hocam çok teşekkür ederim güzel bir dilekçe yazabilsem hemen dava açıcam.
Printable View
hocam ben şu an vandayım van idare mahkemesinden dava açabilirmiyim yoksa denizliye gitmem mi gerek.dava acma süresi 60 günmüydü hocam
Kaydınızın yapılmadığını öğrendiğiniz tarihten 2 ay içinde mahkemede dava açmalısınız. Davanız Denizli İdari Mahkemesi'nde görülecek. Davanızı Van'dan da açabilirsiniz. Dilekçenizi, Denizli İdari Mahkemesi'ne gönderilmek üzere Van İdari Mahkemesine verebilirsiniz. Tebligat adresiniz sizin kolayca bulabilecekleri bir adres olsun.
Siz bir dilekçe yazıp, buraya postalayın. Ben üstünden geçerim. Dilekçenizi yazarken YÖK'ün yayınladığı "Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği" ni dikkate alın ve 3 sene çalışma şartının bu yönetmeliğe aykırı olduğunu belirtin. Ayrıca çalıştığınızdan dolayı tezsiz yüksek lisans'a başvurduğunuzu ve tezli yüksek lisans için bu şartın aranmadığını dilekçenize yazın. Yazacağınız dilekçe bir şikayet dilekçesi olmayacak (4 sayfayı geçmesin) İnternette diğer yazılmış dilekçe örneklerini dikkate alın.
Kolay Gelsin,
Hocam size ne desem az vallaha yaa müthiş insansınız.hocam bütün yönetmelikleri okudum böyle bir madde yok aykırı hareket ediyorlar yani.bugün üni sekreteri aradı beni yazdığım dilekçeyi almışlar neden böyle bir yola başvuruyorsun vazgeç kaybedersin gibisinden konuştu.yani amacı beni caydırmaktı parayı çekip çekmediğimi sordu harcı yatırmıştım ben çekmediğimi söyleyince biraz bocaladı.hocam ben yazarım size mail atarım bakarsanız çok sevinirim dosyaya koyacaklarımıda gönderirim.hocam dularım sizinle vallaha
Hocam ben dilekçeyi hazırladım size nasıl ulaştırailirim acaba pazartesi dava açmayı düşünüyorum
Siz dilekçenizi buraya yazın. Bu dilekçeniz aynı sorundan müzdarip diğer arkadaşlara da yardımcı olur. Ben dilekçenin son halini size e-posta ile yollarım (e-posta adresinizi yazmayı unutmayın). Dilekçenizde madde madde olayları yazın ( sınavı kazandığınızı ama kaydınızın yapılmadığını vb., kaydınızın yapılmasının nedeninin 3 yıl çalışma şartı olduğunu, bu işlemin tarafınıza verilmediğini) ve kaydınızın yapılmaması işlemi ile 3 yıl şartının niçin hukuka aykırı olduğunu yazın.( aklınıza mantıklı gelen şeyleri yazın. Ben daha sonra uygun hale getiririm).
Öncelikle söylemeliyim ki ben avukat değilim. Yanlızca YÖK ve Üniversite yönetmelikleri hakkında bilgim var. Bir yanlışlık yaparsam bir sorumluluk kabul etmiyorum :ok
Hocam hiç önemli değil yanlışlık yapsanızda yardımcı olmanız yeter sizin verdiğiniz bilgilerle bende bu konularda bilgilendim.hocam aklıma gelen herşeyi yazdım cümlelerimde saçmalamışta olabilirim ilk defa böyle bir yola başvuruyorum.mail adresim burak.0355@hotmail.com.netten bulduğum taslak üzerinde yazdım hocam.
DENİZLİ İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞINA
Gönderilmek üzere
VAN İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞINA
Yürütmenin durdurulması taleplidir.
Davacı:Burak Güneş
Aşağı Tulgalı İlköğretim Okulu Lojmanları. Özalp/VAN
Davalı:Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Ana Bilim Dalı Başkanlığı
Kınıklı Kampüsü/DENİZLİ
Dava Konusu İşlemin Tebliğ Tarihi:25/08/2010
Davanın Konusu:Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitütüsünün 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programlarından Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Başkanlığının açmış olduğu Eğitim Yönetimi,Teftişi,Planlaması ve Ekonomisi İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programında hak ettiğim kesin kayıt hakkım 3 yıl öğretmenlik yapmadığım için elimden alınmıştır.Anayasanın 42.maddesinde kimse eğitim ve öğrenim hayatından yoksun bırakılamaz ibaresi yer almaktadır..Üniversitenin getirmiş olduğu 3 yıl öğretmenlik yapmış olma şartı Anayasanın 42.maddesine aykırı düşmektedir.
Yükseköğretim Kurulu Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 14.Maddesine göre Tezsiz yüksek lisans programının amacı, öğrenciye mesleki konuda derin bilgi kazandırmak ve mevcut bilginin uygulamada nasıl kullanılacağını göstermektir. Tezsiz yüksek lisans programı İkinci Lisansüstü Öğretimde de yürütülebilir.Yükseköğretim Kurulu Yönetmeliğinin 14.maddesinde mesleki deneyim istenmemekte hatta meslekte daha verimli olabilme açısından mesleki konuda derin bilgi kazandırmakta ve bu mevcut bilgilerin uygulamada nasıl kullanılacağını göstermeyi amaçlamaktadır.Pamukkale Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 26.maddesinde de Yükseköğretim Kurulunun 14.maddesinden yola çıkarak:Tezsiz yüksek lisans programının amacı öğrenciyi mesleki konuda derin bilgi kazandırmak ve mevcut bilginin uygulamada nasıl kullanılacağını göstermektir ibaresi yer almaktadır.Bu yönetmelikte de belirli bir süre çalışma şartı aranmamakta amaç öğrenciyi mesleki hayatında geliştirmektir.
Pamukkale Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği Uygulama Esasları Yönergesinin 26.Maddesinde yer alan ibarede: İkinci öğretim tezsiz yüksek lisans programlarına kabul kosulları, yabancı dil kosulu ve Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) dışında üniversitenin normal öğretim yüksek lisans programları koşullarıyla aynıdır. Bu programlara yapılan başvurular ilgili Enstitü Anabilim Dalı Baskanlığı’nca değerlendirilir.Pamukkale Üniversitesinin yayınladığı başvuru koşullarında normal öğretim yapan Eğitim Yönetimi,Teftişi,Planlaması ve Ekonomisi Yüksek Lisans Programında sadece Eğitim Fakültesi Mezunu ibaresi yer alırken aynı programın İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans programında Eğitim Fakültesi mezunu veya Eğitim Formasyonu almış ve en az 3 yıl öğretmenlik yapmış olmak ibaresi yer almaktadır.Üniversite yayınladığı yönetmeliğin uygulama esaslarına aykırı hareket ederek başvuru koşullarına farklılıklar getirmektedir.
Pamukkale Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği Uygulama Esasları Yönergesinin 24.Maddesinde:İkinci öğretim tezsiz yüksek lisans programlarının amacı,normal öğretim programlarına çeşitli nedenlerle katılamayan öğrencilere, ilgili alanda bilgiye erişme, bilgiyi değerlendirme ve yorumlama yeteneği kazandırarak var olan bilginin uygulamada nasıl kullanılacağını öğretmektir.Öğretmen olarak çalıştığımdan ikinci öğretim tezsiz yüksek lisans programının ders saatleri gece eğitimi olduğu için bu programa 24.madde doğrultusunda başvurarak kesin kayıt hakkı kazandım.Fakat Üniversitenin başvuru koşullarında istediği 3 yıl öğretmen olarak çalışmış olmak şartı eğitim ve öğrenim hakkımı engellemiştir.Kaydımın yapılmadığından dolayı eğitim ve öğrenim hayatıma başlayamadım ve telafisi mümkün olmayan zarara uğradım.Bu yüzden 3 yıl öğretmenlik yapmış olmak şartının yürütmesinin durdurulmasına,kaydımın yapılmaması işleminin iptalini talep ediyorum.
Hukuka Aykırılık ve iptal sebepleri: Pamukkale Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği Uygulama Esasları Yönergesinin 24.Maddesine aykırı hareket edilerek normal öğretim yapan yüksek lisans programı başvuru koşulları ile ikinci öğretim tezsiz yüksek lisans programı başvuru koşulları aynı değildir.
Hukukî Sebepler: Yükseköğretim Kurulu Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği, Pamukkale Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği,Pamukkale Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği Uygulam Esasları Yönergesi.
Sonuç ve İstek : Yukarıda arz ve izah ettiğim sebeplerden ötürü yargılama yapılarak, Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Ana Bilim Dalı Başkanlığı tarafından verilmiş olan; başvuru klavuzundaki 3 yıl şartının yürütmesinin durdurulmasına, kaydımın yapılamaması işleminin iptaline, Yargılama giderlerinin de davalıya yükletilmesine karar verilmesini saygılarımla arz ederim. 27/09/2010
Burak Güneş
Davacı
Ekler:
1-Yükseköğretim Kurumu Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği
2-Pamukkale Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği
3- Pamukkale Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği Uygulama Esasları Yönergesi
4-Pamukkale Üniversitesi Yüksek Lisans Programları ve Başvuru Koşulları