Cevap: Şiddetli geçimsizlik nedeni ile boşanma talebi
Vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum.Kusurumu bağışlayın çünkü çok kötü hgünler geçirmekteyim ve rahatsızım. zamanımda kısıtlı olduğunu için tekrar özür diliyorum.
Şimdi eşimle anlaşmamızda anlaşmalı iki medeni insan gibi anlaşmalı boşanıcaktır VE anlaşmayı kendi aramızda yaptık şöyleki mal , maddi ve manevi ve eşya paylaşımı.fakat bunu yazılı olarak yapmadık eşim dava açıcagını söyledi bende ok dedim.
Fakat bu açılan davayı görünce tereddütte kaldım. Anlaşmalı dava olarak değilde şiddetli geçimsizlik olarak açılmış ve birşey talep etmediği için anlaşmalı olarak gözukuyor bende kabul edersem davayı.Duruşma günü eşim istemedi ama ya hakım tutarda manevi veya maddi nafaka tazmınat sunarsa ? Ben de kabul etmıyorum mu dicem.
Yok sa en iyisi eşimle tekrar konuşup bu davayı geri çekmeleri ve anlaşmalı boşanma olarak dava açmalı ve bir protokol ile mahkemeye sunmalımıyız ? Belki daha erken bir duruşma günü olur..
Evet dava 05.08.2010tarihinde açıldı ve duruşma günü 08.02.2011 tarihinde. Belkide açılan dava sebebi ile 6 ay bi süre verilmiştir.
Tekrardan kolay gelsin
Muhakkak boşanma süreci iyi değil. Öncelikle geçmiş olsun.
Eşinizin anlaşmalı boşanma konusundan caymasından endişe ediyorsunuz sanırım.
Eğer eşiniz ve siz anlaşmalı boşanmaya razıysanız yapacağınız şey, hemen bir anlaşma protokolü hazırlamak, her ikinizde imzalaması ve bunu şu an açılmış olan boşanma davası dosyasına koymak.
İlk yazdığınızdaki duruşma tarihini 02.08.2011 idi. Şimdi düzeltmişsiniz 08.02.2011. Bir yazım hatası oluşmuş demek. yoksa 1 yıl sonrasına dava duruşmasını atmak hakketen normal değil.
Adli tatil nedeniyle 8 Ağustosta başlanılcakmış.
Biz kendi aramızda anlaşıp bir protokol hazırlayıp imzaladıkdan sonra dosyaya ekletip ve hakimle görüşerek davanın erken bi tarihe alınmasını talep etsek bir değişme olur mu ?
Lütfen cevap verin veya mantıklı bi yol gösterin
Teşekkürler şimdiden.
8 ağustos değil 8 eylül olucak ama dava nöbetçi mahkemeye sunulmuş
Alıntı:
fecir rumuzlu üyeden alıntı
Adli tatil nedeniyle 8 Ağustosta başlanılcakmış.
Biz kendi aramızda anlaşıp bir protokol hazırlayıp imzaladıkdan sonra dosyaya ekletip ve hakimle görüşerek davanın erken bi tarihe alınmasını talep etsek bir değişme olur mu ?
Lütfen cevap verin veya mantıklı bi yol gösterin
Teşekkürler şimdiden.
10 günlük cevap sürenizin olduğunu unutmayın. Size tebliğden itibaren açılan davaya cevap verme hakkınızı kullanın. Eğer anlaşmalı boşanacaksanız anlaşma protokolünü yazıp,imzalayıp eşiniz ya da siz dosyaya koydursun. Davanın anlaşmalı boşanma olacağını bu sebeple de davayı erkene aldırmak istediğinizi belirtebilirsiniz. Ama davayı erkene aldırma konusunda net bir şey söylemek zor. Adli tatil bittikten sonra adliye'ye gidip kalemle görüşün bu konuyu. Eğer davanıza bakan mahkeme kalemi birşey yapamam derse hakimle görüşün. Tabi bunu eşinizle beraber görüşmeniz daha iyi olur belki.
Cevap: Konunun kaldırılması
Merhabalar
Göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı herkese teşekkürlerimi sunarım.
Forum yöneticlerine mesaj gönderme hakkım kısıtlı olduğundan dolayı burda yazmak mecburiyetinde kalmış bulunmaktayım..
isteğim şudur açmış olduğum konunun forumdan silinmesini istiyorum.
Eşimle barışmış bulunmaktayım ve yaşanan kötü anıların silinmesi istiyorum.
Allah bu gibi durumlarda olanlara yardım etsin.
Sabredip mücadele edenler mutlaka muradına erecektir.
Tekrardan teşekkürlerimi sunuyorum.
Kolay gelsin