Cevap: Kendi ayrılan işçi tazminat istiyor ne yapmalıyız?
Alıntı:
tarık yüce rumuzlu üyeden alıntı
iş mahkameye taşınırsa işçi kıdem tazminatını alabilir ayrıca yıllık tatil izni vermediyseniz onların ücretini de alabilir artık sonuçlarını buraya yazarsınız. size geçmiş olsun diyeyim şimdiden
Mahkemeyi gördün hükmü verdin maşallah sana
Ne biliyorsun adamın elindeki belgeleri şahitleri işci aleyhine tutulan tutanakların olup olmadığını.
Mahkemenin vereceği kararı kimse bilemez yapılan savunmanın ve belgelerin geçerliliğine göre her dosya kendine haiz şartlar taşır ve her dosyanın kararı farklı olabilir
Bırak yargılamayı hakimler yapsın.
Ayrıca iş yeri aynı şehirde taşınmışsa işciye kıdem tazminatı hakkı doğmaz.
Sayın uğureryılmaz sizde işçinizle konuşarak orta bir yolda buluşmaya çalışın mahkeme uzun yıllar gerek sizi gerek işçiyi uğraştırabilir
ben işçi alır demedim alabilir dedim kazanır demedim kazanabilir dedim bunun neresine takıldınız ayrıca tutulan bir tutanak olsa buraya yazılırdı. ayrıca işyeri şehir içinde herhangi bir yere taşındığından değil işkoşullarında değişiklik dedim bu davaya girmeyebilir belki ben örnek verdim sadece biraz dikkat lütfen.
3 kilometre ötedeki bir işyerine nakil işçiye iş akdini haklı nedenle fesih hakkı vermez.
İş mahkemeye gittiğinde ve sıkı takip edildiğinde çok yüksek bir ihtimalle davayı kazanırsınız.
Cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum hepinize.
Söylediğim gibi elimizde bir belge yok, hakimi ikna etmeye çalışacağız artık :)
Sayın Uğureryılmaz heralde son mesajınız sayın Uçucuy'a idi. size düştüğünüz bu durumdan dolayı geçmiş olsun diyorum. ve elinizde belge de olsa şahit de olsa mahkeme sonunda kaybetmeye hazır olun diyorum tekrar söylüyorum işçi arkadaşımız kıdem tazminatını alabilir
Alıntı:
ugureryilmaz rumuzlu üyeden alıntı
Cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum hepinize.
Söylediğim gibi elimizde bir belge yok, hakimi ikna etmeye çalışacağız artık :)
Nasıl bir işletme işletiyor ve işci çalıştırıyorsunuz.
Bu gibi bütün önemli işleri belgelemek bir işletmenin yükümlüğüdür.
Bence bu iyi niyetin ötesinde birşey.
Neyse olan olmuş geçmişe yapacak birşey yok. Şimdi ne yapacağınıza karar verin.
Ya işci ile anlaşmaya çalışın sende avukat tutacaksın işcide orta yolda buluşmaya çalışın.
Yada işcinin çalışmasından memnunsanız işciye noterden bir ihbarname gönderin.
Şu tarihte ..... adresten .... adresine taşındıktan sonra işe devam etmediğini
işyerinde çalışması için bir engel olmadığını ve 3 gün içinde işe dönmesini ona ihbar edin.
dönmezse bu belge işinize mahkemede yarar. Ben çıkartmadım kendi işe devam etmedi
ben ona işe dönmesi ihbar ettiğim halde kendi kendine işe gelmediğini şimdide art niyetle tazminat istediğini söyleyebilirsiniz.
İşe dönersede güzel güzel çalışmaya devam edersiniz.
Buda size ders olur artık belgesiz iş yapmazsınız.
Bu durumda mahkemeye giderseniz ispatınız güç olabilir.
Ancak hakimede işe dönmesinde çalışmasında bir engel olmadığını söyleyin
KIDEM TAZMİNATI NEDİR
Kıdem tazminatı, işçinin çeşitli sebeplerle işyerinden ayrılırken işveren tarafından iş kanunu gereğince işçiye vermiş olduğu bir tazminat şeklidir.
Kendi isteğiyle işten ayrılan işçi kıdem tazminatına hak kazanamaz. Bu alıntıda gayet net.Avukat İlknur hanım gereken cevabı vermiş.Diğer iletiler havada kalmış gibi geldi bana.İşçi tamamen kendi isteği ile işi bırakmış.İyi niyet dahilinde iş veren para ödemiş.İş veren işçiyi kovduğu zaman tazminat ödüyorsa,işi kafasına göre bırakanda iş verene tazminat ödemeli.Artık mahkemede ispatlamamız lazım demişsiniz.İşçi köyüne dönmek için işi bırakmıştı herhalde.Mahkemede ben işçimden memnundum buyursun işine devam etsin demeniz faydalı olur düşüncesindeyim.
oldu o zaman ben kafama göre işçiyi her yere götüreyimn işyerini değiştireyim çalışma şartlarını değiştireyim işçiyi köle gibi çalıştırayım sonra da akşamlrı evde çalıştırayım kendi gitmek isterse kıdem tazminatı vermeyeyim yok böyle bir hukuk
Alıntı:
tarık yüce rumuzlu üyeden alıntı
oldu o zaman ben kafama göre işçiyi her yere götüreyimn işyerini değiştireyim çalışma şartlarını değiştireyim işçiyi köle gibi çalıştırayım sonra da akşamlrı evde çalıştırayım kendi gitmek isterse kıdem tazminatı vermeyeyim yok böyle bir hukuk
Ne kel alaka kölelik.? İşçi köyüne gitmek için iş bırakmadımı.?İşçi,iş yeri 3 km taşındı diye işten ayrılmadı.
durumuna göre kendi ayrılan işçide kıdem tazminatı alabilir. bu olayda işçi bu davayı kazanabilir. ama size göre kendi ayrılan işçi her zaman suçlu. onu kursuna dizmek lazım. ne hakla patronun dediğini yapmıyor. altı üstü bir işçi. burada işçi köye gitmek için değil işkosullarından dolayı ayrılmış olabilir.