Cevap: Velayeti annede olan çocuk yurtdışına çıkartma
Alıntı:
Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı
Herkesi tenzih ederek yazıyorum kimse üzerine alınmasın lütfen;
Alıntı:
ayyildizkamuran rumuzlu üyeden alıntı
Beyefendi her durum sizin yasadiginiz yada gordugunuz gibi olmayabilir.
Herkesi tenzih ettiğimi yazdım neden alınıyorsunuz ki, ben bu sitede binlerce yazı yazdım, sıklıkla da boşanan çiftlere çocukları için tavsiyelerde bulunuyorum. bu da onlardan birisi. Gocunmayın lütfen..
- - - Updated - - -
Alıntı:
ayyildizkamuran rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba
Kizimin velayeti bende ve kizim 11 yasinda.fakat babasiyla gorusmuyoruz.yurtdisina cikmak icin yani vize islemleri icin babanin muvafakati gerekiyor fakat babasi vermiyor.tur sirketi muvafakat sart diyor.Ne yapmaliyim.aile mahkemesine basvursam faydasi olur mu.Yardimci olabilirseniz cok sevinirim.simdiden tesekkurler
Babasıyla neden görüşmüyorsunuz ? Yoksa baba mı sizinle görüşmek istemiyor ?
Sadece siz mi görüşmüyorsunuz çocuğunuzu da mı görüştürmüyorsunuz ?
Çocuğunuz görüşmek istemiyorsa neden görüşmek istemiyor sordunuz mu ?
Çocuğunuzun babası ile görüşebilmesi için imkan yarattınız mı ?
Çocuğunuzun babası ile görüşmeme direncine karşılık siz onun profesyonel destek almasını sağladınız mı, bir pedogog ya da psikolog la görüştürdünüz mü ?
Baba görüşmek istemiyorsa, onun da bir çocuğu olduğunu, çocuğunuzun babasına da ihtiyacı olduğunu babaya ilettiniz mi ?
Görüldüğü üzere sorular çok..
Sağlıklı ebeveyn ilişkileri sürüyorsa baba neden izin vermesin.
Boşanan eşler ne yazık ki kendi hırslarını, öfkelerini, kinlerini çocuklarını baba ya da annelerinden gizleyerek saklayarak sönümlendirmeye çalışıyorlar.
Çocukların velayetini alan anne ya da babalar mülkiyetlerini de aldıklarını sanıyorlar. İstediği şehre istediği memlekete istediği hayata giderken çocuğu da yanında sürükleyerek diğer ebeveynin ne kadar özleyeceğini ya da çocuğun uzaktaki anne ya da babasına ne kadar ihtiyaç duyacağının hesabını yapmıyorlar.
Sanıyorlar ki velayei bende mülkiyeti de bende, çocuk benim diğeri ne ederse etsin.
Hiç bir ebeveynin diğer ebeveyni çocuğa, çocuğu da ebeveyne hasret bırakma hakkı yok.
Cevap: Velayeti annede olan çocuk yurtdışına çıkartma
Karsilikli olarak birbirleriyle gorusmuyorlar...babasi ikinci evliliginden olma cocuklarini ozel okulda okuturken ortak cocugumuzu okutmuyor ve ikinci esten ol.a cocuklarla ayni okuldalar fakat ortak cocugumuzu gordugunde kafasini ceviriyor konusmuyor.bizim babayla iletisimimiz evden ayrildigimdan beri yok.ayrildigimizdan bu yana babanne araciligi ile gorusmeleri saglaniyordu fakat aramayi kestiler.kimseye zorla ilgi gostermesini saglayamayiz ki.saglikli iliski kurabilsek zaten ayrilmazdik.cocugumuzu sadece benim cocugummus gibi goruyorlar.defalarca babanne ile gorusmwmize ragmen baba yinede ilgilenmedi cocukla.evet sorular cok ama inanin cevaplarda cok.fakat bana gercekten gorusmek istese sevgi sefkat gosterir ve hergun okulda gorup gormezlukten geldigi cocuguna ozlemini anlatabilir.fakat yillar gecmesine ragmen bana olan hirsini cocuktan almaya calisiyor.
- - - Updated - - -
Ayrica ba aya cocugun manevi ihtiyaclarini anlatmak annenin gorevimidir yoksa baba baba oldugunu bilmesi gerekli degil midir