-
sayın yyln,asalet tastiki için olumlu sicil almak şart.sicil raporlarının doldurulmasından kastım bu.Bizim personel servisi,2 ayrı iş yapmamak için bekletiyor.Gerçi Ömer Beyin dediği 6 aylık süre bakımından 2 ayrı iş olamayacak.yani arda 6 aydan az bir süre olduğu için bir daha sicil dolmayacak.Ama bilemiyorum.Bugün de sicil raporları doldurulmadı müdür tarafından.Halbuki bugün yasal olarak son gündü.demekki herşeyi kılıfına uyduruyorlar.Yani anlayacağınız bizim burası biraz muz müdürlüğü gibi,ben yaptım oldu zihniyeti var.
-
Hocam eğer sizi yetersiz görmüşseler 1 yıllık görev süreniz dolduktan sonra sizi uyarmaları lazımdı şu ana kadar uyarmadıklarına göre böyle bir durum söz konusu değil. Diğer türlü doldurmamaları yine suç, görevi ihmale girer. Aşağıda olumsuz sicil alan memurlar ile ilgili yapılması gereken işlemleri yazdım. Bence gidin müdürünüzle yüzyüze konuşun hem stajerliğinizin ne zaman kalkacağını sorun hem de yüksek lisans tayin isteyeceğinizi söyleyin hatta yardımcı olmasını isteyin . belki insafa gelir de yardımcı olur . eğer hiçbir olmazsa ilgili yönetmelikleri ilgi tutarak dilekçeyle başvurun. ya da sizin tanıdığınız olmazsa bile çevrenizdeki tanıdıklarınızın mutlaka siyasi bir tanıdığı var onu araştırın ve ankaradan aratmaya bakın, başka alternatif yok. Kolay gelsin
-
Sn: ömercelikkol,
Göreve yeni başlayan memurların sicil raporlarının doldurulması zamanı ile ilgili uygulamanın, görüşleriniz doğrultusunda olduğunu öğrendim.Teşekkür ederim.
Ne var ki,, sicil raporunu sözkonusu sürede doldurmayan bir idarecinin özel bir kastı olduğu tespit edilmediği sürece, göreve ihmal suçunu işlediğinin kabülü biraz zorlama olur. Sn: ömercelikkol'un verdiği örnek olayda, mutlaka olayların da var olması muhtemeldir diye düşünüyorum.
Öte yandan, sicil raporunun doldurulduktan sonra aselet tasdikinin atamaya yetkili Makam tarafından yapılacak olması nedeniyle, bu işlem için biraz süre geçebileceği de öz önünde bulundurularak, Sn. ömercelikkol'un önerdiği gibi Müdür ile veya bu işlemlerin yürütüldüğü personel servisi yetkilisi ile görüşülmesinde fayda olabilir.
-
bizim müdürlükte,personel servisi diğer personeli sindirmiş durumda.İnsanlar personel servisine birşeyler sormaya çekiniyorlar.Defalarca söyledim durumumu,zaman benim için çok önemli dedim ama anlamadılar.Bizim burası epeyce başına buyruk biyer.Mesela asalet için yapılan sınav konusunda da sıkıntı yaşadık.Defalarca sorduk sınav yapacakmısınız diye,belli değil falan derken en son yapılmayacak demişerdi.Sonra tesadüfen öğle arasında sokakta karşılaştık ve tekrar sorduğumuzda 2 gün sonra sınav yapacaklarını söylediler.Halbuki SSK nın başka illerdeki müdürlüklerinde asalet için sınav yapılmamış.
Bugün bile sicil raporları dolmadı.Araya bayram girecek.Bizim asalet yazısının gitmesi ocak ayı sonunu bulur diye düşünüyorum.Yani 15 günlük süre 2,5 ayda tamamlanmış olacak.Ankarada kaç günde cevap geleceği de meçhul tabi.
Ben müdürle görüştüm.tayin dilekçemi havale ettirdim.Uygundur dedi kendisi ama yazı nasıl çıkacak burdan bilmiyorum.Zaten torpil olmadan hayrına tayin yapmaz genel müdürlük.Şİmdi beklemedeyim.
ilginize teşekkür ederim....