Cevap: TTnet A.Ş Tüketici Mahkemesi Adsl Fatura
Telekom (ttnet) sözleşmesinde borcundan dolayı kapalı olan internet bağlantısının (hatta kiralık hatlar için de geçerli) kirasının işlemeye devam edeceği yazıyor. Ama bu sözleşme maddesi tüketicinin mantıksız bir şekilde aleyhine ve tüketicinin bu maddeyi değiştirtmesi mümkün değil. Bu yüzden ttnet avukatı bu sözleşmeyi öne sürüyor ama tüketici hakkını aramaya kararlı ise olay mahkemeye intikal ettiğinde tüketici haklı çıkıyor.
TTNET sürekli değişiiklik yapıyor
Alıntı:
kissofdeath rumuzlu üyeden alıntı
Nihayet davam sonuçlandı. Ve ttnet ve telekomun haksız olduğu karara bağlandı. Benim gibi benzer durumları yaşayan arkadaşlar haklarını aramaktan vazgeçmesinler. İnternet borcundan dolayı faiş tutarlarda alacak talep edemiyeceği mahkeme kararı ile kesinleşti.
Hem mahkeme kararını hem de tüketici hakem heyeti kararını forumda paylaşabilir misiniz?
Merhaba sevgili kissofdeath;
Forumda paylaştığın ttnet ile ilgili sorunun bir benzerinide ben yaşamaktayım.Senden ricam eğer mevcutsa elindeki bu mahkeme ve hakem heyeti kararlarını;ya da dosya numaralarını,emsal göstermem için bana gönderebilir misin?Şimdiden teşekkürler..
Saygılarımla..
Merhaba, aynı şekilde yaklaşık 550TL lik bir fatura borcumdan dolayı ttneti mahkemeye vereceğim. Hattım borcundan dolayı kapalı olmasına rağmen 6 aydır fatura kesiyorlar ve normalde çoktan icraya vermeleri gerekirken daha fazla para koparabilmek adına başvuruda bulunmayıp fatura kesmeye devam ediyorlar. Önce tüketici hakem heyetine ardından da mahkemeye başvuracağım ancak emsal gösterebilmek adına dava numarası veya karar numarası gibi bir bilgi almam mümkün mü? Böyle bir emsal gösterebilirsem işim çok daha kolay olacaktır.
ttnet düşük hizmet hızı ve aly yapı sorunlarıyla yüksek faturalarla birçok kişiyi mağdur ettiği gibi benıde magdur etti internet borcumu ögrenci oldugum icin ödememin gecikecegini soyledım Taahütümün bittigini ve yuksek mevla larda fatura gelmemesını icin ne yapacagımı sordum ve bana musterı hızmetleri kullanılmayan ayların geri iade edileceğini söylediler fakat habersiz 4 ay ve cok yuksek faturalandırma yapmışlar 2016 kasımda tahattum bıttı ve aralık ayında bı kere gırıp cıkılmasına ragmen aralıgı saymıyorum ocak subat mart nısan aylarına ait 386,25 tl haksız kullanıma kapalı oldugu halde faturalandırma yapmıstır tuketıcı hakları gıtsenız de bişey cıkmaz dıyer olayı kapatıyorlar bide ne yapmam gerekıyor
Hocam emsal kararı burada paylaşabilir misin ?
Merhabalar, benimde 5 aydır kullanmadığım hizmet karşılığında TTnet tarafından fatura kesildi. Faturayı kapatmak istediğimde ise borç ödenmeden kapatma işlemi yapamadıklarını söylüyorlar. Sormak istediğim şey sözleşmem taahhütlü olsa bile bu faturaları ödemek zorunda mıyım? İtiraz etme hakkım var mıdır? Toplamda 500.00 TL civarında hizmetini almadığım fatura borcum bulunmaktadır. Yardımlarını rica ediyorum.