak net bir bilgi alamadım.bana siddetli gecimsizlikten dava acmak icin pek bir sebeb yok gibi dedi.sadece esinin sana pisikolojik baskıyı ve herdefasında mutlu bir sekilde memlekete gidip sonra bosanmak istedigini one surebiliriz dedi.sonra terke dayalı davayı acmak daha mantıklı dedi.bende ondan kararsız kaldım. terk davası icin cekilen ihtar suresinde karsı taraf dava acarsa bosanma veya tedbir nafakası benim cektigim ihtar hukumsuz oluyormus gibi onun icin bende bosuna ugrasmak istemedim.yani kısacası ya terke dayalı davayı acmaya calısacam benim icin daha yararlıysa yada bekleyip onların dava acmasını bekleyecem
ayrıca unuttum sormayı ozur dilerim ben ihtar cektigimde 2 aylık sure gectikten sonra ben terk nedeniyle dava acmasam siddetli gecimsizlkten acsam olurmu? veya terk nedeniyle davayı actım davam bir sekilde rededildi arkasından siddetli gecimsizlikten dava acma hakkım olurmu?
Alıntı:
malibu1907 rumuzlu üyeden alıntı
ayrıca unuttum sormayı ozur dilerim ben ihtar cektigimde 2 aylık sure gectikten sonra ben terk nedeniyle dava acmasam siddetli gecimsizlkten acsam olurmu? veya terk nedeniyle davayı actım davam bir sekilde rededildi arkasından siddetli gecimsizlikten dava acma hakkım olurmu?
. olur..;)
yani sunumu diyorsun ben terke dayalı davayı actım davam bir sekilde rededildi bende bunun uzerine zaman gecmesini beklemeden siddetli gecimsizlikten dava acabilirmiyim.yargıtay kararına gore ihtar ceken gecmiste yasanan olayları affetmis sayılırmıs busefer ben siddetli gecimsizlikten davayı actımı nasıl ihtardan onceki olaylara dayandıracam gecimsizligimi?
Alıntı:
malibu1907 rumuzlu üyeden alıntı
yani sunumu diyorsun ben terke dayalı davayı actım davam bir sekilde rededildi bende bunun uzerine zaman gecmesini beklemeden siddetli gecimsizlikten dava acabilirmiyim.yargıtay kararına gore ihtar ceken gecmiste yasanan olayları affetmis sayılırmıs busefer ben siddetli gecimsizlikten davayı actımı nasıl ihtardan onceki olaylara dayandıracam gecimsizligimi?
Cevabını kendiniz vermişsiniz...terke dayalı dava reddedilirse sizde bir sıkıntı var demektir...yani şekil şartlarından biri ya da birkaçı yerine getirilmemiş demektir...eve döndü diyelim tekrar silbaştan....artık geçimsizliğe dair dava açılabilir...ayriyeten red edilme durumunda kesinleşmeye paralel "fiili ayrılık " süresi olan 3 sene müddetini başlatmış olursunuz...
bende bir sıkıntı yok ben kendimden eminim onun zaten eve donmeme gibi bir sebebide yok annesi ablası ve enistesinden baska yanında kimsede yok yalancı sahitlik yapmazlarsa benle konustuklarından biz bisey anlamadık diyorlardı bana.benim sıkıntım su ben ihtar cektim 2 aylık sure beklenirken o ya tedbir nafakası actı veya karsı bosanma davası actı hakimde bu nedenle benim davamı iptal etti iptal edermi bilmiyorum ama sonra ben ona siddetli gecimsizlikten dava acma hakkım olurmu yani ihtardan onceki olaylara dayandırabilirmiiyim dedigim gibi onun beni kusurlu durumuna dusurecek nedeni yok belki ondanda dava acamıyor ama benim cok var artı sahidimde. ben bu terk davam iptal edilip 3 sene ona tedbir nafakası odemek istemiyorum.terk davası acıldıgındada karsı tarafa siddetli gecimsizlik varmıydı diye onuda dinlermi sahit istermi yoksa sadece eve donmemesi icinmi sahit ister.bunlar beni magdur duruma dusurebilirler diye her ihtimali size soruyorum bide 2 aylık ihtar suresinde eve dondu eve dondugunude ispat etti ve davayı dusurdu 1 ay sonra bana bosanma davası actı bende ona bosanma davası acıp ihtardan onceki olaylara dayandırabilirmiyim gecimsizligimi bunları merak ediyorum