Savcılığa müracaat etmişsiniz çıkacak neticeden bilirkişi raporu ve karara bağlandığında örneğinden bankaya bildirmeniz de yararlı olur.
Printable View
Savcılığa müracaat etmişsiniz çıkacak neticeden bilirkişi raporu ve karara bağlandığında örneğinden bankaya bildirmeniz de yararlı olur.
Arkadaştan alacağıma karşılık gelen senetin üzerin de sadece tarih ve miktar ile ad soyadı ve imza kısmı dolu olup diğer kısımlar yazılı değil. Arkadaş bana hep vereceğim diyor durumum düzeldiğinde. Bende bundan dolayı çok da inandırıcı olmasada dediğini doğru kabul edip seneti en son zamanlarda tahsil etmek istiyorum. şu anda vade geçeli 2,5 yıldan biraz fazla oldu. En son süre nezaman olur. Tahsil etmek uzadığında zorlaşırmı detaylı bilgi verirseniz sevinirim İyi çalışmalar.
3 yıl dolmadan tahsile koymanızı öneririm aksi halde daha uzun sürecek bir tahsil yoluna düşebilirsiniz.
Sayın Engin Bey bir alacak meselesinden dolayı borçlu şirketten 2007 vadeli,hamiline bir çek almıştım , ancak ben bu çeki tahsil etmeyi tamamen unutmuşum ve bunu çok sonradan gördüm.Şu an bu çek hala elimde, zamanaşımına uğradığı halde hala tahsil edebilir miyim ya da tahsil edebilmek için nasıl bir yol izlemeliyim?
Alacak meselesi diye nitelendirdiğiniz sebebe de dayanarak icraya verebilirsiniz.
Unuttuğum için benim ihmalkarlığım söz konusu yine de icraya vermek, bu durumda ne kadar ahlaki bir durum bilmiyorum ama cevaplandırdığınız için teşekkür ederim Engin Bey...