benim demek istediğim mal çalınmışta olabilir parada çalınmış olabilir.
Dediğim gibi çay ocağıyla aramızda kapı var ama kapının anahtarı nerde belli değil.
ufak bir kantin. gece çalıştırmak için gazinoya koyulmuş.
Printable View
benim demek istediğim mal çalınmışta olabilir parada çalınmış olabilir.
Dediğim gibi çay ocağıyla aramızda kapı var ama kapının anahtarı nerde belli değil.
ufak bir kantin. gece çalıştırmak için gazinoya koyulmuş.
bak hafız çok şüphelendim senden.bir kere kantinlerde çelik kasa bulundurmak zorunlu.bu kasa patlatılmış olamaz.sen de 4000 lira parayı açıkta tutmuş olamazsın.mal çalındı desek.4000 liralık mal çalmak için kamyon tutmaları gerek:) olum bak gerçeği söyle.söz bişey yapmicaz.delikanlı ol.:) yedim parayı pişmanım de.:) nasıl olsa ödeyecekmişsin.korkma ödedikten sonra başına hiç bi iş gelmez.
Her ne şekilde açık verildi ise,bu olaydan birlik komutanının haberi var mı.?Her şey onda biter. Anlamadığım para olarak çalınsa sen parayı günlük tespit etmiyormuydun.?Anlatımından kantinin küçük olduğunu anlıyorumda açık nasıl bu kadar büyük .?onu anlamadım.Malzeme eksik desen kantine 1 tabur fare atmak lazım hakikaten 1 kamyon malzeme yapar.Bu açık kantinde bulunduğun toplam sürede mi oluştu.?Yoksa son ay ki hesaplarda mı oluştu.?Her ay hesaplar kontrol edilmiyormuydu.?Son ayda açık verildi ise teslim ettiğin para kalan malzeme ve verilen açık anormal değil mi.? Gözümde canlandırmaya çalışıyorum 50 m2 malzeme yapar 4000 tl.
bakın beyler;
ben yakşlaşık 8 ay orda kaldım. bu süre zarfında bu açık oluştu. önceki personleller sayımı sapıyordu her ay ama açık yoktu. onlar gittikten sonra böyle bişey oldu. eğer günde iki paket sigara (parliament & marlboro) çalındımı buda yaklaşık ayda 450 tl yapıyor. bunu 8 ayla çarptıkmı ortaya bu açık çıkıyor işte. bakın daha önce dediğim gibi hemen yanımda bi çay ocağı var o çay ocağıyla aramda cam var camda kırık. vede bir kapı var kapının anahtarı nerde belli değil. ayrıca bi pencere var oda sadece bir vida tutturulmuş. Ve bunları ben daha önce kendilerine bildirmiştim. Aynı zamanda kendileride görüyordu. Tamam ben belkide bi hırsızlık olduğunu kanıtlamayabilirim ve bu parayı ödeme gibi bi zorunluluğum var.
benim konuyu açmamın sebebi ise ne yapmalıyım ?
Adam bana diyorki eğer parayı ödemezsen seni tezkereye göndermem.
Bu iş Mahkemeye Gitmezmi ?
Diyelim gitti taksitlendirme yapabilirmi mahkeme ?
Ve Bu Sicile Yansırmı ?
Not: Kantin sadece geceleri açık. Kantin gazinonun içinde. Gazino ise gündüz sakin oluyor.
Seni tezkereye kim göndermeyecek.?Hangi seviye birlikte görevlisin (Bölük,Tabur,Alay vs.) Kanuni yönünü bilmemde aleni şekilde hırsızlık yapanı dahi tutamamışlardı askerlik yaptığım birlikte.Birlik komutanının haberi var mı.?Seni tezkereye göndermem diyen kantin sorumlusu komutan mı.?
Şemdinlide 2001 Sonunda kantincimiz Ziraat bankasından evine para gönderirken yakalanıyor.Banka şüpheleniyor askerde bu kadar para olmaz diye bölüğe haber veriliyor.Bölük komutanımız 15 gün veresiye almayı serbest demişti.Maaşlarımız ayın 5 inde felan alıyorduk.İdari işler çay,santral,kantin parasını kesip maaşları öyle veriyordu.Tabi hırsızlığı herkes duydu.Enteresan olan maaş günü idi.Kantinci idari işler astsubayına alacak defterini vermiş maaşlar kesiliyor.Askerin maaşı kantine yetmiyor.Maaş almaya giden % 70 lik kısım 0 tl aldı.Kantinci 10 milyon olanın sonuna 0 eklemiş borç 100 milyon olmuş.Kantinciye soruluyor bu nasıl oldu.komutanım bize okulda matematikte 0 değeri yoktur diye öğrettiler ve her borcu gözükenden parayı kestiler.Kantinci eve daha önce göndermiş olduğu paralardan ailesi bir miktar geri gönderdi.Tezkereye kadar bütün maaşına el koyuldu.Unutmadan muazzaf personelede değeri olmayan 0 atmış.Arada olan askerin değersiz sıfırdan kaynaklanan kesilen parasına oldu.Bu parayı kim yedi bilmiyorum ama o zaman minumum 5 milyar yendi.Bölük komutanımızın disiplinde devreleri arasında Türkiye 4 cüsü olduğu söylenirdi.Askerliğim boyunca çok mahkemelik olay oldu ceza sıfır.İdari işler astsubayı tutanak tutsa bölük komutanı imzalamasa ne olacak.?Askeri ceza kanununu bilen cevaplasın meydana gelen suçta tutanağı birlik komutanı imzalamasa suç askeri mahkemeye yansır mı.?
birliğim tabur.
ve garnizon komutanın haberi yok durumdan.
3 gün içerisinde parayı getireceksin diyor. Zorluyorum mahkemeye vermiyor beni. para istiyor. Sanki mahkemeye verirse onunda kaybedecek şeyleri olduğu için vermiyor. bi saöz ettiğim kişi Astsb.
Teskere ye 2 gün kalmış.4 gün sonra yazarsın ne olduğunu artık evinden.