Cevap: İşten çıkarıldım kıdem ve ihbar tazminatı alabilir miyim??
Alıntı:
kaosteorisi rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Hüseyin kardeşim özür dilerim biraz dikkatsiz okuduğum için hangi maddeye dayanark feshettiğini anlayamamışım.25.md ihbarsız haklı sebebin ispat edilmesiyle ihbarsız işverene feshetme hakkı verir.Sadece kıdem tazminatı talebinizi ileri sürebilirsiniz.İyi Günler..
Düzeltme için teşekkür ederim. İzleyeceğim yol yine anlattığınız gibimi çünkü elimde güvenlik görevlisi imzalamaktan imtina etmiştir yazılı (iş akdi fesih bildirimi) aslı şirkette onu gidip imzalamam gereklimi ? imza atmadan kıdem tazminatı isteyemezmiyim ? :alala
Alıntı:
hsynctrz rumuzlu üyeden alıntı
bana verilen evrağın başlığı (İŞ AKDİ FESİH BİLDİRİMİ) yazıyor.
Akdi feshettiklerini size bildiriyorlar. Bu bir ibraname değildir. İmzalamanızda sakınca yok. İmzalamadığınız için de birşey olmaz. Tanıklarla tutanakla halletmişlerdir o eksikliği.
O bildirimde fesih maddesinin yanısıra fesih sebebi hakkında bir açıklama da yapmışlar mı?
Alıntı:
hsynctrz rumuzlu üyeden alıntı
Düzeltme için teşekkür ederim. İzleyeceğim yol yine anlattığınız gibimi çünkü elimde güvenlik görevlisi imzalamaktan imtina etmiştir yazılı (iş akdi fesih bildirimi) aslı şirkette onu gidip imzalamam gereklimi ? imza atmadan kıdem tazminatı isteyemezmiyim ? :alala
Akdin feshi sebebini 25/II olarak göstermişlerse bu madde aynı zamanda Kıdem Tazminatı ödemeksizin fesih anlamına gelir.
Dava açmaktan başka çareniz yok.
(Savunmanızdan yenileme eğitimine ve sonrasında sınava girmediğiniz tesbit edilmiştir.Daha önceki tebligatta da belirtildiği üzere ilgili kimlik kartınızın geçerlilik süresinin dolduğu tarih olan 15.08.2010 tarihinden sonra 5188 sayılı Kanunun aradığı yasal şartlara haiz olmayacağınızdan ve ilgili uygunsuzluğun yaptırımının işverenliğimizin ağır para ve hapis cezalarına konu olması nedenleriyle;işverenliğimiz ile imzalamış olduğunuz iş sözleşmeniz iş Kanunun 25.Maddesinin II.Fıkrasının (h) bendi uyarınca 14.08.2010 tarihi itibarı ile bildirimsiz ve tazminatsız olarak fesih edilmiştir.)Diye açıklama yapmışlar.Belirtilen Kanunun 25. mad (h)bendinde İşçinin yapmakla ödevli bulunduğu görevleri kendisine hatırlatıldığı halde yapmamakta ısrar etmesi.Ama yenileme eğitimine katılmak ve sınava girmek ücretli bu ücreti borçlarımdan dolayı ödeyemediğimi şirkete belirttim.Yani keyfi bir durum değil diye düşünüyorum. Bu durumda benzer davalarada girmiş olduğunuz düşünülürse kıdem tazminatını alma şansım varmı ? Tüm yardımlarınız için Allah razı olsun çok çok teşekkür ederim..
Sayın Temel
Ben taşeron bir firma üzerinden belediyeye bağlı olarak 3 yıl 8 ay 17 gündür çalışmaktayım.Belediye başkanı tarafından 18 / 09 / 2010 günü direkt sözlü olarak son bir ayım olduğu ve işime son verileceği sölendi.Bu ifadenin taşeron şirket tarafından yazılı olarak tarafıma bildirilmesi gerekirmi? bu şartlarda kıdem ve ihbar tazminatı alabilirmiyim? 35 iş günü kullanılmamış yıllık iznim var bu süreler içinde ücret talebinde bulunabilirmiyim? ve sendikalı olarak çalışmaktayım kişisel haklarımın ne olduğunu öğrenerek çıkış işlemlerim yapılırken haksızlığa uğramadan önüme konacak kağıtları bilinçli olarak imzalayabilmem için nelere dikkat etmeliyim? vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla
Nesrin Akkoç
İşten tazminatsız cikarilma
Merhaba 4.5 yıldır çalıştığım iş yeri tazminatsız görevi ihmal diyerek işten çıkardı.olay ise şöyle bir bankanın zırhlı para nakil aracında çalışmaktayız.bir hafta önce İstanbul'a kendi şirketinin kozyatagindaki nakit merkezine 8 milyon dolar tutarında 20 adet çuvalla para götürdük.ordaki nakit merkezine ulaştığımızda bize yardım eden olmadı sadece bir el arabası verdiler bizde çuvalları arabaya doldurduk içeri ite ite iki arkadaş götürmeye başladık.bubsirada çuvallarda bitanesi düşmüş biz içeri girdik arkamızdan yan tarafta market işleten adam sağolsun çuvalı düşürdünüz diyerek getirdi.bunu duyan genel müdürlük görevi ihmal diyerek tazminatsız işten çıkardılar bizi buna hakları varmidir cevaplardan iz sevinirim teşekkürler
- - - Updated - - -
Ayrıca tarafımıza kanuna dayalı hangi maddeye dayanarak bizi çıkardıklarını belirten bir çıkış belgeside verilmedi.sadece maaşınızı ve yaptığımız mesajların tutarı yazılı bir ibraneme gönderildi imzalamamiz için bizde imzalamdik tabiki