Cevap: Savcılığa vermenin sonuçları?
Yorulmak da ne kelime! :)
Çok canımız yandı.Arada olan çocuk üzüldü.Ablam çok yıprandı.Ailece çektik acısını.Amacımız sadece kişilik hakkı diye bir şey varsa onun hesabını görmek.Yoksa derdimiz ne macera ne de sayın savcılarımızı yok yere meşgul etmek :(
İftira, karalama çabası ve hakaret karşısında?
Kişilik haklarımızı hukuki yollardan aramak için dava açmanın dışında ne yapabiliriz?
Cevap: İftira,karalama çabası ve hakaret karşısında?
Hakimin istediği ekonomik sosyal araştırmayı yapacak olan görevli bilgiyi kimden almalı?
Karalamaların suç unsuru taşıması için içeriğinin ne veya nasıl olması gerekiyor? Biraz detay yazarsanız, sevinirim.
Alıntı:
bekliyorum... rumuzlu üyeden alıntı
Karalamaların suç unsuru taşıması için içeriğinin ne veya nasıl olması gerekiyor? Biraz detay yazarsanız, sevinirim.
Diyelimki savcı gerek gördü ceza mahkemesine sevketti davayı....hakim soracak "karaladın mı?" ;muhatap haliyle yok diyecek...yani; şahit veya teknik bilgi bulgu ve delil olacak elinizde...davayı da olaya maruz kalan şahıs açabilir...
Farzediyorum;savcı, malum şahısın ifadesini aldı,şahsı suçlu buldu.Bundan sonraki aşama yine mahkeme mi olacak? Davayı olaya maruz kalan kişi de açabilir demişsiniz. Kasdınız;savcıya şikayette bulunmadan direk dava açılabileceği mi? Yine şahit,yine delil...Zaten boşanma davasından dolayı yeterince yıprandık.Eğer bu şekildeyse, zor günler bekliyor bizi. Durum böyleyse; karalamak kolay,aklanmak zordan öte:( Cevaplandırdığınız için teşekkürler...
Alıntı:
bekliyorum... rumuzlu üyeden alıntı
Farzediyorum;savcı, malum şahısın ifadesini aldı,şahsı suçlu buldu.Bundan sonraki aşama yine mahkeme mi olacak? Davayı olaya maruz kalan kişi de açabilir demişsiniz. Kasdınız;savcıya şikayette bulunmadan direk dava açılabileceği mi? Yine şahit,yine delil...Zaten boşanma davasından dolayı yeterince yıprandık.Eğer bu şekildeyse, zor günler bekliyor bizi. Durum böyleyse; karalamak kolay,aklanmak zordan öte:( Cevaplandırdığınız için teşekkürler...
Savcılığa şikayet anlamında söyledim...hukuk mahkemelerinde tazminat davası açabilir...tabii ki bilgi belge delil isbat şahit...